rabljen avtomatik

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.061
5.659
113
CVT menjalnik
wink-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Torej ta zadeva ne more delat kot popolni serijski hibrid
confused-1.gif

Si ti bedast al se samo delaš?
evil.gif

Prius je lahko tako serijski kot paralelni hibrid. Pri pospeševanju praviloma že po defaultu spravi 20% moči bencina v MG1 in nato po dratih na MG2, 80% pa direktno iz bencina na kolesa. 400 Nm navora na MG2 press.
smile-1.gif

Ampak tebi zadeve trobim že ene petnajstič z linki in simulatorji, pa ti ne kapne.
17758-icon_confused.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Če ja tako kot pišeš in izgleda iz simulacij Prius ne more biti serijski hibrid, je lahko samo paralelni.
Razlog: Ko ima Prius bolj prazen akumulator in naj bi deloval v režimu serijskega hibrida se zažene bencinski motor, ki je v vsakem primeru pozezan s pogonom koles, saj ga ne moreš odklopit od menjalnika.
Ali drugače povedano, ko bencinski motor v Priusu deluje nikoli ne skrbi izključno za polnjenje akumulatorja, vedno vrti tudi kolesa, to pa ni serijski hibrid.
Pa še ena velika slabost. Zaradi konstricije pogonskega sklopa, predvsem menjalnika bencinski motor ne more polnit praznih akumulatorjev, ko Prius stoji na mestu. To je slabost z vidika ekologije in iz vidika zmanjševanja stresov za motor. Pa še en razlog zakaj Prius ne more delovat v režimu serijskega hibrida.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ok, že vidim, da se ne delaš bedastega.
Ti kar pridno lapaj po svoje še naprej ...

Ogo

Nazadnje urejeno:

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
OK Preden se pobijete zarad enga kao hibrida.
Za moje pojme ni vreden pol quræeve dlake ta avto.
Kako to rešujejo v Ameriki? Kolikor jaz vem, ima tam veliko ali večina avt avtomatike. A majo tm kvalitetnejšo robo ali sam dobre servise.
Zakaj pa se pri nas (magari na alterju) ne najde nekdo, ki bi se mal izobrazil o teh menjalnikih. Naj me vrag, če ne bi dobro služil. Saj je kr nekaj teh avtomatikov.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Sej ne rabijo bit inženirji. Problem je le, da so avtomehaniki postali predvsem prodajalci. Samo prodaja se, nič pa se resno ne popravlja, obnavlja in podobno. V ZDA najdeš na vsakem logalu večjega mesta delavnico, ki se loteva tudi generalnih popravil. Pri nas jih ne najdeš, če jih iščeš z lupo.
Pa tudi logika mnogega folka je zgrešena. Avto menjavajo po parih letih, da kao ne bi kaj crknilo, ker je avto ravno iz garancije. Nezavedajoč se, da bi tudi orenk generalno popravilo stalo 5000 EUR, oni so pa ravno spušili 12000 EUR pri izgubi vrednosti starega. Ampak slednje je bolj kul očitno.

Ogo

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.673
1.487
113
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
OK Preden se pobijete zarad enga kao hibrida.
Za moje pojme ni vreden pol quræeve dlake ta avto.
Kako to rešujejo v Ameriki? Kolikor jaz vem, ima tam veliko ali večina avt avtomatike. A majo tm kvalitetnejšo robo ali sam dobre servise.
Zakaj pa se pri nas (magari na alterju) ne najde nekdo, ki bi se mal izobrazil o teh menjalnikih. Naj me vrag, če ne bi dobro služil. Saj je kr nekaj teh avtomatikov.

V prvi vrsti jih redno vzdržujejo (menjava olja v menjalniku na vsakih 50-100k km). Drugič, ker je 95% avtov avtomatikov, zna to narediti čisto vsak mehanik, vsak ima tudi posebno napravo, ki naredi flush olja - posesa staro olje, nalije novo, ga spet pozauga ven in da novega not.

Sicer pa ljudje, ki ne vzdržujejo menjalnikov prav tako delajo "generalne" na menjalnikih, ampak, ker je reč popularna, so deli na voljo in ne predragi (nekako tako kot pri nas deli ga G2
evil.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
s popravljanjem avtomatikov verjetno noben noče služiti zato, ker stranke niso pripravljene toliko plačati za popravilo in bi se kot ponavadi cenkale za nižjo ceno.

a zdej ti bo pa mehanik razdiral cel avto za 200€?

on ti rajši reče da se ne da popraviti in da nov stane toliko.
smirk-1.gif

kdo bo pa dal za popravilo npr. 2k€, če je avto vreden 10k€. eni še na servisih šparajo in prodajo avto preden se ga poservisira.

nasanka pa potem novi lastnik tega avta
crazy1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Jah amerika
smile-1.gif
.
Sam res, pred slabim letom sem kupil karavana brez motorja in se sam lotil menjave.
Da vidite kako me je bližnja okolica, razen fotra ki to skoz neki dela, začuden gledala. Res, kot da sem fukjen al neki takega. Je pa res, da sem pri compu zajebu (koda) in spušil dodatnih 300€
cry12bpy.gif
.
Kaj čem, če mi je užitek to delat.
grin1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kot zanimivost ko smo že ravno pri avtomatikih.. Na Chryslerju Voyagerju mi je šel pred 6-7 leti avtomatski menjalnik. Popravit KAO ni šlo, pooblaščenec pa je hotel zanj 1.200.000+ SIT, čakalna doba več tednov. No po čekiranju sem menjalnik naročil iz Kanade, čist nov, tovarniško zapakiran v lesenem boxu, s carino in z vsem me je do letališča Graz prišel cca. 400.000 SIT.

Lp

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ma sedaj za rezervne dele eBay rula. Če te poiskušajo na pooblaščenem nategnit, dobiš na eBay-u potrjene in varne prodajalce, ki ti zrihtajo originale za precej manj. V ZDA je itak ful razvita neodvisna prodajna mreža in večina proizvajalcev rezervnih delov poleg prodaje proizvajalcem, dela tudi direkt prodajo.
Večina delov se pa itak dela pri neodvisnih proizvajalcih. Recimo v Evropi večino menjalnikov, tako ročnih, kot avtomatikov, proizvaja ZF iz Friedrichshafna. In isti menjalnik dobiš na trgu kot original, recimo Opel, ali pa direkt kot ZF rezervni del za Opel. Seveda je slednje cenejše in to precej. Profiti, ki jih imajo original dilerji so enormni. Samo pozanimat se je treba.

Ogo

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.563
113
41
Lj
Jaz sem kupil original nov avtoradio za VW Polo ta zadnj model (Blaupunkt neki) na eBayu za 100€. Prejšnji namreč ni imel MP3 podpore. Na rezervnih delih so rekli pa da pride okoli 1100€. Nateg, da ni večjega.
Radio je čist navaden MP3 radio, le take oblike in barve je, da se sklada z armaturko.

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Je pa vseeno malce huda tale 100 proti 1100 EUR, ane?
Proizvodna cena pa verjetno 30 EUR.
smile-1.gif

Ogo