Razlaga računa elektrike

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
6
38
mi zna kdo obrazložiti zakaj je tu dvakrat obračunan VT in MT?
Imam pa 3x20A
2059854-elektro.jpg

Priponke

• 2059854-elektro.jpg
    2059854-elektro.jpg
    69,3 KB · Ogledi: 230

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Omrežnina je strošek kablov do tebe, energija je pa tisto kar dejansko porabiš.

Z omrežnino se vzdržuje električno omrežje, obnavlja stebre in podobno, da ne zarjavijo, da jih kak žled ne polomi vse po vrsti.
evil.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
razlike so minimalne. jaz sem kak mesec nazaj primerjal GEN-I, ECE in mariborčane, ko sta slednja dva imela neko akcijo, pa je znesla razlika +-1 EUR, s tem da ti mariborčani in ECE dodatno zaračunavajo še neke mesečne manipulativne stroške v višini slabega evra, tako da so vsi trije praktično isti.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Omrežnina je strošek kablov do tebe, energija je pa tisto kar dejansko porabiš.

Z omrežnino se vzdržuje električno omrežje, obnavlja stebre in podobno, da ne zarjavijo, da jih kak žled ne polomi vse po vrsti.
evil.gif
omrežina je potem tisto, kar se NE nameni vzdrževanju, sicer bi imeli že pol štroma pod zemljo in nas noben žled nebi jebal.
evil.gif

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Citat:
Uporabnik satelite_mike pravi:
kdo je pa trenutno najcenejši ponudnik?

Pogooglaj cenike. Mi smo z prehodom na geni privarčevali cca 20%. Ampak to je bilo takoj na začetku, ko se je to uvedlo. Danes imajo vsi neke akcije in se verjetno ne pozna več toliko.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.367
309
83
39
Ljubljana
kako je pa z menjavami varovalk oz. števcev?

če si na elektru ti menjajo zastonj, pri ostalih (Gen I, petrol ipd) pa moraš plačati?

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Nam je crknil števec (ni deloval preklop tarife in je štel samo visoko tarifo). Smo sporočili na Elektro Ljubljana in so zamenjali. Nobenega doplačila, smo pa na GenI.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
razlike so minimalne. jaz sem kak mesec nazaj primerjal GEN-I, ECE in mariborčane, ko sta slednja dva imela neko akcijo, pa je znesla razlika +-1 EUR, s tem da ti mariborčani in ECE dodatno zaračunavajo še neke mesečne manipulativne stroške v višini slabega evra, tako da so vsi trije praktično isti.

Good to know! Jaz sem trenutno pri GEN-I, ampak ECE zagotavlja 100% električno energijo iz obnovljivih virov in to nam je v Društvu za Električna Vozila Slovenije všeč, tako da bomo kontaktirali ECE, če bodo tudi za EV-je dalo kakšno ugodnejšo tarifo, kot je za toplotne črpalke.

Drugače pa ECE dobavlja električno energijo za Tesline Superchargerje v Ljubljani.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
In kako se razlikuje ta zelena elektrika od navadne, razen po višjem računu
evil.gif
obvobljivi viri so tudi hidroelektrarne
grims-1.gif

pravzaprav recimo sonce ni obnovljiv vir saj ga bo čez kako milijardo let zmanjkalo. so pa obnovljiva drva recimo - bioamsa torej. celo nafta je bolj obnovljiva kot sonce
grims-1.gif

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-1
16
Citat:
Uporabnik satelite_mike pravi:
BTW a je draga elektrika pri ECE napram drugim?
Ne, javna elektro podjetja naj bi imela enotne cene. Nikar pa ne nasedaj na komercialne poteze novejših dobaviteljev elektrike, ker boš na koncu pristal na istem, plačeval pa boš dva računa.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
evil.gif
obvobljivi viri so tudi hidroelektrarne
grims-1.gif

pravzaprav recimo sonce ni obnovljiv vir saj ga bo čez kako milijardo let zmanjkalo. so pa obnovljiva drva recimo - bioamsa torej. celo nafta je bolj obnovljiva kot sonce
grims-1.gif
Dobro jutro-še enkrat preberi sestavek..
rolleyes-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Citat:
evil.gif

Ker gre moj denar samo proizvajalcem obnovljivih virov elektrike.