RAL da ali ne

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Nisi čisto razumel. Teoretično imam 5 ponudb, vse so recimo enaka cena. Izbral bi ponudnika recimo B. Koliko je realno še pričakovati popuste glede na ponujeno ceno, tisti ki ste kupovali. Samo to. Gre za novo gradnjo, rank 10 do 12k€ za okna.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Kdor je realno pripravil ponudbo je cena končna. Sicer ga lahko priviješ še za kak % a se bojim da ga bo prinesel nekje noter...se ve...na tvojo škodo.

Pri ponudbah je največji hakelc ali si dal ti dobro povpraševanje....če si preciziral vse kar je potrebno imaš primerljive in končne ponudbe. Če nisi boš na koncu ti še plačal zraven 30 % zraven ate bo olupil ko prasca, ker cena ne bo v naprej dogovorjena in bo dobil nazaj vse popuste, ki jih je dal v ponudbi.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Spet neuporaben odgovor. Sprašaval sem za točno konkretno, kolk %, tisti ki so zadeve pred kratkim naročevali/kupovali.

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.521
7.043
113
0%. cena taka kot na papirju. opravljeno vse, kar sem tudi sama domnevala da bo, pa čeprav ni bilo točno specificirano na papirju kaj to je, vključno da so pospravili za seboj. naša mati so kupovali okna kot jih ti, vsakega je presekirala do konca pa nazaj za te klinčeve popuste, se vozakala od enega in drugega in zapravljala cajt. na koncu iztržla še tista 2%, potem pa je plačala, da so morali dvakrat priti (enkrat okna, enkrat rolete). na ponudbi je bila samo ena vožnja, spodaj pa seveda pisalo, da se obračuna po dejanskih količinah. ene obrobe niso bile gor - colat. na koncu je pa se vsa, čemur se reče "zidarska dela" plačala fantu na roke, ker se pač pozna na špaleti, kje so bila ta stara okna ven vzeta in nova notri dana, pa purpena bi ven gledala. ker so naredili pač samo točno to, kar je bilo minimum od minimuma, kar je pisalo na ponudbi - ampak to pa vse in korektno. pa tudi to je lahko problem, kot beremo v igijevem primeru, ko se je šparalo na vsem. to moraš biti res majster, da pihneš nekam purpeno, pa ti ne zapolne reže... mrak na oči pade, da imaš komplet vse narejeno, pa da moraš tako zadevo sanirat. tolk to stane.

torej na kratko 2%, na dolgo: vincentov odgovor je še kako uporaben.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst sem imel cca 10 ponudb. Poslal sem jim točno kaj in kako hočem... Na hitro sem primerjal najcenejšo in eno srednjo ponudbo. Pri najcenejši s papirja ni bilo razvidno kaj vse točno je vključeno glede "zidarskih del", pa še neki se mi zdi, da je blo v meglico zavito.

Pa eni to spravjo na 2 lista, eni pa na 5... wtf

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
hm, ne vem iz kod je razvidno, da komu težim in kompliciram. Domišljija? Jaz sem samo vprašal TUKAJ NA FORUMU po izkušanjah, kateri ste jih imeli. Običajno sploh ne cenkam. Ampak se mi pa noro po drugi stani zdi, da nebi vprašal za vsaj kak% popusta - ne na račun kvalitete.

A sta imela z mamo istega dobavitelja oken? če ne, je čisti mimosun posta.

Ostavila bi se lahko pri tvojih 0% in maminih 2%. Ampak ne, bilo potrebno težit in pametovat z vincetom. To kar mora bit narejeno se bom zmenil z merilcem itd. Končna cena pa se oblikuje po meritvah in dogovorjenih detajlih. Sem pa vprašal PRIJAZNO FYI. Če imajo še kaj "zraka" pri končni ceni, in je rekel da par %. Namreč razlike pri veliki panoramah so ogromne. In če tebi racimo ene 500€ ne pomeni dosti, ne pomeni da drugim tudi ne. Res ne štekam. Očitno Alter sindrom.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Hm, 30% na ceno po ceniku.
In delim mnenje z ostalimi tu - pojma nimam, kaj si boš zdaj s tem pomagal.

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
A to samo na suho zbiraš ponudbe ali si si zadeve iz ponudbe tudi že ogledal? Pri panoramah so ogromne razlike najverjetneje zato, ker imaš na ponudbah neprimerljivo robo. Med navadno drsno/nagibno panoramo s pragom in drsno brez praga so razlike v ceni zelo divje (tisoči €).

Glede popustov je pa po mojih izkušnjah tako, da z osebnim in konkretnim pristopom dobiš na ponudbo zadnjo in končno ceno, ki zajema vse. Ali je ta dobra ali slaba pa lahko samo ugibaš, ker dejansko nikoli nimaš nobene prave in preverjene cenovne reference (poslovni model branže).

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Sulc:
Po ceniku ali po ponudbi- velika razlika.
Jaz sem iskal zgolj informacijo in ne moraliziranja in ostalih "pametovanj" glede tega.

Clueless:
Vse ponudbe in detajli so že znani.Nikoli ni bilo govora o nagibnih panoramskih stenah.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
Sulc:
Po ceniku ali po ponudbi- velika razlika.
Jaz sem iskal zgolj informacijo in ne moraliziranja in ostalih "pametovanj" glede tega.

Verjetno si zamešal forum s kakšnim drugim okoljem, kjer ti vsem povprek narekuješ, kaj smejo povedati.
Mogoče na račun tega, da bi še kaj pametnega izvedel; ne daješ ravno vtisa, da so ti jasni cenovni modeli ponudnikov oken.
priden.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Hm, lahko napišeš kaj češ, jaz sem samo napisal, kakšno informacijo sem jaz iskal. Bom seveda podatek potem iz lastne izkušnje napisal tudi sem.Mogoče bo komu informacija uporabna in pa tudi zaradi reda in epiloga zgodba.

Cenovni model ponudnikov oken? Kakšna znanost pa bi naj to bila, če pa imajo vsi ISTE ponudbene cene za nekje tehnično enaka okna. Govrim za okna, ne za stene. Zanimalo me je, če so cene napihnjene in za koliko. Kar mi noben ni znal napisat, ampak samo pametovanje. Sej podobno je glede RAL vgradnje.
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Zdaj je treba presodit...a mi pametujemo ali ti pametuješ.

Kar ti kdo napiše ti ni všeč... tako da napiši kaj ti je všečen odgovor in kaj bi rad slišal. Ti bomo ustregli
evil.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Torej, koliko dodatnega/končnega popusta ste dobili glede na ponudbeno ceno pri nabavi oken?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Nič!

Sem menjal komplet v stanovanju (5 oken) leto kasneje komplet hišo...17 oken.

V ponudbi sem zahteval vključenost vseh popustov da sem vedel kje sem. Ko sem imel ponudbe je bilo to to. Ni bilo govora več o nobenem popustu. Pridite....naredite...ko greste mora zgledat kot da so zgolj okna zamenjana...tako v stanovanju..v hišu sem imel samo vgradnjo...obdelavo špalet sem delal sam.

Ti je Jabe dobro napisala...al je tudi nisi upošteval.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Sem jo upošteval, je pa tudi res, da ona ni edina na svetu, ali?
Hvala za odg.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Evo, naša izkušnja, sicer iz leta 2011. Tole sem sicer našel na mejlu, trenutno pa nimam končnega računa pri sebi... Če boš rabil kaj več podatkov povej...Če ti kaj pomaga, lahko jutri pogledam za kaj več...

- pomladna akcija: - 2,40%
- komercialni popust: - 7,00%
- dodatni popust: - 3,00%
- plačan 100% avans: - 4,00%

S tem, da smo dobili potem še boljše distančnike v oknu. Kupovali smo več kot eno leto, se nam ni mudilo. Približno 30 kosov (troslojna, skriti panti, purpen v okvirju, drsna vrata, balkonska vrata,...).

Montirali so nam oni, notranje špalete smo obdelali sami. Zelo zadovoljni. Ko smo govorili z znanci ali sosedi, smo hudičevo dobro ponudbo dobili...

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Dobil sem 3% dodatnega popusta (kar znese nekaj 100 €).

Imam pa še vprašanje glede zavarovanja hiše po vgradnji oken. Namreč, dogaja se, da jih sunejo naslednji dan po vgradnji (ravno tak primer je bil v relativni bližini (par km stran) par dni nazaj). Okna bodo sicer večja (s kombijem jih ravno ne moreš kar tako odpeljat itd. A vseeno? Kaj sledi dežuranje čez noč in imet puško v roki?

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
To je novogradnja? Sproti foto-dokumentiraj in dostavi slike svojemu osebnemu referentu. Jaz sem hišo zavaroval že, ko je bila samo streha in cegu, potem pa smo zavarovanje hkrati z gradnjo sproti spreminjali.
Pa okna brez vhodnih vrat sem imel gor na hiši dober mesec dni, pa na srečo ni bilo nepovabljenih na obisk.