Jaz imam takšnega (
https://www.mimovrste.com/nosilci-za-kolesa/menabo-steel-bike-3 ) že vsaj 7 let.
Meni se obnese super, vsako leto z 2 kolesoma narejenih nekaj 100 km. Res pa je, da sem po prvi vožnji na trakove dodal še račne za zategovanje in gumo (staro zračnico) okoli haklov in nog (kjer se stika z plehom avta).
Pred tem sem imel težave, ker se ni dalo dobro zategniti (oz. se je med vožnjo zrahlalo) in je zlasti bočno začel prtljažnik plesati. Sedaj pa ob montaži zategnem trak z račno in na koncu uporabe ni prtljažnik premaknjen niti za 1/2 mm.
Ocenjujem, da je cca 3/4 teže na odbijaču (verjetno tudi odvisno od tipa avta (naklon zadnje šipe)), ostalo na zadnji šipi in haklih. Po vseh letih na avtu ni opaziti kakšne obrabe.
Zame plusi: -cena, -enostavna uporaba prtljažnika na večih družinskih avtomobilih, -enostavno in hitro nalaganje koles, -zaenkrat brez težav na trajektih zaradi višine.
Minusi: - trakove se brez pripomočka (račna) težko ustrezno zategne, - nima ključavnice, - po montaži ne moreš odpirati prtljažnika.