Katere motorje vozimo

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.275
351
83
Glede na to da zdajle itak ni sezona ti ni treba kupit iz zaloge (razen če ti na zalogo dajo večji popust) - naročiš kar ti usteza, če je čakalna doba do marca je glih prav... sicer pavzameš tisto, na čemur se dobro počutiš. Večina itak ne menja motorja vsako sezono - za dušo se pa pač stegneš še tistih par EUR.

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.099
535
113
tam ko se terc po tori rola
Danes je bilo enih norcev na cesti.... Pa enih 300 jih je bilo na motorjih (z mano vred)... Celje, otvoritvena vožnja. Aja, zaključil sem pa dokaj hitro -zadnji giro je bil že 30.12....
wink-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.275
351
83
A ima kdo kake izkušnje s Piaggio MP3 500ccm? Sam imam sicer motor, ampak zaradi določenih okoliščin (vozniki samo z b kategorijo v familiji) bi rad "poštukal" z mp3 lt, se pravi da je trikolesnik, vozen z b kategorijo, pa da se da prit na morje in nazaj in vozit po obali (prijaznejše temperature). Vzel bi 500ccm. Računam na 5-6kkm na leto prevoženih, cene teh živalc so pa zelo različne. Tam 2013-14 letnik je cca 4k, novejši 2018-19 je pa že okoli 8k (tam 75-100% razlike v ceni). Če je kdo imel te letnike, a se ciklistika med temi letniki zelo razlikuje (so kakšne nore tehnične izboljšave v modelu 2018 plus - kakor sem razumel imajo tudi stari že abs, tsc, zaviranje na obe zavori hkrati z ročko ipd.), ali je bolj stvar motorja s par konji več ter elektronskih dodatkov (BT...), oz. ker to ne bo "čustven" nakup me bolj zanima ali je vredno razlike v ceni glede na tehnologijo (moč motorja mi ne igra vloge, če starejša mašina ni bistveno bolj nagnjena k okvaram), proti starejšemu modelu ki ima 35-40k prevoženih sicer nimam zadržkov. Ker vem koliko se vozim s svojim (premalo), mi je neumnost vreči toliko več za novejši model za pričakovano kilometrino, razen če so ti starejši modeli taki da se jih je bolje izogibati. Hvala za informacije, če je kdo imel stari in novi letnik, ali vsaj kakšnega od teh, če lahko pokomentira (trikolesnika še nisem vozil, ampak primarno itak ne bo zame - če bi bil zame in bi moral trikolesnika gledat bi sicer Yamaho Niken gledal, ampak ta ima preozko med kolesi in ni z b kategorijo, tako da odpade, trikolesni Peugeoti se mi pa tudi zdijo dragi).
Aja, pa še info: baje so tega avgusta tudi Hrvati končno sprejeli kategorizacijo po kateri so trikolesniki tudi pri njih vozni z b kategorijo - do sedaj si moral imeti a.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.611
5.938
113
Tem, da si odgovarlaj v temi o printerjih in je zgleda nekdo od modov prestavil post.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.786
934
113
tu in tam
Druga puberteta je tuki, pa bi si spet omislil en motorček, od 125-350 ccm -gledam Keeway, a se kdo kaj spozna? je kitajc, pa saj je zdaj vse.
takile so, cena novega je kar znosna.
1739300864154.png

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
561
125
43
Ta motror je Benda, u bistvu ga prodajajo pod imeni benda in kiwey, je nastal v sodelovanju zs firmo benelli. Pravijo, da ni slab, eden redkih, ki ima pri tej kubaturi dva cilindra..kup pa porocaj.
Aja zate bi bil En bolj resen stroj kot recmo jamaha dragstar 650..vem za eno ki se prodaja..

• Všeč mi je
Reactions: Gatto in matjazy

matjazy

Fizikalc
3. jan 2008
236
141
43
Za tak denar si lahko kuplješ rabljen, močnejši motor. S katerim greš lahko tudi okoli sveta, ne samo do gostilne.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.786
934
113
tu in tam
Za tak denar si lahko kuplješ rabljen, močnejši motor. S katerim greš lahko tudi okoli sveta, ne samo do gostilne.
Vem ja, bi bistvu, če bi hotel lahko kupim kaj vem nov Triumph 1300 ipd, pa ne rabim v bistvu-do gostilne v sosednji vasi bo dosti. Imel bi enega lahkega choperja, dirkalni in enduro krave odpadejo. Dobre duše mi še tega, ki ga imam nagledanga odsvetujejo :D
motoroki kaj to prodajaš? :cool:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.163
-8.768
113
Ampak ker redko hodiš okoli sveta, te večji, težji, okornejši motor bolj kot ne ovira pri krajših furah in na poti do gostilne.

250-400 kubov je veliko bolj vsestransko uporabno, kot večje, težje krave.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto