Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Edini problem vidim samo v višini kazni. 250€ za 13km/h se mi zdi res preveč. Samo 2x na mesec prepozno zmanjšaš hitrost na začetku ulice, pa si v p.... cel mesec
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
In smo spet tam, kjer naš sistem pogrne na celi črti - v A kazni niso visoke, te bodo pa dobili, če ga boš sral. Pri nas pa nasrka eden za vseh 50, ki so "ušli" nadzoru.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Še enkrat. Vsa težava izhaja iz tega da redar ne reče dober dan vozniško in prometno prosim, ampak se skriva po grmovjih in kasira potem iz pisarne. Tako bi na mestu ugotovil ali ima pred sabo lastnika, ženo, moža, psa, žensko, moškega, salome,...Prvič, sam naj krije stroške ugotavljanja in drugič....qrc ga gleda, iz principa pošljem ugovor, če dobim kazen, ki je nisem pridelal sam.
Tako kot so v zakon zapisali kako se ugotavlja kršitelja, tako bi lahko napisali tudi da se kršitelja identificira na mestu kršitve. Prihranili bi ogromno časa in še več denarja.
Ne nekaj na pamet. Je treba prebrat in razumet zakone...
V Zakonu o pravilih cestnega prometa je zakonodajalec predpisal pristojnosti redarjem:
15. člen
(pooblastila občinskega redarstva)
(2) Občinski redarji izvajajo nadzor nad 46. in 47. členom tega zakona izključno s samodejnimi napravami in sredstvi za nadzor prometa, s katerimi se prekrški slikovno dokumentirajo, pri tem pa nimajo pravice ustaviti voznika.
In ko to dvoje združiš, ugotoviš da je ednino normalno, da se mastno radarstvo ukine ... Pa naj policija lepo prehitre ustavlja.
Kolko je že 100ATS €????Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Saj pravim po mojem mnenju. Se mi zdi, da niti ne pošljejo zahtevka o podatkih lastnika v državo kršitelja, ampak celo zadevo samo odložijo. Če imaš drugačne podatke pa le na plan z njimi - bom vsaj malo popravil mnenje o represivnih organih. Pa da ne bo pomote - nič nimam proti policiji - samo vedno bolj imam občutek, da ne ve(do) točno kaj je njihovo poslanstvo.
Aja - enako velja za redarje.
Še nekaj - pred leti sem v Avstriji parkiral tam kjer ne smem (spregledal znak "samo za obiskovalce trgovine" in ostal cel dan na placu). So se policaji odpeljali ca. 10 km na sedež firme (hebeni napis zadaj na gepeku) in vprašal kdo vozi avto s slovenskimi tablicami. So "moji" kar plačali tistih 100,- ATS takrat. Se nisem kaj dosti bunil, ko so jih potem meni cuknili iz žepa.
Zgodba sicer smiselno enaka avtorjevi - bistvena razlika, da je vozilo last firme in po zakonu mora javiti, kdo ga je upravljal, sicer opalijo firmo. Kar se mene tiče bi lahko uporabili enako logiko tudi pri privatnih lastnikih (ja, ja - ustavne pravice). Kaže pa tudi, da v "razvitih" državah delujejo tudi nekonvencionalni pristopi pri iskanju kršiteljev in izterjavi kazni.
In smo spet tam, kjer naš sistem pogrne na celi črti - v A kazni niso visoke, te bodo pa dobili, če ga boš sral. Pri nas pa nasrka eden za vseh 50, ki so "ušli" nadzoru.
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
če so kazni za prekoračitev hitrosti previsoke so tudi za alko itd itd itd
in kako lahko vsi v isti rog pihate da je krvičino če dobite položnico za radar... žalostno...
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
če so kazni za prekoračitev hitrosti previsoke so tudi za alko itd itd itd
in kako lahko vsi v isti rog pihate da je krvičino če dobite položnico za radar... žalostno...
Nevem zakaj imajo v razvitih drzavah potem tako... da kazen za prekoracitev ni ravno taka, da bi slo pol place za 12 km/h prekoraceno hitrost... za alkohol pa so kazni veliko visje...?
Zalostno je to, da ko nekdo napiha tako vrednost, pri kateri normalen clovek ne more vec stati na nogah je kazen enaka, kot ce prekoracis hitrost za 30 km/h v naselju ... In ponekod je naselje tudi ravnina, kjer dalec okoli ni nicesar razen mogoce travnikov ali njiv in vmes eno grmovje, kamor se potem skrijejo modri angeli ali redarji...
Citat:
jest to ti misliš... kazen za alko je vliko višja ampak se noben ne pritožuje ker je pač luštno določeno skupino lovit. za hitrost vam pa nobebemu ne ustreza.
kazni kar nej bojo tko velke. še prenizke so. par km/h prehitro je tud nevarno kot deci vinčka. nulta toleranca. za večino nesreč je itak neprilagojena hitrost kriva!