Radarji eno foro sem se spomnu

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Tak je ja, ti moraš povedat kdo je vozil in tisti mora priznat. Ne deluje to tak, da bi rekel ''nimam pojma kdo je vozil'' in bi se izognil. Si lastnik avta in si odgovoren za to komu ga posojaš. Naj ga prepiše na sina, pa naj on plačuje svoje kazni.
Jaooooooo ... Pa ne že spet isto.
Ne, NI TREBA povedat, kdo je vozil. Dovolj je, da DOKAŽEŠ, da ti nisi vozil.

ja samo dokazilo mora biti konkretno - beri, dejansko nisi smel ti vozit, tisto, ja js sm bil doma ne vem kdo je vozil ne zaleže

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Tak je ja, ti moraš povedat kdo je vozil in tisti mora priznat. Ne deluje to tak, da bi rekel ''nimam pojma kdo je vozil'' in bi se izognil. Si lastnik avta in si odgovoren za to komu ga posojaš. Naj ga prepiše na sina, pa naj on plačuje svoje kazni.

Zakoni se spreminjajo, ti bi še najbolj moral bit s tem na tekočem
rolleyes-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:

rolleyes-1.gif
Kateri pa je najnovejši zakon ki ureja to stvar?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Naj ga poiščejo na Ulici Enverja Hoxe 45 al kaj je že bil on. Kar pa ne smejo.
Tvoja dolžnost je samo posredovat podatke.

eggsactly
zmaga.gif

če ne morejo unemu izstavit računa ga pa kar lastniku vozila, ne se bat so že zakrpali te luknje
Super. Avto, s katerim se največkrat vozim je firma vzela na leasing. Torej bo plačal lastnik za moje prekrške?

Tisto prijateljico, ni noben nič vprašal, kdo je vozil. Samo pritožbo so ji odbili, in napisali da mora plačat.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:

ja samo dokazilo mora biti konkretno - beri, dejansko nisi smel ti vozit, tisto, ja js sm bil doma ne vem kdo je vozil ne zaleže
A če ženska nima izpita to ni dokaz da ni vozila?
Ona se ne spomni, kje je bila dva meseca prej ob določeni uri, v službi je preverila, pa takrat ni delala. Lahko da je bila doma, kdo bi vedel. Vozila pa sigurno ni, ker nikoli ne vozi in tud izpita nima. Avto vozi njen sin. Jo pa noben ni vprašal, kdo je vozil, samo napisali so, da je pritožba odbita in naj plača. - celo kazen, ne polovičko. Če bi jo kdo vprašal kdo je vozil bi povedala.
Jo pa zanima, če sedaj, ko so policaji ugotovili, da je ona vozila lahko pričakuje še kazen za vožnjo brez izpita?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Prijateljica piše zanič pritožbe.
Možno, saj ni pravnica.
Policaji pa izrekajo nepravične ( beri goljufive) kazni. Oziroma kazni izrekajo nedolžnim. Imajo pa vso pravico in dolžnost, da bi preverili, kdo je v resnici prekršek zagrešil. Pa jih to ni brigalo. ako so dobili celo kazen, če bi pa našli krivca bi pa samo polovičko.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če ti ni všeč zakon, kontaktiraj svojega predstavnika v parlamentu.
Podpisi somišljenikov baje pomagajo.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Edino kar vem je to ,da bom naslednjič ko bom videl ob cesti Kangooja z radarjem brez posadke ustavil v bližini in pokril kamero s cunjo ali brisačo.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.131
68
48
123
Citat:
Napiši da ga je vozil Špejtim Mustafa iz Albanije, ki je bil ravno takrat na obisku.
wink-1.gif

Izmisli si njegove podatke pa je...

Točno ta konkreten človek je Ljubljančan, bi znal imeti še probleme.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Naj ga poiščejo na Ulici Enverja Hoxe 45 al kaj je že bil on. Kar pa ne smejo.
Tvoja dolžnost je samo posredovat podatke.

eggsactly
zmaga.gif

če ne morejo unemu izstavit računa ga pa kar lastniku vozila, ne se bat so že zakrpali te luknje
Super. Avto, s katerim se največkrat vozim je firma vzela na leasing. Torej bo plačal lastnik za moje prekrške?
Pri avtih, katerih lastnik je pravna oseba, je drugače. Beri zakon.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:

rolleyes-1.gif
Tu se ni nič spremenilo (in se ne bo, dokler ne spremenijo ustave).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:

Zelo konkretno, takšno pač, ki zdrži obravnavo na sodišču ...
Potni nalog s službene poti na drugi konec države (s potrebnimi dokazili) je recimo dovolj. "Sem do spal" pa pač ne ...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:

Zelo konkretno, takšno pač, ki zdrži obravnavo na sodišču ...
Potni nalog s službene poti na drugi konec države (s potrebnimi dokazili) je recimo dovolj. "Sem do spal" pa pač ne ...
V konkretnem primeru policaji kot dokaz niso upoštevali, da ženska nima vozniškega dovoljenja. In tudi ne njeno podpisano izjavo, da ona NI vozila. In jo tud noben ni vprašal, kdo je vozil njen avto. So raje pritožbo odbili in pokasirali (beri ukradli) 2x več, kot bi če bi našli tistega, ki je zagrešil prekršek.

Je pa skregano z logiko, da si kaznovan, če nekaj ne moreš dokazat da nisi naredil. Naj bi policaji dokazali, da si ti vozil, bi bilo bolj pravilno. Pa še sliko imajo, naj bi bolj natančno pogledali. Torej, če bi kršitelj napisal, da je vozil Janez Janša, on pa je takrat doma spal, bi bil JJ že kriv,???

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ker policist ni sodnik.

Jeez, pa ti res nič ne veš iz avtomobilskega področja? Sem mislil da sem jaz noob, pa vidim da obstajajo še hujši.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
V konkretnem primeru policaji kot dokaz niso upoštevali, da ženska nima vozniškega dovoljenja. In tudi ne njeno podpisano izjavo, da ona NI vozila. In jo tud noben ni vprašal, kdo je vozil njen avto. So raje pritožbo odbili in pokasirali (beri ukradli) 2x več, kot bi če bi našli tistega, ki je zagrešil prekršek.

Je pa skregano z logiko, da si kaznovan, če nekaj ne moreš dokazat da nisi naredil. Naj bi policaji dokazali, da si ti vozil, bi bilo bolj pravilno. Pa še sliko imajo, naj bi bolj natančno pogledali. Torej, če bi kršitelj napisal, da je vozil Janez Janša, on pa je takrat doma spal, bi bil JJ že kriv,???
Seveda niso - to, da nimaš vozniške,pač ni dokaz, da nisi vozil. In izjava, da nisi, tudi ne ... Če meni(š) drugače, je na voljo zahteva za sodno varstvo ...
Za razliko od kazenskega postopka v prekrškovnem velja izjava uradne osebe kot dejstvo, ti pa moraš dokazat, da ni res. Zaradi poenosavitve postopka pač. Oziroma tako nekako (bistvo sem zadel) - bolj natančno bo znal napisat kdo, ki je profi na področju prava.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Ker policist ni sodnik.

Jeez, pa ti res nič ne veš iz avtomobilskega področja? Sem mislil da sem jaz noob, pa vidim da obstajajo še hujši.
In kaj ima to veze z avtomobilizmom? Enak postopek je pri vseh prekrških.
Ne, policist ni sodnik, ampak v postopkih pri prekrških sodnika po zakonu niti ne rabiš. Dovolj je prekrškovni organ (kar je v tem primeru policist) ... Ta sem (spet po zakonu) izračt tudi globe brez sodnika. Poenostavitev postopka. Tako ali tako imaš možnost (zastonj) zahtevat sodno varstvo, torej tvoje pravice niso kratene.
Se pa lahko pritožiš na ustavno sodišče, da ZP in ZVCP zaradi tega nista v skladu z ustavo. Pa boš pogorel, kot je že kdo drug ...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Seveda niso - to, da nimaš vozniške,pač ni dokaz, da nisi vozil. In izjava, da nisi, tudi ne ... Če meni(š) drugače, je na voljo zahteva za sodno varstvo ...
Za razliko od kazenskega postopka v prekrškovnem velja izjava uradne osebe kot dejstvo, ti pa moraš dokazat, da ni res. Zaradi poenosavitve postopka pač. Oziroma tako nekako (bistvo sem zadel) - bolj natančno bo znal napisat kdo, ki je profi na področju prava.
Torej če nadaljujem. Sedaj, so policaji nevemkako ugotovili, da je on a vozila in ji napisali kazen . Praviš izjava uradne osebe, da je ona vozila. Kdo je v resnici vozil ,policajev ni zanimalo niti toliko, da bi jo vprašali. Ali sedaj lahko pričakuje še kazen za vožnjo brez izpita? Saj, če policaji pravijo da je vozila ni mogla drugače kot brez izpita, bo plačala kazen še za to? In kako naj spet dokaže, da NI vozila, če je takrat doma spala? če njene izjave ne veljajo prav nič.