referendum proti dzamiji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
sej muslimanska skupnost že cel čas pravi, da želijo zgraditi versko kulturni center s knjižnico in ostalimi zadevami, kjer bi se muslimani lahko združevali.
Pa ne vem, kaj gre folku tok v nos tale 40-metrski minaret. Nedaleč od predvidene lokacije nasproti železniške ob vilharjevi gradijo bajto, ki kar seka ven, vidi se jo pa že na daaaaaleč. Pa se noben ne zbuni...če bi kdaj pogledali malo izven naših meja, bi bili mogoče malo bolj tolerantni...

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Toleranca muslimanov klik je na izredno visokem nivoju, ni kej...

---
Ni ravno apetitlih slika
wink-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
...ksz...

A ni absurdno da o tem, kako čim bolj kakovostno vključiti priseljence v za njih novo okolje diskutira ravno Faila Pašiæ Bišiæ, ki se je na veliko pritoževala da ne dobi službe ker nosi ruto?
bonk.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
res priročno, da se folk vedno zgleduje po tistih, ki mu v tistem trenutku 'pašejo'. Kar se tolerantnosti tiče, pa večina strogo muslimanskih držav gotovo ni pravi naslov za primerjavo ozrioma zgled. Dejmo se pol še glede črncev zgledovat po kukluksklanovcih, izženimo kitajce, ki prodajajo škart robo, cigane naštimajmo, naj že enkrat odromajo, če so že romarski narod, albance pošljimo nazaj na kosovo in v albanijo, da se ja ne bojo tle preveč namnožil, hrvate itak noben ne mara, tko da je skrajni čas, da se vrnejo za kolpo...
bonk.gif

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

A ni absurdno da o tem, kako čim bolj kakovostno vključiti priseljence v za njih novo okolje diskutira ravno Faila Pašiæ Bišiæ, ki se je na veliko pritoževala da ne dobi službe ker nosi ruto?
2043-fail-camera-copy.jpg

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Ares pravi:

---
Ni ravno apetitlih slika
wink-1.gif

o lej ga... liberalc se je oglasu
hysterical-1.gif

Nisi bil ti nekaj glasen, kako protikadilski zakon krši človekove pravice? A đamija ti pa ne diši, al kako?
smirk-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Citat:
Uporabnik stein pravi:
merdzo:
"Ali bo potrebno vsak dan biti v cerkvi, sicer te bo družba izločila? Bo treba pazit na oblačenje? Bo treba nehat pit (ojej!)? Adijo odojki in dunajci. Pa postit se bo treba cel mesec. Jeba, rad imam poln želodček."
Ja, enako kot v obdobju katolicizma.

in tega si ti želiš?

lp

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Sicer bi bilo pa za mnoge fajn da si pogledajo in kaj preberejo predno blebetajo. Noben "terorist" (za info, niso muslimani tisti ki so si izmilili terorizem) ne bo sel kar tako se razstrelit. Za to jih ima vecinoma razloge. To da je za vsakega smrt pravzaprav vhod v raj je stvar Islama in religije. Tud jest bi to morda naredil kljub temu da sem ateist, ce bi bil tako nemocen, kot jih je miljon palestincev v Izraelu. Itak bodo "crknl", al od Izraelcev, al pa ce se razgonjo.

a zato so se šli razstrelit tisti britanski pa ameriški državljani, visoko izobraženi, s popolnoma urejenimi življenji? Ker jim Izraelci po glavi skačejo?
Nič drugega jih ni vodilo v terorizem kot zgolj islamska vera.
Njihov razlog je imel prbl tako težko kot ameriška politika vpliva na tvoje življenje. Ampak tebi pač ne pade na pamet, da bi sšofiral en avion tja LasVegas.

lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Že spet en, ki se zgleduje po Iranu.
Mi se zgledujemo po EU.
In poskušamo priti na nivo EU.
Je težko, ker eni "sonarodnjaki" imajo nasprotni cilj.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
merdzo:
"Ali bo potrebno vsak dan biti v cerkvi, sicer te bo družba izločila? Bo treba pazit na oblačenje? Bo treba nehat pit (ojej!)? Adijo odojki in dunajci. Pa postit se bo treba cel mesec. Jeba, rad imam poln želodček."
Ja, enako kot v obdobju katolicizma.

in tega si ti želiš?
Pa kaj tebi ni jasno ?
Kapela je 5 minut oddaljena od moje hiše. Odkar sem živ. Cerkev pa 30 minut. (z avtom seveda manj).
Pa:
- nisem vsak dan v cerkvi (in me nihče ni izobčil)
- ne pazim na cerkveno odobreno modo/oblačenje
- nisem nehal pit
- niti nobene hrane nisem opustil
- postim se ko/če se mi zahoče

Zdaj če si ti tak dovzeten, da boš takoj šel na mesečni post, ko boš zagledal džamijo, pa ne vem. Po moje večina ljudi ni takih. Po tvoje so ?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
a zato so se šli razstrelit tisti britanski pa ameriški državljani, visoko izobraženi, s popolnoma urejenimi življenji? Ker jim Izraelci po glavi skačejo?
Nič drugega jih ni vodilo v terorizem kot zgolj islamska vera.
Njihov razlog je imel prbl tako težko kot ameriška politika vpliva na tvoje življenje. Ampak tebi pač ne pade na pamet, da bi sšofiral en avion tja LasVegas.
In zakaj James Bond pobija tolko folka, če je izobraženm urejen itd ?
Zaradi vere ? Aja ne, ker ni isalmska. Če bi bila, bi sigurno krivil vero. Tako pa ti je presenetljivo jasno, da to počne iz čist jasnih razlogov. Ampak če bi imel drugačno barvo kože/vero bi takoj to bil vzrok, kajne ?

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Kako pa komentiraš link pod sliko? Ga spet nisi videl?
Se opravičujem sem spregledal.
- V Alžiriji stoji ta cerkva tam že od pamtiveka in so verjetno muslimani razgnal kristjane, cerkev so pustil, da nebi zgledal kot nestrpneži.
-V Bahrajnu ni podobnu ničemur, kaj šele cerkvi.
-V Bangladešu stoji cerkev že od leta 1781. Trenutno še stoji, ker su videli da skupinica kristjanov ne ogroža nobenega.
- Za Egipt nič ne piše. Zgleda kot bi si nek miljonar na vrtu postavil cerkvo namesto kapelice.
-Indonezija. Večino hlevov je v bolšem stanju, dobro da napiše error...
-V iranu zgleda da so se nekaj norce delal.
-v Iraku stoji že od leta 1871
-... ne da se mi več.
Torej, novejše cerkve v islamskem svetu imajo velik pridih muslimanstva. Zato predlagam, da ima đamija v Ljubljani namesto minereta zvonik in križ na vrhu.

Aha torej hočeš poveedat, da so bili v islamskem svetu že pred dvesto in več leti bolj tolerantni in odprti kakor smo mi leta 2008?
Ze pred vec kot 1000 !! leti so bili BOLJ tolerantni kot smo sedaj na forumu mi....

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Sicer pa, tukajšnje prebivalstvo se je prvič srečalo z muslimani leta 1408, ko so le-ti vdrli čez Kolpo, pobijali, požigali in ropali, zato narodni spomin pač o njih nima najboljšega mnenja. Je pa danes seveda se drugače v Sloveniji in kot sem že dejal na začetku posta, s slovenskimi muslimani ni težav in jih tudi ne pričakujem, pričakujem pa odkritost, da ne gre toliko za prostor za molitve, kot za versko-kulturni center. Pa bo v zemljevid tam čez morje v slovenijo zapičena zelena zastavica, ko se zgradi ta objekt. Tudi prav.

Jest nimam nobenega spomina na 1408 leto. Kakor tudi ne vsa moja rodbina. Mogoce ce bi se vsi spomnili dosti manj let nazaj, recimo na Hrvate, pa bi veliko bolj pametnega storili za Slovenijo, kot da se zdej o pescici muslimanov v sloveniji pogovarjamo.
Ta dzamija tudi bo versko-kulturni center (ze sama beseda v arabscini to pomeni, namrec, univerza).

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Sej ne tulijo zato da bi drugim tezili. Tulijo da jih klicejo k molitvi. Ne vem zakva nej bi to poceli v sicer krscanskem okolju, tko da dvomim da bodo to poceli.

Naj vam pošlje mesidž!
crazy1.gif

Šusmobil bo poskrbel za ugoden zeleni rodjo paket. Pridobijo ga lahko vsi, ki nimajo državljanstva, ki ne govrijo slovenščine, zaželjena je slovenština, zlati zob, zlati prstan na mezincu ter besna kola. Dodatni popust na rodjote, ki jih pripeljete s sabo.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
OK
V evropi živi 499,021,000 ljudi, površina je 4,3 miljone m2 in imamo 86 đamij. V muslimanskem svetu ( podatki se nanašajo na zgornji link, ki prikazuje cerkve v tem svetu) živi 900,000,000 ljudi na površini 12miljonov km2 in imajo 15 cerkev.
Kje je tu pravica? Kdo je bolj strpen?
Bolj berem ta topic bolj sem prepričan, da đamije sploh ne rabimo. Smo premajhni in imamo premalo vernikov. Brezveze nekaj gradit če se potem ne uporablja edino če mislijo imet tam še skladišče orožje ali laboratorij za biološko orožje potem pa rečmo da sem za.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.