prvi avto

Sedejson

Pripravnik
31. jul 2010
107
0
16
uff, 110kw , 2.4, to je kar 'ornk' registracija in pa zavarovanje, pa žre tut kar veliko...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Da mu rezervoar ne pusca (prerjavel) kot znancu ki je prvi lastnik. (ze skoraj 20 let ce dobro premislim). Motor ima preko 300kkm

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik Sedejson pravi:
Malo sem pregledal civice, pa ne vem, koliko km naj ima, da bi mi koristil še za kakšne 2-3 leta...:)

Bencinarji delajo BP. Mislim, da je bil še najmanj vzdržljiv 1.5 motor. Bo že kak hondaš točno povedal. Drugače pa, kot so že dejali-naj bo če se seveda da od prvega/drugega lastnika, ali pa vsaj s preverjeno servisno zgodovino-se najdejo :)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
1.5 je najmanj pozrl za svoje konje. Vzdrzjivosti pa ne morem soditi, ker ne spremljam toliko zadeve. Sodelavec ni nikoli jamral cez 1.5 pa je imel 200+kkm.

MojcaPokraculja

Pripravnik
6. okt 2015
65
4
8
Iz prve roke za corso l.04 ki je bila moj prvi avto in ki me je zvesto prevažala okoli celih 10 let, skupaj sva naredili okrog 100.000 km. Največ kilometrov sem naredila, ko je bila nova in potem še več zadnje 2 leti lastništva. Večjih stroškov in večjih problemov v teh 10ih letih ni bilo. Tudi je treba vzeti v zakup, da se s časom kakšna stvar obrabi, izrabi in jo je treba zamenjat. Pri meni je bilo sledeče: 2x je šla varovalka za brisalce po gobe (v jeseni je to sila prikladno), žarnice so crkavale kot za stavo, 4-6x na leto najmanj. Zadnji brisalec je nehal delati (rešitev na servisu je taka, da ga preprosto odrežejo in namontirajo novega), daljinca je blo treba 1x zamenjat, ker je imel dobesedno luknje v gumi zaradi obrabe. Loputka za zapret pretok zraka je nehala delovati. To je pa večinoma to, nič drastičnega.

Edina draga stvar, ki jo je treba menjati je sklopka. Meni je začela podrsavati pri malo manj kot 100t prevoženih, ko je bil avto hladen (torej takoj po vžigu v prvi prestavi, pri nizkih zunanjih temperaturah). Na servisu so mi dobesedno rekli, da naj se vozim, dokler se še lahko, pa naj potem menjam, ker se prej ne splača pri tako starem avtu. Strošek 400-500 evrov, ker je baje cel avto treba razdret. Pa preden rečete, da sem babji voznik in sem sama kriva za sklopko, naj omenim, da sem v vmesnem času imela še en avto, pa sedaj tudi že eno leto in pol še drugi avto, ki ima 90t prevoženih km, pa pri nobenem ni bilo problema s sklopko.

Še zgodba iz druge roke: kolegica je imela isti letnik, isti model, pri nekaj čez 100t prevoženih ji je na avtocesti crknla sklopka, brez da bi prej kazala kakšne znake, da je kaj narobe. Tko da jo je blo treba odšlepat. Strošek popravila: beri zgoraj.

Nauk te zgodbe: če si lastite corso l.04, potem reskirajte 5 evrov za avtomobilsko asistenco, da vam uredijo avtovleko, ko vas avto pusti na cedilu
smile-1.gif

Sedejson

Pripravnik
31. jul 2010
107
0
16
Danes naj bi šel pogledat hondo, 1.4i S... Ker gre to za moj prvi nakup, bi prosu če mi lahko kdo pove na kaj bit pozoren sploh pri hondah? Nebom šel sam seveda, sam bi pa rad vsaj približno vedel kaj morm pazit.. :)

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Rja.... kolk vidim so skoraj vse že rjave, zakaj že siliš v nakup te stare drvarnice? Ti avti se bodo v naslednjih 2-3 letih razcveteli ko gerbere
smile-1.gif

Drugače pa eno splošno stanje: kak so servisi delani, kako se pelje, bremze, podvozje, ali delujejo vse električne stvari itd.

Splo pa ne bi kupil kakega spimpanega od kakega mulca....

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
1,4 ne bodo spimpani, drugače pa poglej malo vezne pločevine pod pokrovm motrja in pa seveda blatnike sploh zadaj, neposredno pod pokrovm za dolivanje goriva.. Če so ti še okej, se boš lahko vozil brez rje še x let. Odvisno pa je tudi , al boš avto mel zunaj al v kakšni garaži.
Ne vem za 1.4 amapk pokali so tudi izpušni kolektorji iin pa sploh poglej v kakšnem stanju je izpuh, da ne boš tako ob 200 €+. Drugo je pa povečini buletpruf.

Sedejson

Pripravnik
31. jul 2010
107
0
16
Sem vzel hondo 1.4 90hp 99'. Morem priznat, da kljub letom motor super, prav tako sama ohranjenost (rje minimalno). Za to ceno (cca 700e), bolš neb mogu dobit. Zdej jo pa zjahimo tja do 310kkm, pol pa nov pa je :)