Če bi pozorno bral komentarje drugih in ne bil obremenjen (težko rečem s čim najbolj), bi razbral, da osebno nimam afinitet do katerekoli vere. Eden izmed razlogov si v zadnjem komentarju tudi sam napisal (tisti del o močno vernem človeku, ki nima ničesar). Ravno zloraba revnih ljudi, ki so najprej verniki, potem pa šele ljudje, je zadostna ilustracija, kako nevarna je intenzivna prisotnost vere v kombinaciji s pomanjkanjem izobrazbe...
Seveda nimam nič proti, da to, izrazito osebno prepričanje v Boga, zadržite za sebe. Mar ni vera osebna stvar?
Po drugi strani, nisem tak retard, da ne bi mogel razumeti (še ne pomeni, da ga odobravam) terapevtskega učinka na ljudi, ki ne najdejo drugih vzvodov za reševanje problemov in potrebujejo nekaj (v tem primeru imaginarnega) v kar verjamejo in poskušajo ta "ideal" doseči skozi zakonitosti zapisane v "svetih knjigah". Go crazy, kar se mene tiče.
Če gledam vpliv vere na družbeno/politično dogajanje, bi rekel, da vera oz. vere, ljudem zelo škodijo, ker se v imenu le teh tudi pobijajo (21. stoletje). Številna radikalna gibanja svoj navdih in razloge črpajo iz takšnih ali drugačnih verskih zapovedi. Če mene vprašaš, so te bukle slabo spisali, če se jih da tako zelo napačno interpretirati.
In če se tebi zdi, da sem na podlagi komentarjev v "temah o Islamu" (eno so teme o Islamu, drugo so pristranski komentarji, ki slikajo črno-belo sliko) Srb, kaj sem potem v temi o Bilderbergih? Narkoman? Aha, že vem: Našmrkani Srbin?