Radiatorji, kam po nje in katere

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Zdravo!

Kot že naslov pove.
Katere radiatorje (navadne za centralno kurjavo) mi priporočate in kje jih dobiti najceneje?

Hvala za pomoč

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
veto brčičeva oz če nimaš vodovodarja sporoči, pa bom jaz prek svojega poskušal dobit dobro ceno. ti pa potem preveriš ali je dobra ali ne

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
zmaga.gif

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Jaz sem nabavil Vogel & Noot
Tappro (celovška - pri naj...sosedu)
Na instal.si si poglej model T6 (sredinski) - tolk za občutek

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.604
2.419
113
Pomurje
Te Vogel&Noot imam tudi jaz. Sem jih kupil po priporočilu.

Zakaj so pa boljši od ostalih, pa ne vem.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
kupi radiatorje Vogel²&noot ,ker so kvalitrtnejši od ostalih ,imajo več watov od ostalih zaradi debelejše pločevine. primer: recimo si zmišljujem wate ker nimam pred sabo tabele za wate.

vogel&noot ....22k 1000x600 1300w
korado.............22k 1000x600 1000w

razlika je v tem da boš rabil korado večji radiator in boš na isti ceni kot da bi kupil vogel&noot je pa po mojih ocenah in vgradnji boljši.
stupid-1.gif

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Si bom malo sposodil tole temo ker bo morda zanimalo tudi dobovska in se koga tole.

Slisal sem za radiatorje ki so poleti tudi hladilni. Baje je sicer cena najmanjšega 200€. Zanima me kje bi se to dalo dobit, videt in predvsem vaše mnenje oz izkušnje z temi radiatorji? Ali se te radiatorje samo priklopi na navaden ogrevalni sistem centralne kurjave ali je potreben še kak drug priklop?

LP

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
za radiarorje še nisem slišal za konvektorje pa poleti se da z jimi hladiti pozimmi pa ogrevati sistema pa sta dva ogrevanje in hlajenje

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Lokos pravi:
Si bom malo sposodil tole temo ker bo morda zanimalo tudi dobovska in se koga tole.

Slisal sem za radiatorje ki so poleti tudi hladilni. Baje je sicer cena najmanjšega 200€. Zanima me kje bi se to dalo dobit, videt in predvsem vaše mnenje oz izkušnje z temi radiatorji? Ali se te radiatorje samo priklopi na navaden ogrevalni sistem centralne kurjave ali je potreben še kak drug priklop?

LP

Stric mi je razlagal da ima njegova toplotna črpalka možnost ohlajanja stanovanja preko radiatorjev. Nisem pa ga nič dalje spraševal.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Jaz imam VEHA (serijo Kompakt 6V)samo mislim da se jih več ne dobi pri nas, drugače imaš pa Vogel &Noot (Pa še kak v tem rangu..torej malček boljši) potem pa po spisku s kakih 20 % prihranka.

Sem pa omenjene izbral ker so pri svoji velikosti oddajali največ toplote (razmišljanje o TČ in nizki vstopni temp. vode)...cca. 10 % več od ostalih (npr. V&N)

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
za moje pojme je vo&not radiator,boljši po watih kot pa drugi posebej pa T6 saj ima prednost v tem da venril na radiatorju lahko zamejnaš levo-desno.no odločitev pa je odvisna od posameznika
zmaga.gif

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Losajte se marketinških for z Watti in radiatorji, ker so nabijanja na kvadrat tak ko z izkoristki peči, ki nikoli ne držijo, 110% pa še nevem kaki izkoristek, ki nakoncu dokaže pol manj.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Jaz sem vzel Veha ravno z razloga ker so oddajali več toplote na isto velikost radiatorja (Ker imam v plenu TČ z nizko temperaturnim režimom in mi je to pomembno) poleg tega so ti radiatorji precej na nivoju (takrat ko sem jaz raziskoval so se mi zdeli boljši od V&N čeprav tudi z njimi nimaš kaj zgrešiti)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
So en rang pod Vogel&Noot in VEHA (teh dveh se zdajle od šuba spomnim)..tako da..greli bojo pa verjetno prav tako.

Vse je v uporabljenih material, obdelavi, zaščiti, moči oddajanja, tudi estetike...itd. In po principu malo denarja, malo muzike lahko primerjaš kje je Korado napram ostalim. In na koncu tudi stvar odločitve ali si prpipravljen dati več denarja za več, ali ti ustreza srednji rang.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
priporočam ti vo &noot radiatorje boš zadovoljen z njimi pa še manjše rabiš kot so korado po watih mislim vzameš jih pri meni z 8.5%davkom montaža je moja pa sva si kvit