referendum proti dzamiji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
vaginko: "si si ogledal moje slike iz Hamburga?"
Ja, tako kot vse druge. Vidim, da minaret ne povzroča spremembo tal v močvirje. Niti kaj drugega, kar bi se s slik vidlo. Kaj pa ti vidiš na slikah ?

merdzo:
"Ali bo potrebno vsak dan biti v cerkvi, sicer te bo družba izločila? Bo treba pazit na oblačenje? Bo treba nehat pit (ojej!)? Adijo odojki in dunajci. Pa postit se bo treba cel mesec. Jeba, rad imam poln želodček."
Ja, enako kot v obdobju katolicizma.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Citat:
Uporabnik mhmm pravi:
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:

Strpnost in sožitje vseh kultur naredi življenje toliko bogatejše.
treehugger-copy.jpg

Rajši to kot pa da se z glavo zaletavam v drevo kot to počnete eni. Sicer pa mate v Ljubljani že tolko vseh narodnosti in kultur, da bi lahko bili malo bolj na izi. Get a life!

pepy

Pripravnik
3. jan 2008
91
0
6
e tako baš mi se dopada ,da se vsi vi ovde tuki tako dobro strinjate sa đamiju.
ja vam se zelo dobro zahvaljujem za taku dobru mišljenje.kumi čekam
da ,bo đamija . pol poæasi pa že kako našo stranko.da do bosna bliže.
baš vam dobra hvala

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Obstajajo pa predikcije, da bo do leta 2050 v Evropi že več muslimanov kot kristjanov (oz. nevernikov).
lp

Sem ze omenil da jih je z letosnjim letom uradno vec muslimanov kot rimokatolikov.
(http://www.christianpost.com/article/20080331/historical-first-muslims-more-numerous-than-catholics.htm)

Sicer bi bilo pa za mnoge fajn da si pogledajo in kaj preberejo predno blebetajo. Noben "terorist" (za info, niso muslimani tisti ki so si izmilili terorizem) ne bo sel kar tako se razstrelit. Za to jih ima vecinoma razloge. To da je za vsakega smrt pravzaprav vhod v raj je stvar Islama in religije. Tud jest bi to morda naredil kljub temu da sem ateist, ce bi bil tako nemocen, kot jih je miljon palestincev v Izraelu. Itak bodo "crknl", al od Izraelcev, al pa ce se razgonjo.
Ce bi mojmu otroku to nardil, kar so v Mariborski bolnisnici, bi verjetno tud tam pocilo. Sredi "kolegija" belih bogov...

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.231
216
63
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Ce bi mojmu otroku to nardil, kar so v Mariborski bolnisnici, bi verjetno tud tam pocilo. Sredi "kolegija" belih bogov...

Tukaj je edin problem, da pravega vzroka ne bomo zvedli, sploh, če je ktero od osebja srbela tamala in se je morala nujno sprašit s kakim dohtarjem češ: saj bo počako do jutra al pa umrl, jebe se njej, saj je samo slovenski otrok....
10.gif

V bistvu je najbolj žalostno, da možakar krivi sebe, ker je hotel sinu pridobit pol ure in je izbral MB namesto LJ...
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:

Tukaj je edin problem, da pravega vzroka ne bomo zvedli, sploh, če je ktero od osebja srbela tamala in se je morala nujno sprašit s kakim dohtarjem češ: saj bo počako do jutra al pa umrl, jebe se njej, saj je samo slovenski otrok....
10.gif

Če ti to kdo nardi, itak nimaš več kaj zgubit v življenju....
V bistvu so dokazali z obnašanjem v oddaji, da so bogovi in še ta 'šefica' je rekla, da se vidi, da so starši v veliki stiski.
Tako nizko se mi je zdelo. Po njihovem je tak vse kar je emocionalno, pa ne čista matematika, je manj vredno in nerelevantno.
Odškodnine pa fukiči bi talali za svoje napake. Staršem vso bogastvo sveta ne more vrnit otroka in sploh ne neumno karkoli razpravljat o kakšnih odškodninah, ker je vse ničelno. Za zdravstvo v ustanovah kot je bolnišnica pa vemo vsi, ki smo kdajkoli imeli kaj opravka. Morda pa se je vseeno kaj spremenilo v sedmih letih odkar sem bila jaz nazadnje.
Višja medicinska sestra me je na podlagi ene tetovaže vprašala : Ali imate vi kaj izobrazbe?
To je bilo prvo vprašanje, ki me je osupnilo.

Nazadnje urejeno:

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Mogoce mas pa kaj napisanega podobno Kitajskih pismenkam le da pise narobe, in ker je ona znala precitati te je to vprasala..

Joke :p

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Hočem rečt, da vidite nasilje samo tam kjer vam paše. Pa itak nasploh nimate razčiščenih pojmov, če ne ločite med ekstremisti in vero. Večina se vas obeša na talibane in njihove teroristične napade. Početje 10 tisoč ekstremistov mirno povezujete z 1,5 miljarde vernikov....
Sicer pa kaj ima sama zgradba s terorističnimi napadi? A misliš, da se teroristični napadi na vrhu minareta planirajo?
crazy1.gif

Hja, islam se mi s svojim džihadom in enem od osnovnih navodil, da se mora vera širiti pa makar z nožem, zdi zelo ekstremna in nasilna vera. Danes sem v časopisu bral, da so neko krščansko mamo, ki je hčerko ustrelila, ker je ta seksala pred poroko, poslali v zapor. To je krščanski ekstremizem. Islamski pa je, da se oseba obleče v dinamit, gre na tržnico in se razstreli. Seveda ga domači častijo kot mučenika.
Ne bojim se, da bi se zaradi džamije to pri nas kaj kmalu zgodilo, saj slovenski muslimani žive po naših normah in v bistvu so zelo slabi verniki, saj nikomur nič žalega nočejo. Obstajajo pa predikcije, da bo do leta 2050 v Evropi že več muslimanov kot kristjanov (oz. nevernikov). Vprašanje je, kako bomo takrat živeli. Ali bo potrebno vsak dan biti v cerkvi, sicer te bo družba izločila? Bo treba pazit na oblačenje? Bo treba nehat pit (ojej!)? Adijo odojki in dunajci. Pa postit se bo treba cel mesec. Jeba, rad imam poln želodček.

lp

Za začetek začni tretirat vero, kot vero in ne mešaj jabolk in hrušk. Izvorne "zapovedi" ver so itak že davno nazaj pozabljene... tako kot normalen kristjan ne verjame, da Kristus lahko spemeni vodo v vino, tudi normalen musliman ne bo širil vere z mečem. Neumno je tudi primerjat direktno evropske države in države z vzhoda. Vsi muslimani, ki živijo v Sloveniji so bolj ali manj (tako nekako kot kristjani) civilizirani in zgodbice o napadalcih z bombo so debilne.

Če bo čez nekaj let res toliko več muslimanov pa verjemi da ena đamija ne bo naredila nikakršne razlike.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Mislim, da so slovenski muslimani sicer zelo v redu ljudje, še najslabšo izkušnjo imam z eazyveim neargumentiranim blebetanjem. Džamija spada nekam na obrobje, kjer so dobre pormetne povezave, ne pa v center ali barje. Arhitektura naj boprilagojena slovenskim razmeram in predvsem naj dobro zgleda, saj je ravnoraznih vizualno zgrešenih stavb že tako preveč. Stolp je zaradi mene lahko, le naj ne bo tako visok, da bi ogrožal zračni promet, pa tudi vpitja ne sme biti.

Sicer pa, tukajšnje prebivalstvo se je prvič srečalo z muslimani leta 1408, ko so le-ti vdrli čez Kolpo, pobijali, požigali in ropali, zato narodni spomin pač o njih nima najboljšega mnenja. Je pa danes seveda se drugače v Sloveniji in kot sem že dejal na začetku posta, s slovenskimi muslimani ni težav in jih tudi ne pričakujem, pričakujem pa odkritost, da ne gre toliko za prostor za molitve, kot za versko-kulturni center. Pa bo v zemljevid tam čez morje v slovenijo zapičena zelena zastavica, ko se zgradi ta objekt. Tudi prav.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Mislim, da so slovenski muslimani sicer zelo v redu ljudje, še najslabšo izkušnjo imam z eazyveim neargumentiranim blebetanjem. Džamija spada nekam na obrobje, kjer so dobre pormetne povezave, ne pa v center ali barje. Arhitektura naj boprilagojena slovenskim razmeram in predvsem naj dobro zgleda, saj je ravnoraznih vizualno zgrešenih stavb že tako preveč. Stolp je zaradi mene lahko, le naj ne bo tako visok, da bi ogrožal zračni promet, pa tudi vpitja ne sme biti.

Sicer pa, tukajšnje prebivalstvo se je prvič srečalo z muslimani leta 1408, ko so le-ti vdrli čez Kolpo, pobijali, požigali in ropali, zato narodni spomin pač o njih nima najboljšega mnenja. Je pa danes seveda se drugače v Sloveniji in kot sem že dejal na začetku posta, s slovenskimi muslimani ni težav in jih tudi ne pričakujem, pričakujem pa odkritost, da ne gre toliko za prostor za molitve, kot za versko-kulturni center. Pa bo v zemljevid tam čez morje v slovenijo zapičena zelena zastavica, ko se zgradi ta objekt. Tudi prav.

Veš česa je preveč? Zanemarjenih stavb, propadajočih stavb, kaj se pa tiče đamije, je pa vseeno malo neumesna o zračnem prostoru c mon

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
pa sej islam ni samo vera priseljencev..tudi za slovence ali pa predvsem zanje se gre..
pa džamija in država nimata nič skupnega..

Hm, koliko slovencev pa izpoveduje muslimansko vero? 50, 100? seveda naj ne bi imela nič skupnega, a žal v islamu velja, če se ne motim, da sta vera (ter džamija kot izkaz vere) neločljivo povezana. Sem pa prepričan,d a pri nas ne bo tako.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ponovno: Bih je ravno toliko muslimanska, kot je katoliška in pravoslavna. Edini argument, ki ga najdeš je ta, da je nekje v bosni cerkev? Pa saj jih imaš tudi na bližnjem vzhodu v pravih muslimanskih državah, mar ne?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
A so avti arhitektura? To, da meščani ljubljane nimamo pravice odločati o tem, kakšne stavbe si želimo, je US, v katerem je bilo tedaj presenetljivo veliko ælanov levičarskega prepričanja, že povedalo in tu se je pač tega treba držati.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
A misliš, da imajo objekti, ki po višini precej izstopajo od siceršnje okolice, na vrhu rdečo lučko za okras?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ponovno: Bih je ravno toliko muslimanska, kot je katoliška in pravoslavna. Edini argument, ki ga najdeš je ta, da je nekje v bosni cerkev? Pa saj jih imaš tudi na bližnjem vzhodu v pravih muslimanskih državah, mar ne?

Pa si ti sploh prebral kaj sem pisal? Bosne tud omenjal nism...

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Kako pa komentiraš link pod sliko? Ga spet nisi videl?
Se opravičujem sem spregledal.
- V Alžiriji stoji ta cerkva tam že od pamtiveka in so verjetno muslimani razgnal kristjane, cerkev so pustil, da nebi zgledal kot nestrpneži.
-V Bahrajnu ni podobnu ničemur, kaj šele cerkvi.
-V Bangladešu stoji cerkev že od leta 1781. Trenutno še stoji, ker su videli da skupinica kristjanov ne ogroža nobenega.
- Za Egipt nič ne piše. Zgleda kot bi si nek miljonar na vrtu postavil cerkvo namesto kapelice.
-Indonezija. Večino hlevov je v bolšem stanju, dobro da napiše error...
-V iranu zgleda da so se nekaj norce delal.
-v Iraku stoji že od leta 1871
-... ne da se mi več.
Torej, novejše cerkve v islamskem svetu imajo velik pridih muslimanstva. Zato predlagam, da ima đamija v Ljubljani namesto minereta zvonik in križ na vrhu.

Aha torej hočeš poveedat, da so bili v islamskem svetu že pred dvesto in več leti bolj tolerantni in odprti kakor smo mi leta 2008?

lovelove

lovelove
23. jul 2007
2.788
0
36
116
zravn komšije
Citat:

Ta džamija in naši muslimani trenutno niso noben problem. Videli pa bomo, kaj bo čez 10 let, morda kako dekado več, ko bodo muslimani v naših krajih v večini, volili bodo svoje politične voditelje itd. Mislim, da bomo tedaj, glede na naravo islama, PRISILJENI sprejeti njihov način življenja.

lp

Evo merdzo, točno tako mislim tudi jaz.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.