Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ker ze veckrat smo ti poskusali dopovedati, da sedaj je rumena veliko daljsa, kot je bila prej... in cas od kar se ugasne zelena (utripajoca ali ne) in prizge rdeca je priblizno enak prej ali sedaj...
Kaj zdej prvo ali drugo? zdej se pa odloči. če je čas med koncem zelene in začetkom rdeče enak kot prej, potem ni rumena nič daljša.
No na najblišjem semaforju gori rumena 3 sek, kar je toliko kot prej.
Če misliš da so čas gorenja rumene kaj spreminjali, se motiš.
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
In ce so en kilometer prej videli UZ in dali gas, ni teoreije, da bi prisli pred rdeco do krizisca... Prej si namrec omenild, a se UZ vidi na 1 km... tistega odstevalnika pa se ne vidi... Jaz sem ti prej hotel samo dopovedat, da je cvisto vseeno, ali se ga vidi na 1 km ali ne... Vidi se ga pa dovolj zgodaj, da ves, koliko imas se casa...
Pač UZ se je videla 1km daleč, sej zdej se tudi vidijo zelena, rdeča, rumena na tolk daleč kaj ti jest morem za to.
Prej sem omenil, da se je UZ videla na 1km, odštevalnika pa ne, nisem pa napisal, da so dali gas, ampak da so dali nogo dol z gasa.
No mogoče ne ravno 1km prej, vsekakor pa precej prej kot sedaj, Da se bo prižgala rdeča so bili vozniki obveščeno cca 10sek pred rdečo, sedaj pa samo 3 sek. prej. Kar je dalo voznikov mnogo več časa za varno ustavitev še pred rdečo.
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Sicer pa je tako brezplodna debata... ker je popolnoma vseeno, ce govorim oroseni travi, kamnu, ki lezi na cesti ali pa synthmanu... edino synthman bo se naprej tupil svoje, ceprav je vse osnovano na nacelu "rekla-kazala"
Brezplodna debata, dokler ne boste priznali da je bil prejšnji sistem z UZ boljši in bolj varnejši. In da je bilo takrat tudi voženj v rdečo mnogo manj. Sicer se kot nekak slab nadomestek UZ sedaj postavlja tiste odštevalnike, ki pa svoje funkcije obveščanja voznikov na prihajajočo rumeno/rdečo ne opravljajo tako dobro kot prej UZ. Zakaj pa te odštevalnike tako hvalite, a za njih pa ne velja vse tisto, kar trdite za UZ (da je 3 s povsem dovolj da ustaviš, da pri UZ vozniki pospešujejo pred rumeno....)