referendum proti dzamiji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
Ksz. Upam da vsi veste točno kako je muslimanska vera nalezljiva stvar. Mislim, da ga ni Slovenca, ki ne bi kdaj pa kdaj pomislil na nasilno reševanje težav v razmerju in se maščevati za prevaro z odhodom v Islam. Itak so mu tam vse opcije odprte.
grims-1.gif
In ta sestavek bi naj imel smisel ???

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Ja, če pogledaš zadekano iranko v Iranu in ti reporter pove, da je po muslimaski veri dovoljeno vsekakršno poniževanje žensk. Če pogledaš kristjane ki imamo Marijo, je stvar malce drugačna, da se pač po veri ne sme obsojati ženske za to kar pač nekatere počnejo za denar. Nekatere, ki so verni na tej točki ustavi in marsikateri ženski je na tak način prihranjeno trpljenje. Če je pa s teboj Alah te pa ne more nič ustavit, še več, za to kar naj bili Allahovi cilji, je pripravljen umreti. In ženska je pač samo ubogljivi objekt za doseganje ciljev. Težko je to dojet, pa vendar, ljudje smo v osnovi samo figure, ki nas vodijo verovanja. Vidim precej je takšnih piscev postov, ki so prepričani, da je njihov post res njihov.
Ne vem kako lahko nekdo verjame da je vera nekaj nepomembnega. "Pač en minaret, moramo biti strpni tako kot so drugi." Pa se folk upira, pa nam kažejo minarete v drugih državah, pa se folk še kar upira, pa rečejo da smo nestrpni, pa eni popustijo, češ da se dandanes se goji neka skrajno poštena, strpna, nenasilna družba, kjer naj bi bila vera nepomemben faktor. Zakoni države nas podolgem in počez ščitijo pred nasiljem, spolnem nadlegovanjem, pravijo. Vsak naj bi imel prosto pot do katerekoli religije in nam ni nič vsiljeno. Svet je tako zelo zelo lep, ti pa povzročaš neko gnusno nestrpnost. Da te ni sram, vse morš gledat enakopravno. Po drugi strani pa marsikoga že lastna mater gleda z nekimi skrajnimi feminističnimi pogledi tako da res ne vem v čem je logika pridnih ljudi in kje naj bi ti zrasli, razen tega da s prstom kažejo na "bolj žleht" ljudi kadar tapridni zmaga, in nato kažejo na "bolj pridne", kadar... vemo kdaj.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
In ženska je pač samo ubogljivi objekt za doseganje ciljev.
A tako kot v krščanstvu ?
Izvirni greh ?

Ali pa svet dojemaš skozi filter ?

aviator

Fizikalc
20. avg 2007
6.200
0
36
Kransterdam
pa nej imajo pač đamijo z minaretom,pa kaj če bo minaret 40 m, čez 10let ne bo toliko izstopal, ker bo ljubljana malo drugačna, če hoče jankovič graditi 100m stolpnice

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
Izvirni greh ?

Poglej. Ti mene ne boš učil, čemu je religija namenjena. In to sigurno ni neka pasivna zadržanost, temveč je namenjena širitvi. In kaj se dogaja, ko je več verstev na kupu? Enostavno. Verski entuziasti se borijo za prevlado. Medtem, ko so si očitno pridobili pravico do ekskluzivne gradnje džamije, jim očitno dobro uspeva.
Drugače pa, vsi odrasli smo tako ali drugače srečali poštene ljudi iz raznoraznih "sumljivih" verstev. Predenj me vržeš v svoj filter nestrpnežev naj ti povem, da ne nasprotujem ljudem, temveč idejam ki jih želijo s tem templjem širiti. In ideje, ki ne vključijejo drastičnih metod nasilja oz. terorizma, po muslimanski veri pač ne naletijo na plodna tla. Razlog je enostaven. To kar uči ta vera je nasilno reševanje konfliktov in v celoti nasprotje katoliški veri.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
koliko pa je sploh vernikov ki potrebujejo džamijo?
...
V Sloveniji pride ena cerkev na 300-400 katoličanov. Takšne so potrebe pri katoličanih.
Pomoje mora bit pri muslimanih enako.

Nazadnje urejeno:

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
zaradi mene lahko podrejo vse cerkve
grims-1.gif

novih ne rabijo graditi ker je vedno več mlajših ki so ateisti (čeprav so jih starši/sorodniki slili k krstu, verouku,...)

pa lahko bi že uvedli POS terminale v cerkvah, saj smo v letu 2008
evil.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik volk_S pravi:
Izvirni greh ?

Poglej. Ti mene ne boš učil, čemu je religija namenjena. In to sigurno ni neka pasivna zadržanost, temveč je namenjena širitvi. In kaj se dogaja, ko je več verstev na kupu? Enostavno. Verski entuziasti se borijo za prevlado. Medtem, ko so si očitno pridobili pravico do ekskluzivne gradnje džamije, jim očitno dobro uspeva.
Drugače pa, vsi odrasli smo tako ali drugače srečali poštene ljudi iz raznoraznih "sumljivih" verstev. Predenj me vržeš v svoj filter nestrpnežev naj ti povem, da ne nasprotujem ljudem, temveč idejam ki jih želijo s tem templjem širiti. In ideje, ki ne vključijejo drastičnih metod nasilja oz. terorizma, po muslimanski veri pač ne naletijo na plodna tla. Razlog je enostaven. To kar uči ta vera je nasilno reševanje konfliktov in v celoti nasprotje katoliški veri.
Aja, muslimani v sloveniji so torej nasilneži ?
Hodijo okoli in pretepajo ljudi ?
Mečejo kamne v stavbe ?
Ali pa so to le predsodki ?

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
zaradi mene lahko podrejo vse cerkve
grims-1.gif

novih ne rabijo graditi ker je vedno več mlajših ki so ateisti (čeprav so jih starši/sorodniki slili k krstu, verouku,...)

pa lahko bi že uvedli POS terminale v cerkvah, saj smo v letu 2008
evil.gif

se strinjam.zdej naše avione podpiram kasneje bom pa še rjuharje.
zaradmene naj nardijo đamijo sambrez minareta sam k se bo enkrat začel dreti z zvočnika potem mu snajper ne uide.če sm se z lokalnim župnikom zmenil v 5minutah naj zvonove ponoči "priveže" se bom tud z unmu mujotam da se mi ne bo drl k v poljah iz stolpa dol.
ampak ne morš verjet leta 2008 smo folk nas pa še vedno nateguje z pravljicam starimi 2000 in več let.pa bi človek mislil da bo internet prinsel kaj dobrega
bonk.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik shift pravi:
zaradmene naj nardijo đamijo sambrez minareta sam k se bo enkrat začel dreti z zvočnika potem mu snajper ne uide.če sm se z lokalnim župnikom zmenil v 5minutah naj zvonove ponoči "priveže" se bom tud z unmu mujotam da se mi ne bo drl k v poljah iz stolpa dol.
ampak ne morš verjet leta 2008 smo folk nas pa še vedno nateguje z pravljicam starimi 2000 in več let.pa bi človek mislil da bo internet prinsel kaj dobrega
bonk.gif
Pravljica je dretje z minareta. In ti mu verjameš. Leta 2008. Žalostno. Res.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
bonk.gif
Pravljica je dretje z minareta. In ti mu verjameš. Leta 2008. Žalostno. Res.

kdo verjame.kje si to prebral.kaj tebi na alterju moje poste drugače kaže
bonk.gif

še enkrat počasi preberi moj post.lahko tudi dvakrat pa boš videl da ne verjamem ne rjuharju k se dere iz minareta ne našim "pastirjem"ki ovce pasejo ob nedeljah po streho.
sem čistokrvni ATEIST z rodovnikom
cool-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik stein pravi:

1.Pravljica je dretje z minareta(se v celoti strinjam)
2. In ti mu verjameš. Leta 2008. Žalostno. Res. (niakor ne)

na drugo točko sem te opozoril kjer si napisal da verjamem dretju iz minareta.mogoče bo pri nas edina razlika v tem da bo na minaretu zvočnik in bo rjuhar posnet na kaseto,cd,dvd,ali pa usb stick ali memory card.drl se bo pa ravnotako.če se sredi zagreba...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne. Gre za nesporazum.
Ti verjameš _v_ dretje. V njegov obstoj.

Dejstvo pa je, da se v Republiki Sloveniji ne sme dreti kar tako. Ker v RS veljajo zakoni. Med drugim tudi o povzročanju hrupa.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ne. Gre za nesporazum.
Ti verjameš _v_ dretje. V njegov obstoj.

Dejstvo pa je, da se v Republiki Sloveniji ne sme dreti kar tako. Ker v RS veljajo zakoni. Med drugim tudi o povzročanju hrupa.

ki ga RKC krši vsakih 15minut po celi državi.po domače povedano jeb.eš tak zakon.tudi rjuharji se bodo sklicevali na to.če lahko zvonovi bijejo sredi noči se bomo tudi mi drli sredi dneva.boš videl da bo tako
grin1.gif

jaz ali ti pa boa ob 23h imela radio prižgan ki bo motil soseda pa ti bodo plvaci s položnico prišli trkat na vrata
grims-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Ravno to je problem, da si nekateri prilagajajo zakone tako kot jim paše (kaj vse se lahko doseže z božjo pomočjo
evil.gif
).

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.