rdeči alarm zaradi snega

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
snega in podobnih padavin si ni za želeti ker to vedno pomeni polno problemov. Sponi se splošne psihoze v tednu pred padavinami , povsod moledovanje kdaj bo sneg,najedanje vremenarjem.... Meni so šle kocine pokonci ko sem jih poslušal, mar ljudje res ne pomnijo da sneg pomeni probleme in nič drugega... OK naj bo nad 1500 nižje pa ga ne rabimo

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Po tej logiki je v času suše slaba ideja tudi želeti si dežja?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
ljudje so predolgo prosili za sneg, no sedaj ga imamo, naslednje leto naj raje premislijo dvakrat preden bodo spet navijali za sneg.
In navijanje za sneg ima kakšno vezo s sneženjem
confused-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.276
7.052
113
pri taščici
Podoben žled je bil v zimi 95/96.(ali pa leto kasneje)
Pri nas je tako ali drugače poškodovalo vsaj četrtino dreves v gozdu. Najbrž je še danes kak polen od takrat v klaftri/drvarnici.
Predvsem borovec, hrast in podobno je bilo na udaru. Takrat mislim da je bilo na SV. Štefana, sedaj pa na svečnico. Ima 8888 prste vmes?

22. jul 2007
13.633
1.790
113
124
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Eni redkih, ki imajo od današnjih razmer korist sta Bauhaus in OBI, vsaj za Ljubljano to velja.
prodali so VSE zaloge manjših in srednjih agregatov že do 10 ure... sem srečal kupca, ki je nalagal zadnji kos v Bauhaus-u
Ne bo pomagalo veliko, ker rabiš še gorivo katerega pa ne moreš dobiti iz bencinskih črpalk. Ker tudi te potrebujejo elektriko za obratovanje, ročnih črpalk za izredne razmere pa itak nimajo
grims-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.548
298
83
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Jap, piše na enem portalu, da gre za naravno nesrečo ?!

Pozimi je res nenavadno, da sneg pada in poledica.

Zakaj pa je polomilo drevesa in drogove... to nima veze z naravno nesrečo, ampak z vzdrževanjem.

A ti sploh veš kaj je padalo v Postojni in Pivki in okolici da je polomilo drevesa in drogove ? Očitno ne veš pa zato klatiš take neumnosti
bonk.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.166
16.433
113
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Eni redkih, ki imajo od današnjih razmer korist sta Bauhaus in OBI, vsaj za Ljubljano to velja.
prodali so VSE zaloge manjših in srednjih agregatov že do 10 ure... sem srečal kupca, ki je nalagal zadnji kos v Bauhaus-u
Ne bo pomagalo veliko, ker rabiš še gorivo katerega pa ne moreš dobiti iz bencinskih črpalk. Ker tudi te potrebujejo elektriko za obratovanje, ročnih črpalk za izredne razmere pa itak nimajo
grims-1.gif

Mah, tudi to ni ovira - odpret podzemni tank za gorivo, ene par cevi not pa brigado blondink zraven, da pumpajo z usti
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Jap, piše na enem portalu, da gre za naravno nesrečo ?!

Pozimi je res nenavadno, da sneg pada in poledica.

Zakaj pa je polomilo drevesa in drogove... to nima veze z naravno nesrečo, ampak z vzdrževanjem.

A ti sploh veš kaj je padalo v Postojni in Pivki in okolici da je polomilo drevesa in drogove ? Očitno ne veš pa zato klatiš take neumnosti
bonk.gif

Dajte nas osvetlit. Jaz kometa nisem videl

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Za moj pojem so izredne razmere. Notranjske pa še nekatere druge gozdove je čisto polomilo, elektrike nima 10 % odjemalcev v Sloveniji, pol železniških prog ne obratuje, na nekaterih območjih je zaprta tretjina cest - in to že tretji dan. Nekateri elektrike prihodnji teden brez generatorjev sploh ne bodo imeli.

Ampak je pa res, komet pa ni padel. Pojdi raje nazaj v politiko, tam še tako nepomembne stvari označiš malodane za šibo božjo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.276
7.052
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
grims-1.gif
Vsaj tiste pumpe kjer sem imel prste zraven pri gradnji so imele svoje agregate. Toliko o blondinkah ki bodo vlekle.
Problem je drugje. Računa ti ne morejo izstaviti ker niso v omrežju

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.548
298
83
Ti se kr delaj norca... Če že neveš.. leden dež je padal ki se je hitro nabiral na drevesih in drogovih in to je krivo da se je zadeva polomila in seveda gre za naravno nesrečo.

Sam povej kako lahko vzdržuješ drevo da se ne polomilo ali podre zaradi teže?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
On ima zavarovanega na zavarovalnici. Mora sedaj preverit, če žled krije lomljenje vej njegove jablane.

Pravniki pač, realnost jim je tuja.
hysterical-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
On ima zavarovanega na zavarovalnici. Mora sedaj preverit, če žled krije lomljenje vej njegove jablane.

Pravniki pač, realnost jim je tuja.
hysterical-1.gif

Marelica je
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Hvala za video, pol že ni tako izrednih razmer.
Cesta je ok, Vozila so na cesti. Panika se dela. Saj v Mariboru je podobna žled na drevesih in polomljeno.

Polomljena so drevesa ob cesti, kolko vidim, nov nasad, verjetno neprimerne vrsta, da je bilo čimceneje, podobno kot Popovičeve palme.

Ker če gledaš smreke proti koncu videa, ni problema, so "navajene".

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Se mi zdi, da če se ti postaviš pod enega od še nepolomljenih dreves, da mu boš v oporo, boš vsaj nekako koristen, ker trenutno nikakor nisi....