rdeči alarm zaradi snega

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Polomljena so drevesa ob cesti, kolko vidim, nov nasad, verjetno neprimerne vrsta, da je bilo čimceneje, podobno kot Popovičeve palme.
Ne bi jaz primerjal 5 mm ledu v Mariboru s 5 cm na Notranjskem. Niti približno ne moreš enačiti. Sicer pa so eni v tej temi že napisali, kako je z drevesi, pa Popovičevih palm ni nihče omenjal razen tebe.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ne nima nobene zveze, vse tiste katerim pa sneg pomeni samo težave je pa najbrž že vnaprej bolela glava ko smo morali poslušat snežno navijanje, ko pa en dan pada sneg pa spet jamrate v nasprotni smeri, češ kako hudo je kako bi nam morali Avstrijci, italijani in še kateri posodit agregate da bi lahko elektrificirali notransko
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Hočeš povedati, da če nihče ne bi navijal za ta sneg, potem bi danes sijalo sonce?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Če pride , pride, če ga ni ga pač ni,sedaj je pa izpadlo podobno kot bi indijanci plesali za dež , potem bi jih pa odplaknil udarni val vode

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Polomljena so drevesa ob cesti, kolko vidim, nov nasad, verjetno neprimerne vrsta, da je bilo čimceneje, podobno kot Popovičeve palme.
Ne bi jaz primerjal 5 mm ledu v Mariboru s 5 cm na Notranjskem. Niti približno ne moreš enačiti. Sicer pa so eni v tej temi že napisali, kako je z drevesi, pa Popovičevih palm ni nihče omenjal razen tebe.

Gozd je treba razumeti. Zakaj je podrast, manjša drevesa, večja itd. Čim kaj odstraniš, uničiš naravno zaščito in veter ima zabavo. Enako tudi žled pri posameznih drevesih, ki nimajo opore, plus da gre za drevesa, ki ne sodijo v takšno okolje.

To, da je drevesa lomilo ni problem, elektrika pa je težava, ker smo tako odvisni od nje.

Ampak da leta 2014 država in plenilska elektro podjetja nimajo nekih rešitev, je pa zgražanja vredno.

Drage položnice, plačuješ na vse strani, mi pa zastarelo omrežje in napeljavo. V naši ulici so že 3x menjali leseni drog za elektriki, no pri naši hiši je betonski in tam je mir.

V Mariboru je padla veja na dva sprehajalca v parku...

Jaz bi jima še kazen napisal. Saj pa vidita ledenico, lahko doma marsikaj naredita, posesata, pospravita itd.

Ne, danes je treba ven rinit in polnit urgenco. Folk je butast.

Pravim, da sem zjutraj šel do babice pa še na bankomat mimogrede in vidim ženico, ki hodi po povsem ledenem pločniku (pa ni šla k maši
evil.gif

No, jo je en gospod ustavil in "nagnal".

Saj to ni več normalno, isto je ko pade par cm snega, vsesplošna panika, samo lopate ne bi noben prijel.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
In prišel je žled. Kdo je zdaj kriv? Vlada? Volilci? Otroci?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne, pač je zima. Nihče ni kriv.

Ampak za škodo pa bo nekdo odgovarjal.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Drage položnice, plačuješ na vse strani, mi pa zastarelo omrežje in napeljavo. V naši ulici so že 3x menjali leseni drog za elektriki, no pri naši hiši je betonski in tam je mir.
Na Notranjskem so padali tudi betonski drogovi in tudi jekleni. Sicer se strinjam, da bi morali biti visokonapetostni elektro vodi bolje zavarovani pred padanjem dreves, kar je krivda Elesa. Žal pa vsak srednje in nizkonapetostni vod pač na tak način ne moreš zavarovati, ker bi to zahtevalo prevelike poseke.
Zato je trenutno dogajanje na Notranjskem neprimeljivo s tvojimi bakicami, ki se šetajo po poledenelem Mariboru.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Na Notranjskem so padali tudi betonski drogovi in tudi jekleni. Sicer se strinjam, da bi morali biti visokonapetostni elektro vodi bolje zavarovani pred padanjem dreves, kar je krivda Elesa. Žal pa vsak srednje in nizkonapetostni vod pač na tak način ne moreš zavarovati, ker bi to zahtevalo prevelike poseke.
Zato je trenutno dogajanje na Notranjskem neprimeljivo s tvojimi bakicami, ki se šetajo po poledenelem Mariboru.

Tudi v zemlji bi lahko bili ponekod a ne.

Dobro, zdaj je, kar je, izučilo nas ne bo, vsaj oblastnikov ne, občani pa bodo morali sami plačati državno malomarnost.

Žalostno.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Lahko bi bili vkopani, pa pač niso, tako kot vse ceste že v štartu niso dvopasovne in asfaltne. Strošek vkopavanja po razgibanem terenu je zelo velik, če bi se splačal, bi to že naredili.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Kot avtor teme se moram res opraviciti zaradi pisanja o pretiravanju nasih medijev. Kdaj ima clovek pac slab dan in napise kaj cesar ne premisli ali preveri dobro.

Opravicujem se se enkrat vsem prizadetim, in upam da situacija cimprej resi.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
ksz

Pri "luliki mamini", ni mi jasno, zakaj elektrikarji vlačijo elektriko po luftu. Nove el. linije, pa evo, spet po luftu...
Bi bilo veliko boljše, če bi takšne in drugačne električne vode dali pod zemljo. Pa je lahko en teden ledenega dežja, pa ne bo neke električne škode.

Tako pa bebci gradijo TEŠ 6, mečejo miljarde tja, potem pa en hujši vremenski dogodek ohromi državo.
confused-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.166
16.433
113
Še dobro da sem osvežil stran preden bi nalepil eno fotko
grin1.gif