Ramadan

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:

LOL....versko zaslepljen....vse našteto očitano lahko trdiš tudi za muslimansko vero! A vehabije pa ne spreminjajo korana? Pa kolker vem je v zahodnem svetu poroka pri polnioletnosti, pri vas pa.....? Mal pred puberteto
bonk.gif

Ajde da te slisimo veliki mislec.... kdo so vehabije in v cem so spremenili koran, ter kredibilen dokaz za to.
Ce ne znas odgovoriti na te dve vprasanji nisi vreden nadaljne razprave.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.529
5.696
113
Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:
Ajde da te slisimo veliki mislec.... kdo so vehabije

Ubistvu nisi na tekočem..niso več vehabije....sada su se več "sekularizirali"
hysterical-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.529
5.696
113
No da me ne boš danes/jutri napadel da nisem vreden razprave itd itd itd...

Vehabije so ti ekstremisti......ki hočejo v 21 stoletju rint z glavo skozi zid nazaj v kameno dobo.....spreminjajo ga pa v točki da dovoli ubijanje.....kar pa ni res...nobena vera ne zagovarja ubijanja!

Kamele0N

23. jul 2008
42.529
5.696
113
Maš *****
zmaga.gif
)

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.529
5.696
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
nobena vera ne zagovarja ubijanja!
O, kak se motiš
evil.gif
V osnovi nobena vera ne zagovarja tega ampak ravno nasprotno...uči spoštovanje do sočloveka...toleranco itd (10 zapovedi majo v osnovi vse religije)
Kako si pa pol to razlagjo razni posamezniki ala thesmos, eazy , 8888, snecer je pa druga zgodba

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Da bi ti razlagal o nastanku vehabizma in kdo so sploh vehabije bi porabil prevec casa sploh pa se mi ne zdi vredno razlagati tega tebi ki nisi sposoben nevtralnega pogleda na Islam. Milijonkrat je bilo povedano da je ubijanje v imenu vere nacin zlorabe ljudi. Mocno vernega cloveka, ki nima nicesar ni tesko nahujskati proti nekem sovrazniku, zaradi tega se ne bom ponavljal. Ne vem pa od kod mnenje da sem jaz ekstremist a la 8888. Mene ste dolocili za ekstremista na podlagi tega ker branim stalisca Islama. Mar imate vedno tak kriterij?

Je pa zanimivo da se na taksne teme in najvecje sovraznike Islama (poleg 8888) izkazujejo naslednji clani: Softic, Kameleon in Mistik. Hmmmmm... kaj imajo skupnega teli trije prijateljcki. Samo sloga srbina spasava. Nedajte se momci
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.096
6.281
113
blizu močvirne prestolnice
Seveda se ne moreš primerjati z menoj, ker vi mi ne sežete niti do pete! Sicer sem 100% Slovenec
cheer.gif
Sicer pa vsak dan molim za združitev vseh Krščanskih Cerkva saj le združeni lahko klobujemo ostalim, kar se tiče ostalih me ne zanima če so muslimanske vere, če so Srbi, Hrvatje, Rusi.... se vidi da so dobrega srca, tako da še naprej Softi, KameleOn ............................

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.238
2.037
113
Emona / Carnium
Če bi pozorno bral komentarje drugih in ne bil obremenjen (težko rečem s čim najbolj), bi razbral, da osebno nimam afinitet do katerekoli vere. Eden izmed razlogov si v zadnjem komentarju tudi sam napisal (tisti del o močno vernem človeku, ki nima ničesar). Ravno zloraba revnih ljudi, ki so najprej verniki, potem pa šele ljudje, je zadostna ilustracija, kako nevarna je intenzivna prisotnost vere v kombinaciji s pomanjkanjem izobrazbe...

Seveda nimam nič proti, da to, izrazito osebno prepričanje v Boga, zadržite za sebe. Mar ni vera osebna stvar?

Po drugi strani, nisem tak retard, da ne bi mogel razumeti (še ne pomeni, da ga odobravam) terapevtskega učinka na ljudi, ki ne najdejo drugih vzvodov za reševanje problemov in potrebujejo nekaj (v tem primeru imaginarnega) v kar verjamejo in poskušajo ta "ideal" doseči skozi zakonitosti zapisane v "svetih knjigah". Go crazy, kar se mene tiče.
Če gledam vpliv vere na družbeno/politično dogajanje, bi rekel, da vera oz. vere, ljudem zelo škodijo, ker se v imenu le teh tudi pobijajo (21. stoletje). Številna radikalna gibanja svoj navdih in razloge črpajo iz takšnih ali drugačnih verskih zapovedi. Če mene vprašaš, so te bukle slabo spisali, če se jih da tako zelo napačno interpretirati.

In če se tebi zdi, da sem na podlagi komentarjev v "temah o Islamu" (eno so teme o Islamu, drugo so pristranski komentarji, ki slikajo črno-belo sliko) Srb, kaj sem potem v temi o Bilderbergih? Narkoman? Aha, že vem: Našmrkani Srbin?
hysterical-1.gif

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Sam si oglej svojih nekaj postov in mnenj o Islamu in hitro bos se sam podvomil o zgoraj napisanih besedah. Skozi tvoje komentarje ne cutim zelje po kaksni razpravi ali kulturnem dialogu o veri. Preprican si v svoj prav in od tebe veje negativa in zaljive besede. Mene ste recimo dolocili za ekstremista samo na podlagi tega,da se rad vmesam v razprave o Islamu (ki so mnogokrat zaljive). Ce bi mi dal kdaj priloznost bi mogoce videl da se z menoj da tudi normalno pogovarjati. Vendar ko vidim taksen odnos kot ga gojite nekateri (recimo softi, ti, 8888...) s takimi enostavno ne vidim razloga da bi se pogovarjal na "normalen" nacin ampak je treba nivo prilagoditi. Mar ni demokracija svoboda izrazanja, misljenja, verovanja blablabla.... ? Na moj pojasnjujoc komentar v tej temi na zacetku si ti prvi odgovoril "Mene ne zanima", kar samo po sebi ni nic zaljivega ce v teh besedah ne bi bilo cutiti cinizma in zbadanja. In ti bi rad zdaj izpadel kot miroljuben, nevtralen in strpen?

btw to da si Srb... mozno da sem se pac zmotil, ceprav mocno dvomim da sem se
wink-1.gif
Ce pa sem, dobricina kakrsen si menim da mi bos odpustil to napako

Kamele0N

23. jul 2008
42.529
5.696
113
Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:
: Softic, Kameleon in Mistik. Hmmmmm... kaj imajo skupnega teli trije prijateljcki. Samo sloga srbina spasava. Nedajte se momci
wink-1.gif

Huh.......daj bog da ti Paravinja vozio djeca na ekskurziji
evil.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.529
5.696
113
Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:
Da bi ti razlagal o nastanku vehabizma in kdo so sploh vehabije bi porabil prevec casa sploh pa se mi ne zdi vredno razlagati tega tebi ki nisi sposoben nevtralnega pogleda na Islam. Milijonkrat je bilo povedano da je ubijanje v imenu vere nacin zlorabe ljudi. Mocno vernega cloveka, ki nima nicesar ni tesko nahujskati proti nekem sovrazniku, zaradi tega se ne bom ponavljal.

Še mal Up-To-Date scene.....beri ni tolk staro!

Ok da so močno verni je očitno.......ampak lej čudo , men se ne zdijo revni!!! Kje je pol keč pr njih......daj brat razloži nam njihove poglede sredi evrope!

P.S.: da ne boš ravno klical đihada nad mano.......na šihtu z tvojim kolegom po veri normalno sodelujeva......še več krijeva si hrbet če je kaka peedarija...brez njega bi bil šiht prov dolgočasen...sam niste vsi taki
cry12bpy.gif
Model je M od muslimana, s tem da čist normalen pripadnik družbe.....samo pač u đamijo bo hodu 1x ko (če) bo....

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:
Da bi ti razlagal o nastanku vehabizma in kdo so sploh vehabije bi porabil prevec casa sploh pa se mi ne zdi vredno razlagati tega tebi ki nisi sposoben nevtralnega pogleda na Islam. Milijonkrat je bilo povedano da je ubijanje v imenu vere nacin zlorabe ljudi. Mocno vernega cloveka, ki nima nicesar ni tesko nahujskati proti nekem sovrazniku, zaradi tega se ne bom ponavljal. Ne vem pa od kod mnenje da sem jaz ekstremist a la 8888. Mene ste dolocili za ekstremista na podlagi tega ker branim stalisca Islama. Mar imate vedno tak kriterij?

Je pa zanimivo da se na taksne teme in najvecje sovraznike Islama (poleg 8888) izkazujejo naslednji clani: Softic, Kameleon in Mistik. Hmmmmm... kaj imajo skupnega teli trije prijateljcki. Samo sloga srbina spasava. Nedajte se momci
wink-1.gif

da kamelčija razglasis za srbina..moraš bit mal za dogajanjem
mistični..če je ta srb sem jaz papak
da pa mene razglasis za srbina..pa povej kje se prides napusiti

in softi je ze lepo napisal in bo se enkrat..da sem jaz ameriski predsednik, bi bliznji vzhod pustil popolnoma pri miru. ampak ne, ker se ne poistovetim z islamskim separatizmom v bosni, sem nasprotnik islama. ke rmi ni vsec islamizacija bosne..sem nasprotnik islama..ne, samo globalicazija islama mi en sede. v bosni je se kdo drug.

mi je pa neki okol sloge vsec.
konc 90 sem se znasel na meji, 100 turcinov iz zahodne evrope, sem pa tja kak slo reg..in nekaj grkov. turki delajo red pos voje, se prehitevajo, rinejo..uglavnem stojis po par ur na mestu. in pol se zapelte ena ekipca v spor z grkom..v minuti je bilo okol grka 50 turcino..pa 50 bul s kantam bencina. na sreco so se od nekje pojavili policaji in umirili zadeve. take sloznosti nisem videl..in napaka zahoda je, da se slozno ne resujejo zadeve