referendum proti dzamiji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
KSZ.....

Glejte tudi kristjani živimo po določenih pravilih, ki so napisana v svetem pismu in povzeta v 10 božjih zapovedih. Imamo en kup pravil ki izvirajo še iz časov pred kristusom. Plus to da Vatikan redno dodaja nova in nova pravila. Zdej v razvitem svetu določena pravila drugače kot na papirju ne obstajajo več, zaradi zastarelosti in v določenih primerih ker so skregana z zdravo logiko, razn za določene ekstreme, ki pa so na srečo v manjšini.
.
Jest sm pa misli, da kristjani živimo po pravilih, zapisanih v svetem pismu, kjer je zapisana Božja beseda , univerzalna za vse večne čase.

Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Kar se samega minareta tiče, nimam čisto nič proti. Pa tudi dretje iz zvočnikov bi preživel, kajti sedaj živim praktično 50m zračne linije od 3 cerkev, ki med sabo tekmujejo katera bo bolj pogosto in čim bolj glasno zvonila. .

Kakšen namen ima v današnjih časih še zvonenje - ali dretje z minareta?
Men se zdi to povsem enako, kot spam reklamna sporočila , ki ti jih vsiljujejo po mailih, le da te mail ne spravi iz spanca.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Ja vatikan je za kontracepcijo postavil pravila še za časa julija cezarja al kadarkoli je že bil ustanovljen, da ne govorimo o kakšnih odpustkih, pa o raznoraznih uvedb od birme naprej in nazaj, pa še in še maš tega + ob petkih noben kristjan ne je mesa, pa jagnja tudi darujemo v žgalnih daritvah ane. Vera je živa stvar, ki se spreminja odvisno od okoliščin, kar je cerkev dokazala že neštetokrat.

Glede potebnosti minareta, pa sam tolk, da se vse tudi moderne cerkve zgradijo z zvonikom. Njegova uporabnost tukajle nima dosti pomenov. Pa ne da bi zagovarjal muslimane, v tem primeru bi zagovarjal svobodo veroizpovedi praktično katerekoli vere.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Gledam Trenja, kjer teče beseda o grdnji džamije. Moram priznati, da me je zelo pozitivno presenetilo stališče gospoda Sajeta, ki je predstavnik RKC. Podpirajo gradnjo džamije, saj ne odrekajo verskih prostorov slovenskim muslimanom. Se je v RKC končno nekaj premaknilo v pozitivno smer? Upam.

Jelinčič in Jarc pa sta spet pokazala svoj primitiven ego.
bonk.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
ksz...
Gledam Trenja, kjer teče beseda o grdnji džamije. Moram priznati, da me je zelo pozitivno presenetilo stališče gospoda Sajeta, ki je predstavnik RKC. Podpirajo gradnjo džamije, saj ne odrekajo verskih prostorov slovenskim muslimanom.

Mene je tudi izredno pozitivno presenetil! Sem cel čas njegovega sicer kratkega izlaganja čakal na kakšno cako, pa je ni bilo.

O Jarcu, Jelinčiču in tistemu mulcu iz podmladka NSi pa je škoda besed.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
ksz...
Gledam Trenja, kjer teče beseda o grdnji džamije. Moram priznati, da me je zelo pozitivno presenetilo stališče gospoda Sajeta, ki je predstavnik RKC. Podpirajo gradnjo džamije, saj ne odrekajo verskih prostorov slovenskim muslimanom.

Mene je tudi izredno pozitivno presenetil! Sem cel čas njegovega sicer kratkega izlaganja čakal na kakšno cako, pa je ni bilo.

O Jarcu, Jelinčiču in tistemu mulcu iz podmladka NSi pa je škoda besed.

Caka je v tem da je govoril o "prostorih" in ne o dzamiji ali IKC. To je tudi veckrat ponovil. Podobno zgodbo pa servira tudi Jarc z nebulozami o "molilnicah".

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik tis pravi:
O easy... ti vidiš težave tudi pri tistih, kjer jih ni.

Res? Da jih ni?

"Povedal sem svoje mnenje, to ni prepovedano. Tudi muslimani lahko povedo svoje mnenje. Pa še to naj povem: ko sem odgovarjal novinarki na vprašanje glede džamije, te nisem omenil niti z besedo, samo to sem rekel, da se mi zdi za Slovenijo najprimerneje zgraditi čim več molilnic, da bodo lahko muslimani zadovoljevali svoje verske potrebe. Praksa je žal pokazala, da so bile džamije, denimo v sosednji Italiji, večkrat žarišče terorizma."
nadškof Alojz Uran, 2004

Gradnja džamije je stvar odločitve občine in države, meni Uran. Cerkev temu ne nasprotuje, je dejal nadškof in dodal, da se je osebno zavzemal za postavitev molilnic.
metroplit Alojz Uran, 2006

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Gradnja džamije je stvar odločitve občine in države, meni Uran. Cerkev temu ne nasprotuje, je dejal nadškof in dodal, da se je osebno zavzemal za postavitev molilnic.
metroplit Alojz Uran, 2006

Ja... očitno jih res ni. Če si vsaj malo funkcionalno pismen vidiš, da džamijam ne nasprotuje. Osebno mišljenje je pa pri nas "dovoljeno" vsaj od 1991.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Na vprašanje novinarjev, zakaj neki se ne strinja z izgradnjo džamije, zatrdi, da je to njegova pravica. Pri tem najprej poudari, da v njegovem nestrinjanju ne gre za nestrpnost, temveč za nekaj čisto drugega, nakar to drugo argumentira sklicujoč se na recipročnost.
Ljubljanski nadškof Alojz Uran, 2004

Hmmm, funkcionalno nepismen pravis?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Seveda.

Če prebereš vse skupaj vidiš, da se cerkev (ki je institucija) strinja (ne nasprotuje) z gradnjo džamije. To, da ima on kot posameznik do tega zadržke je njegova ustavna pravica.

In ja, funkcionalna nepismenost je tudi to, da iz dveh navedenih izjav potegneš ven zaključek, ki ni relevanten. Če pa meniš, da si funkcionalno pismen pa morda tako kot politiki le izkoriščaš dele izjave za neke svoje cilje (v tem primeru - igranje neke vrste žrtve).

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Osebno mišljenje je pa pri nas "dovoljeno" vsaj od 1991.

Meni se to zdi bistveno. In dolgo smo čakali na to. Vere posiljujejo z mišljenji. Nimam nič proti owcam, ki se pustijo temu prepričati, razen da se mi zdijo ubogi. Pač mam svobodo si to misliti, oni majo svobodo misliti si svoje. Dokler ne posegajo v mojo svobodo, ni problema. ČE pa mi bo kdo kaj vsiljeval, pa ne bom več tako svobodomiseln.

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
ma kašna đamija pizdamaterna. na konc bo isto kot s pedri, prec ko se jih je nehal postran gledat ker smo kao tko napredni (ja,to bo), so se razpasli po vsaki vukojebini s tistimi svojimi glupimi forami in obnašanjem, prej so bli pa tih ko miši. kdor je veren in bi rad neki tam krulil in molil, lohka to počne magar v svinjaku ker to je pomoje point vere. ne pa da maš nek fensišmensi objekt s turmom in si šele pol lahko pravilno veren. in isto pravm za te naše krščanske kurčeve cerkve, k so na ama vsakem hribu. naj se vse skupi tem fertahom vzame in nardi stanovanja za mlade, ne pa da te 20-30 let požirajo ajmarje nesnage, ker so za tolk časa zapufani, da ne žvijo na cesti.
ma kakšna đamija, kakšna cerkev...smo leta 2008-2009 ne pa 1150. in opažam da bolj kot si do drugačnih kao toleranten večkrat jih po buči dobiš. če hoče tazelen molt in mu tepih pa en kvadrat nista dost, nej se spoka v sarajevo, meko, adis abebo al kaj [censored] vem kaj. res se lj/slo še tega manjka, ena dodatna kurčeva cerkev s svojimi kretenskimi forami in zabitimi ovcami.

lemar

Fizikalc
8. jan 2008
406
57
28
pa saj to je uradna politika Vatikana zadnjih nekaj let, kaj pa naj drugega reče? Ali naj RKC SLO uradno zaostruje medverske odnose v nasprotju z uradnim Vatikanom? Saje je intelektualec in prav dobro ve kaj mora govoriti.

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Ksz. Upam da vsi veste točno kako je muslimanska vera nalezljiva stvar. Mislim, da ga ni Slovenca, ki ne bi kdaj pa kdaj pomislil na nasilno reševanje težav v razmerju in se maščevati za prevaro z odhodom v Islam. Itak so mu tam vse opcije odprte.
grims-1.gif

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
ksz...

striženje ovc... nič drugega...

proti đamiji nisem, proti đamiji v centru Lj pa zelo. Živm 4 km iz centra (prešerca) in moram za vsako pofukano spremembo upoštevati 150 različnih mnenj, pa nevem česa, zdaj je pa nekdo ugotovil da b ilahko stal 100m stran od gl. železnice 40m visok minaret... naj bo tam đamija, ampak brez minareta. Tako z minaretom naj postavijo pa malce ven... Sicer pa so urbanisti in pa ZK zraven že zdavnaj pokazali da se ravno v državni službi ne pretegnejo.

lp

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Urbanisti ne delajo v državni službi. Nismo več v socializmu. Žal, kar se urbanizma tiče!

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Citat:
striženje ovc... nič drugega...

Hja, strižejo jih vsa verovanja, to imaš prav. Striže jih tud država. Očitno pa so ta država skupaj s cerkvijo pripravljeni it zelo zelo daleč samo za poceni delovno silo.
grims-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.