Redarstvo

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Kmalu bodo ukinili registrske tablice. Storilce bod začeli ugotavljati na podlagi prepoznavanja obraza iz fotografije.
nahrung002.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
itak da. registrska tablica je namreč osebni podatek, zato je tvoja odločitev, ali ga imaš javno prikazanega.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.576
2.625
113
še v SLO - ampak komaj
Saj pravim po mojem mnenju. Se mi zdi, da niti ne pošljejo zahtevka o podatkih lastnika v državo kršitelja, ampak celo zadevo samo odložijo. Če imaš drugačne podatke pa le na plan z njimi - bom vsaj malo popravil mnenje o represivnih organih. Pa da ne bo pomote - nič nimam proti policiji - samo vedno bolj imam občutek, da ne ve(do) točno kaj je njihovo poslanstvo.

Aja - enako velja za redarje.

Še nekaj - pred leti sem v Avstriji parkiral tam kjer ne smem (spregledal znak "samo za obiskovalce trgovine" in ostal cel dan na placu). So se policaji odpeljali ca. 10 km na sedež firme (hebeni napis zadaj na gepeku
tongue-1.gif
) in vprašal kdo vozi avto s slovenskimi tablicami. So "moji" kar plačali tistih 100,- ATS takrat. Se nisem kaj dosti bunil, ko so jih potem meni cuknili iz žepa.
Zgodba sicer smiselno enaka avtorjevi - bistvena razlika, da je vozilo last firme in po zakonu mora javiti, kdo ga je upravljal, sicer opalijo firmo. Kar se mene tiče bi lahko uporabili enako logiko tudi pri privatnih lastnikih (ja, ja - ustavne pravice). Kaže pa tudi, da v "razvitih" državah delujejo tudi nekonvencionalni pristopi pri iskanju kršiteljev in izterjavi kazni.
In smo spet tam, kjer naš sistem pogrne na celi črti - v A kazni niso visoke, te bodo pa dobili, če ga boš sral. Pri nas pa nasrka eden za vseh 50, ki so "ušli" nadzoru.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Uvesti bi morali institut neodgovornega lastništva/neodgovorne posesti nevarne stvari:

1. člen

(1) Kdor posoja nevarno stvar (avto, puško, ženo...), s katero je bil storjen prekršek/KD, pa ne zna ali noče povedati, kdo je bil v tistem trenutku v posesti (oziroma komu je bilo posojeno), s tem prevzame nase vse pravne posledice storjenega dejanja.
(2) Institut neodgovornega lastništva/neodgovorne posesti se prenaša naprej (navzdol) po verigi posestnikov.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Avstrijci imajo sedaj foro, da če zlepa ne dobijo prekrškarja (=nihče ne plača kazni) po avtomatiki (=na osnovi registracije), si nabijejo konkretni znesek za dodatno delo. So se nekje v času kislih kumaric naši časopisi razpisali o tem.
Policija in redarji pravzaprav nimajo veliko s tem, kako delajo. To jim določi vlada in 90 mandaljcov. Če stvar ni logična, poštena, kaj zato. Saj bodo čez kako leto sprejeli novelo zakona. Pa spet novelo itd...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Edini problem vidim samo v višini kazni. 250€ za 13km/h se mi zdi res preveč. Samo 2x na mesec prepozno zmanjšaš hitrost na začetku ulice, pa si v p.... cel mesec
ajaa.... nekje moramo biti prvi. Vsaj po višini kazni.
To, kako, zakaj, s čim so izmerili, ugotovili, poslali, pa ne bom komentiral. Pri vseh registracijah, prijavah, slikah, evidencah... itd, ni težko. Je pa neumno, da če lastnik reče da ni vozil (kar ni nujno da je) partner pravi da tud ni, ker ni njegov avto, un na sliki je pa menda dvojnik, ki ga ne poznam. Tako ne bo nobeden plačal nič in norija po cestah se bo brezkrbno nadaljevala.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Se strinjam. Pri nas so kazni za prekrške skoraj večje, kot jih nekdo dobi za kazniva dejanja. Imamo pa mali % (bolje rečeno delec promila) ulovljenih situacij, kjer je bil prekršek.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Edini problem vidim samo v višini kazni. 250€ za 13km/h se mi zdi res preveč. Samo 2x na mesec prepozno zmanjšaš hitrost na začetku ulice, pa si v p.... cel mesec

In zato folk išče kako bi se izognili. Ker to pri nas je že 10let nazaj preseglo vse meje. Nabašeš lih ke kako butasto omejitev 60. Imaš pa na obe strani 100m travnika in nikjer nobenega, da bi ga ogrožal. Men je logično, da je to tako. Pa še ena je. Dobiti slovenca, kateri bo prevzel odgovornost za svoja dejanja, je tudi kvantna fizika. Vsi zmeraj drugi krivi.
crazy1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
In smo spet tam, kjer naš sistem pogrne na celi črti - v A kazni niso visoke, te bodo pa dobili, če ga boš sral. Pri nas pa nasrka eden za vseh 50, ki so "ušli" nadzoru.

Pa najbrž da res.
zmaga.gif

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:

Še enkrat. Vsa težava izhaja iz tega da redar ne reče dober dan vozniško in prometno prosim, ampak se skriva po grmovjih in kasira potem iz pisarne. Tako bi na mestu ugotovil ali ima pred sabo lastnika, ženo, moža, psa, žensko, moškega, salome,...Prvič, sam naj krije stroške ugotavljanja in drugič....qrc ga gleda, iz principa pošljem ugovor, če dobim kazen, ki je nisem pridelal sam.

Tako kot so v zakon zapisali kako se ugotavlja kršitelja, tako bi lahko napisali tudi da se kršitelja identificira na mestu kršitve. Prihranili bi ogromno časa in še več denarja.

Ne nekaj na pamet. Je treba prebrat in razumet zakone...
rolleyes-1.gif

V Zakonu o pravilih cestnega prometa je zakonodajalec predpisal pristojnosti redarjem:

15. člen
(pooblastila občinskega redarstva)

(2) Občinski redarji izvajajo nadzor nad 46. in 47. členom tega zakona izključno s samodejnimi napravami in sredstvi za nadzor prometa, s katerimi se prekrški slikovno dokumentirajo, pri tem pa nimajo pravice ustaviti voznika.

In ko to dvoje združiš, ugotoviš da je ednino normalno, da se mastno radarstvo ukine ... Pa naj policija lepo prehitre ustavlja.

Najboljši post na to temo. EVER.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
nisem bralvs eklobase..ali prejetnik kazni pozna zdaj tega človeka ki je vozil ženin avto ali ne. In pa kako je z izpusti tega VWja. ?

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Dokler ne bo vzpostavljen elektronski dostop do evidenc podatkov držav EU smo obsojeni na voljo druge države, da nam posreduje podatke o vozilu, kršitelju, itd. Trenutno nam podatke posredujejo samo 4 države in še ena od teh je izven EU. Na žalost.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Saj pravim po mojem mnenju. Se mi zdi, da niti ne pošljejo zahtevka o podatkih lastnika v državo kršitelja, ampak celo zadevo samo odložijo. Če imaš drugačne podatke pa le na plan z njimi - bom vsaj malo popravil mnenje o represivnih organih. Pa da ne bo pomote - nič nimam proti policiji - samo vedno bolj imam občutek, da ne ve(do) točno kaj je njihovo poslanstvo.

Aja - enako velja za redarje.

Še nekaj - pred leti sem v Avstriji parkiral tam kjer ne smem (spregledal znak "samo za obiskovalce trgovine" in ostal cel dan na placu). So se policaji odpeljali ca. 10 km na sedež firme (hebeni napis zadaj na gepeku
tongue-1.gif
) in vprašal kdo vozi avto s slovenskimi tablicami. So "moji" kar plačali tistih 100,- ATS takrat. Se nisem kaj dosti bunil, ko so jih potem meni cuknili iz žepa.
Zgodba sicer smiselno enaka avtorjevi - bistvena razlika, da je vozilo last firme in po zakonu mora javiti, kdo ga je upravljal, sicer opalijo firmo. Kar se mene tiče bi lahko uporabili enako logiko tudi pri privatnih lastnikih (ja, ja - ustavne pravice). Kaže pa tudi, da v "razvitih" državah delujejo tudi nekonvencionalni pristopi pri iskanju kršiteljev in izterjavi kazni.
Kolko je že 100ATS €????
Vprašam, ker sma enkrat z kolegom v Avstriji padla v radar v coni 30. Prekoračila 10-15km h. Na konc ulice pa policaj ustav, pa mislim, da je bila kazen 40€-45€. V glavnem nič strašnega, pa še zmeraj tolko, da nam na misel ni prišlo, da bi spet prekoračila

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.923
113
v lokalni ostariji
če so kazni za prekoračitev hitrosti previsoke so tudi za alko itd itd itd

in kako lahko vsi v isti rog pihate da je krvičino če dobite položnico za radar... žalostno...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

in kako lahko vsi v isti rog pihate da je krvičino če dobite položnico za radar... žalostno...

Nevem zakaj imajo v razvitih drzavah potem tako... da kazen za prekoracitev ni ravno taka, da bi slo pol place za 12 km/h prekoraceno hitrost... za alkohol pa so kazni veliko visje...?

Zalostno je to, da ko nekdo napiha tako vrednost, pri kateri normalen clovek ne more vec stati na nogah je kazen enaka, kot ce prekoracis hitrost za 30 km/h v naselju ... In ponekod je naselje tudi ravnina, kjer dalec okoli ni nicesar razen mogoce travnikov ali njiv in vmes eno grmovje, kamor se potem skrijejo modri angeli ali redarji
smile-1.gif
...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.923
113
v lokalni ostariji
jest to ti misliš... kazen za alko je vliko višja ampak se noben ne pritožuje ker je pač luštno določeno skupino lovit. za hitrost vam pa nobebemu ne ustreza.

kazni kar nej bojo tko velke. še prenizke so. par km/h prehitro je tud nevarno kot deci vinčka. nulta toleranca. za večino nesreč je itak neprilagojena hitrost kriva!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:

Nevem zakaj imajo v razvitih drzavah potem tako... da kazen za prekoracitev ni ravno taka, da bi slo pol place za 12 km/h prekoraceno hitrost... za alkohol pa so kazni veliko visje...?

Zalostno je to, da ko nekdo napiha tako vrednost, pri kateri normalen clovek ne more vec stati na nogah je kazen enaka, kot ce prekoracis hitrost za 30 km/h v naselju ... In ponekod je naselje tudi ravnina, kjer dalec okoli ni nicesar razen mogoce travnikov ali njiv in vmes eno grmovje, kamor se potem skrijejo modri angeli ali redarji
smile-1.gif
...

Ker v razvitih državah divjanje ni tako velik problem kot je pri nas.
Zakaj se ti po kazenski politiki zgleduješ po razvitem svetu, voziš pa tako kot v zaostalem primitivnem svetu?

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
Citat:
jest to ti misliš... kazen za alko je vliko višja ampak se noben ne pritožuje ker je pač luštno določeno skupino lovit. za hitrost vam pa nobebemu ne ustreza.

kazni kar nej bojo tko velke. še prenizke so. par km/h prehitro je tud nevarno kot deci vinčka. nulta toleranca. za večino nesreč je itak neprilagojena hitrost kriva!

Nulta toleranca v realnem svetu ne obstaja.