Račun za kakav, ki ga ni?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
A ste gorenci??

Ko tole berem (v bistvu mi je žal da berem) mi gre malo tak na slobo, in imam občutek da me bo na WC pritisnilo. Pa nimam prebavnih motenj.

Mislim, kolk moraš bit bolan, da se ti da s takimi stvarmi ubadat. Pa ženska ti je dala na mizo mleko + dodatek. A sladki greh pa je zastonj ali kaj? Verjetno je še dražji, kot tista ena žlička Benqucka, ki bi ti ga noter vsipala. Želel si kakav, dobil si en zelo približen izdelek, natakarica ti naredi uslugo, ti pa se ujedaš in želiš tri kapljice sladkega greha kar zastonj. Jaz če sem lastnik ošterije, ti poslikam (za spomin ostalim uslužbencem) in te zabrišem ven iz lokala, ti vsipam še pol litra mleka (ki mi ga je ostalo v tetrapaku) direkt na glavo in da te ne vidim več niti, da obračaš avto na mojem parkirišču!
Niso tri kaplice sladkega greha... pet jih je bilo... pet.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.344
113
Ne vem ali jih je bilo 3 ali 5 (
smirk-1.gif
), definitivno pa jih ni bilo toliko, da bi lahko to vzeli kot nadomestilo kakava, katerega ne morejo postreči, zaračunajo ga pa lahko, ker (po besedah natakarice) niso vedeli, pod kaj drugega bi lahko spisali račun za postreženo.
Me pa dejstvo, da polovica polka ne dojema situacije oz. problema, niti malo ne preseneča, je enako na vseh drugih področjih.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Cuker je škodljiv, pravijo. Vzemite to kot skrb za zdravje, če ni bilo prehudo sladko.
wink-1.gif

Drgač se pa strinjam. Računajo naj tisto, kar so dostavili na mizo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.344
113
Ah za to skrb za zdravje bo pa že naša superuvidevna država poskrbela z obdavčitvami sladkorja oz. sladkih pijač
tongue-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.051
6.237
113
Eh daj idi še zrnca štet v kavni žlički in zahebavaj kelnarce da ti jih niso dale 132 ampak samo 125.

2. sep 2007
1.537
828
113
Dolenjska
Se pravi mudel se jezi, ker je nekdo od žlahte moral plačat nekaj kar ni dobil?

A če greš jest v kitajsko in na računu ni riža (ki si ga dobil) se tudi skregaš?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.344
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Eh daj idi še zrnca štet v kavni žlički in zahebavaj kelnarce da ti jih niso dale 132 ampak samo 125.

Bom, če bo na meniju pisalo, da mi jih za na menuju določeno ceno pripada 132. Ti pa se nikar ne razburjaj oz. ne reagiraj sploh, če boš kdaj namesto naročene pijače dobil kaj drugega, saj gre konec koncev za približno enako zadevo, oboje je pijača, ki se jo popije. Tudi, če bo naročena pijača 3x cenejša od prinešene.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
smirk-1.gif
), definitivno pa jih ni bilo toliko, da bi lahko to vzeli kot nadomestilo kakava, katerega ne morejo postreči, zaračunajo ga pa lahko, ker (po besedah natakarice) niso vedeli, pod kaj drugega bi lahko spisali račun za postreženo.
Me pa dejstvo, da polovica polka ne dojema situacije oz. problema, niti malo ne preseneča, je enako na vseh drugih področjih.
Smo že malo bližje. Ni bil problem o tem, da ni bilo kakava in da je bil namesto njega sladki greh. Problem je, ker je bilo 3, morda 5 kapljic, ne pa 7, morda 8, kolikor bi zadovoljilo gurmanski okus.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.344
113
Citat:
Uporabnik leibstandarte pravi:
Se pravi mudel se jezi, ker je nekdo od žlahte moral plačat nekaj kar ni dobil?

A če greš jest v kitajsko in na računu ni riža (ki si ga dobil) se tudi skregaš?

Napaka, ne jezim se zaradi ničesar temveč me zanima reakcija alterašev v dotični situaciji. Nič drugega. Ampak ker je Alter pač Alter, smo tam kjer smo.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Si pa kar predstavljam situacijo, če bi punca velikodušno računala samo mleko (kot omenjeno 0,6€ proti 1,9€ za kakav), vložila pa dodatno delo za pripravo napitka, podobnega kakavu in seveda konec koncev še sladki greh... naslednji dan bi bili zopet tam, pili pa, kljub temu, da so kakav že nabavili, mleko in sladki greh. Po 0,6€ seveda.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.344
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
smirk-1.gif
Smo že malo bližje. Ni bil problem o tem, da ni bilo kakava in da je bil namesto njega sladki greh. Problem je, ker je bilo 3, morda 5 kapljic, ne pa 7, morda 8, kolikor bi zadovoljilo gurmanski okus.

Nič nismo bližje, to so zgolj tvoje domneve. Še zadnjič: problem je v tem, da se kakava ni dalo naročiti, kljub temu, da je bil na menuju, dostavili so pa neprimerljiv produkt, ki so ga zaračunali po višji ceni produkta, ki ga po prejšnjih izjavah ni mogoče dobiti. In to zgolj zato, ker natakarica ni vedela pod kaj drugega bi lahko računala to mleko s par kapljicami čokolade (kar ni niti približno blizu kakavu). Nato pa me je zanimalo, kako bi v dani sitiaciji odreagirali uporabniki Alterja in več kot očitno v veliki večini primerov nebi nikakor reagirali, kot se tudi dejansko nič ne odreagira na drugih področjih, brihtol pa vsi polivajo na polno. Enkrat ovca s sklonjeno glavo, vedno ovca s sklonjeno glavo
aplauz.gif

In ja, za tiste kapljice je vložila ogromno dodatnega truda oz. dela v vso zadevo ja
hysterical-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.751
1.537
113
Brez zamere, ampak: nehaj delati muho iz slona. Saj te ni koštalo pol plače. (Btw. na splošno svetujem manj sekiranja v lajfu. Ko si pod stresom se delovanje vsega imunskega sistema ustavi in če ne od prehlada te zna prezgodaj še od raka vzeti hudič...
tongue-1.gif
)

Bi bilo bolje, če bi računala 3x po dva deci mleka in dodatek sladki greh?

Preprosto napiši, da je bil kakav za en drek in čao. To bomo vsi razumeli.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Kot sem rekel, alter, pa 5cm varnostne razdalje pa par kapljic sladkega greha. Pa goba za predsednika vlade. in konec. Amen

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.344
113
grin1.gif

1. Ne delam iz muhe slona temveč me zanima reakcija Alterašev v dotični situaciji, ki pa jo cel kup folka vidi povsem drugače, kot pa je bila v resnici.
2. Ne da me ni koštalo pol plače, v bistvu me to ni stalo niti centa
3. Stres je res qrba ja.
4. Ja, bilo bi bolje, če bi računala 3x po dva deci mleka ter dodatek sladkega greha, če imajo to na meniju med dodatki.
5. Ne bom napisal, da je bil kakav za en drek, ker se sploh ni pilo kakava.
6. Čao pa vseeno lahko napišem, da bodo pa to vsi razumeli pa močno dvomim, saj je to le Alter.
tongue-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.751
1.537
113
Hja, na alterju te bo težko kdo razumel.

Ko sem pred leti tle gor napisal (baje bolj zaje6an
confused-1.gif
) oglas za garsonjero (ki me stane 5K/letno), sem večinoma dobil odgovor, da mešam drek in kompliciram za brezveze. Nekaj forumašev je tudi povedalo, da drobnjakarstva niti za denar ne bodo trpeli in da mi stanovanja ne bi oddalo niti po dvojni ceni.

Skratka, če si povsod v življenju tako temeljit, ti lahko samo čestitam, je pa iluzorno pričakovati, da bi bili vsi takšni (sicer ne bi bila vsa država v peesdi). Zato raje šparaj živce, sploh, ker ne gre za velike denarje.

Srečno.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Če je tvoj problem, da nisi mogel nekaj naročiti, čeprav je bilo na ceniku, to še ne pomeni, da je na zalogi. Ko prideš k mehaniku(lekarno), tam tudi ni nujno da bodo imeli vseh rezervnih delov(zdravil) na zalogi. Če pa je problem, da si dobil drugačno storitev, se mi pa tudi zdi da rahlo pretiravaš. Natakarica vam je hotela it na roko, da ne bodo otroci razočarani, vedeli ste kaj boste dobili, potem je pa ona baraba. Drugače pa tehnično gledano, je tako v Nesquiku kot v Sladkem grehu kakav, sladkor ter kup drugih dodatkov. Nikjer pa ni določeno, koliko kakava mora biti na 3dcl mleka.
A pri mobilnih ponudnikih bi se tudi pritoževal, če bi zaradi okvare oddajnika lovilo 3g namesto 4g. Ti bi pa plačeval naročnino za lte.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Če sem razumel pravilno, ne gre za denar, ampak za princip.
In če v nekem lokalu hladnokrvno računajo več, kakor bi jim pripadalo, ob tem pa računajo na površnost strank, to ni v redu.

Vendar je to za večino v tem postu to težko razumljivo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.344
113
Še en, ki ima očitno probleme z branjem oz. razumevanjem prebranega, to je res že brezveze no...
hysterical-1.gif

Ja, moj problem je bil to, da nisem mogel naročiti kakava kljub temu, da je bil na ceniku
aplauz.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.344
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Če sem razumel pravilno, ne gre za denar, ampak za princip.
In če v nekem lokalu hladnokrvno računajo več, kakor bi jim pripadalo, ob tem pa računajo na površnost strank, to ni v redu.

Vendar je to za večino v tem postu to težko razumljivo.

Bravo, to je to
zmaga.gif