Protikorupcijska komisija obupala

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Tisti, ki bo začel zmanjševat državni aparat dobi moj glas. To niso prfokse ali pa policisti ampak vse te subvencije, socialni tranferji ipd.

Kar se plač tiče v JS sem že 10x napisal...samo napredovanja odrezat skoraj vsem na raven plačilnega razreda in dobit plačan za to kar delaš, ne zato, ker gniješ v JS že 30 let.

Pravkar sem dobil za novorojenca te bonuse..."subvencije"...uau...fino, 500€ so mi pobrali oz. vsem nam, da so mi zdaj slučajno 250 nakazali, ker mam otroka...noro.

Kakšen [cenzura] moraš bit, da se nad tem veseliš...isto kot da se pizdiš da imaš 100k€ dohodnine za plačat. Capl bi verjtetn znoru.
hysterical-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Saj ne pravim, da si drag, ker vem da dobiš en klinc več kot jst ,
me pa žalosti, da padaš na fore, zakaj so davki visoki in kako bi lahko bili manjši

še enkrat povem, če bi vlada samo preplonkala ukrepe za zdravstvo, ki so jih še pred poletjem prinesli napisane Brecelj in pogumni somišljeniki, na današnji dan zdravstvo ne bi bilo v razsulu
če bi samo preplonkali in izvedli samo nekaj stvari, ki jih bluzimo tule, pa bi bili vsaj na nuli, če že ne v plusu

lej, če vsi slovenci podarimo državi popolnoma vse kar imamo, bomo čez leto dni zopet v istem minusu, verjetno pa še večjem, ker bi podarjeno izkoristili za pogoje za še več kreditov
nikoli in nikdar pri najboljši volji nismo sposobni vplačat toliko davkov, kolikor lahko ta golazen ukrade
frown-1.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
S tako mizerno placo itak moras gledat kje bos kaksen evro prisparal. In za to je kriva politika in nihce drug.
za nizke plače je janez kriv mar ne ,ne režim od 45 naprej
Ne deli naroda, no!

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
No lej kar se tice napredovanj. V policiji so dejansko delili te ocene kao po sposobnosti. ne tko kot drugje kjer so bili vsi ocenjeni s 5. In dejansko je napredoval folk ki je delal.

Kar se solstva tice...zakaj ga pa ne bi malo bolj privatizirali? Zakaj jaz placujem izobrazbo nekemu marjanu, ki sprica solo in napreduje skozi letnike samo zato da sola nima prevelikega osipa? Spomnim se svoje srednje sole, kjer je polovica sedela samo zato da so nekje bili dopoldne... itd...

Itak smo pa ze 5x zasli iz teme.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
V tej državi povprecni janez rad kaj skrije, ukrade, kupi superge za 20% cene in se ne vprasa o izvoru....ko se pijan zaleti v domaco skarpo mu lokalni klepar avto popravi za 1/3 normalne cene samo na kose je ptorebno ene 3 tedne pocakat.... cigarete kupuje od enega kolega iz ostarije, ki jih vozi nekje iz juga.... pol skupaj bentita cez pokvarjene politike ki samo kradejo...

politiki so odraz druzbe, niso nic kaj bolj pokvarjeni od povprecnih ljudi, ki so jih izvolili.
Povprečni Janez ne more kej veliko mimo davčne, ker večina dohodkov porabi za položnice in hrano iz trgovine, če se pa da avto porihtat za 1/3 normalne cene bo pa seveda izkoristil in to brez slabe vesti, ker se zaveda, da tisti, ki mu najbolj pridigajo in žugajo, porabijo vsaj nekaj njegovij mesečnih plač za preseravanje v tujih gospodarstvih.
Še sploh mu gre na jetra, ko mu pridiga uslužbenec javnega sektorja, za katerega plače, najemamo tuje kredite, ta pa potem drago sposojen denar odnese v tujo ekonomijo in tam plača davek.
Res Janez je že prav besn ko ga fojtrajo s takimi , zato tudi če bi imel možnost isto stvar za isto ceno, z davkom ali brez, bi izbral mimo davka.
Čestitke za sporočilo brez smajlijev!

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Če bi bila pravna država, bi tudi tiste nepojasnjene tri milijone preiskovali, se ti ne zdi? Ne, kaj?

2. sep 2007
1.538
827
113
Dolenjska
@Sijan

Uvedba finančne preiskave zoper Janšo NI zarota.

Ti pa nikakor ni jasno (nočeš ali pa preprosto nimaš kapacitet razumeti), da neuvedba take preiskave in obsodba zoper kakšnega iz levega pola JE zarota.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja in ce ukinemo nepotrebno socialo in nehamo utopicno verjet da so nase male bucke pametnejse ker jih je 25 v razredu namesto 30 teh kreditov ne bomo vec rabli. In ce potem se janezki zacnejo davke placevat in ne krast drzavi in sodrzavljanom jih lahko celo znizamo.

Sicer pa ne skrbi, vsaj pol place vrnem skozi take ali drugacne obdavcitve mojih ostalih prihodkov tako da nisem ravno drag za to skupno vreco.

Načeloma imaš prav ampak:

1. Država je vrgla stran ENO MILIJARDO davkoplačevalskega denarja za reševanje zasebnih bank F21 in zaradi teh riti bodo odpuščali učitelje??? Bolano do amena!

2. Ko si že pri koritu - povej mi kakšno je razmerje v policiji med aktivnimi policisti in tistimi zaposlenimi v policiji ki samo prekladajo papirje?

3. Zakaj hudiča je treba vedno ko je govora o prihrankih v javnem sektorju vleči na plano učitelje, medicinske sestre in policiste (tiste dalavne, ne papirožerov)? Imamo milijon agencij in direktorjev direktoratov, ki se praskajo po riti (zadnji primer - Žlender) in tu je treba začeti deratizacijo, seveda takoj za vladajočimi.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Uvedba finančne preiskave zoper Janšo in še nekaj drugih oseb je logična posledica delovanja pravne države, ne pa zarota

http://www.mladina.si/151209/po-obsodbi-se-zaplemba/

Bi ti verjel če bi preiskovali tudi Opankoviæa, dokler pa se ukrepa proti Janši in tistemu revežu v Bohinju medtem ko Opankoviæ mirno hara naprej, Turku in jakliču pa bodo črne gradnje legalizirali STFU o "pravni državi".

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nikakor ni zarota....v normalni pravni državi.

Da te pa pri nas preiskujejo za 100k€, drugih iz nasprotne politične opcije zaradi nekaj miljonov pa ne, je pa nekaj hudo narobe.

Ivan fobija pa v polnem pogonu. Še dobro, da imate nekoga, ki ga je tako lahko sovražit in pogrevat ideološko tematiko skupaj z njim, drugače noben Slovenski levak ne bi videl politike na podlagi razumno oddanega glasu na volitvah.
smirk-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ja in ce ukinemo nepotrebno socialo in nehamo utopicno verjet da so nase male bucke pametnejse ker jih je 25 v razredu namesto 30 teh kreditov ne bomo vec rabli. In ce potem se janezki zacnejo davke placevat in ne krast drzavi in sodrzavljanom jih lahko celo znizamo.

Sicer pa ne skrbi, vsaj pol place vrnem skozi take ali drugacne obdavcitve mojih ostalih prihodkov tako da nisem ravno drag za to skupno vreco.

Načeloma imaš prav ampak:

1. Država je vrgla stran ENO MILIJARDO davkoplačevalskega denarja za reševanje zasebnih bank F21 in zaradi teh riti bodo odpuščali učitelje??? Bolano do amena!

2. Ko si že pri koritu - povej mi kakšno je razmerje v policiji med aktivnimi policisti in tistimi zaposlenimi v policiji ki samo prekladajo papirje?

3. Zakaj hudiča je treba vedno ko je govora o prihrankih v javnem sektorju vleči na plano učitelje, medicinske sestre in policiste (tiste dalavne, ne papirožerov)? Imamo milijon agencij in direktorjev direktoratov, ki se praskajo po riti (zadnji primer - Žlender) in tu je treba začeti deratizacijo, seveda takoj za vladajočimi.

Ja ampak F21 je zdruzba ljudi, ki pripadajo opciji, ki je trenutno na oblasti. In kdor tega ni sposoben videt je mozgansko podhranjen. Ampak sklepam da takih ni veliko. Ampak ocitno se volilci te tranzicijske levice se kar najdejo in jih ne moti da se resuje tajkunske banke dokler njemu alenka pusti doklade pri miru itd...

Kar se direktoratov tice in JU kot take...recimo potni stroski...vsako ministrstvo oz organ jih po svoje racuna. Lej ustanovimo sluzbo za potne stroske, ki zadevo racuna in preverja za vse javne usluzbence po istem kopitu... Ljudi ki to delajo sedaj po javnih sluzbah pa dajmo ponucat za kaj drugega. Bolj fer bo pa se lazje se nadzira denarni tok namenjen potnim stroskom.

policija teren:pisarna je 2:1 ampak problem je drugje. Na PP Lendava enako stevilo polciistov obravnava cca 5x manj zadev kot policisti na PP Domzale npr...za isti denar. in cela PU Murska Sobota ima manj zadev kot PP LJ bezigrad npr. Ampak ne bos verjel - imajo celo strukturo enako kot PU Ljubljana (direktorje, vodje sektorjev itd)...

Marsikaj bi se dalo resit ce se nehamo slepit. Ce ti v italiji v avto vlomijo, te napotijo na najblizjo postajo policije, kjer sam na formular velikosti A3 napises kaj se je zgodilo in kaj ti manjka. Nihce ti ne slika avtomobila itd...

Pri nas se enako obravnava vlom v avto kjer izgine 10 EUR al pa 10000 EUR. In dolocene enote samo se popisujejo ker za rpeiskovanje sploh nimajo casa. Policija kot sistem razpada ampak slepimo se pa se kar da pri nas pa resno jemljemo tudi vlom za 10 EUR...sdam tega okostnjakom, ki so delovni zanos izgubili tam nekje leta 85 pac ne bos dopovedal.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
No, vidiš, take kriminalne združbe na oblasti pač nočemo podpirati zato soglašamo z vsem kar tej združbi vzame vsaj kak evro.

Taista združba je tudi vzpostavila zakonodajo ki omogoča vse neumnosti ki si jih opisal, ti pa jih v svojem pisanju podpiraš? Popisovanje vzame ogromno časa, ki ga zmanjkuje za operativo? Saj je isto na vseh področjih - birokracija oziroma prelaganje papirjev je zrastlo vsem čez glavo in vsak evro ki ga papirologi ne bodo dobili v svoje kremplje je pot v deratizacijo. Državljani (kar se policije tiče) nočemo papirologov ampak "terence", ki bodo poznali svoje okrožje in že vnaprej ustrezno ukrepali.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Jaz nikogar ne podpiram, mislim d aje iz mojih postov ocitno kaj podpiram in kaj ne. Ampak problem korupcije (a ves ta tema in njen naslov) je v tej drzavi zakoreninjen od vrha pa do najnizjih slojev. In prosto po raji bi blo treba zacet na vrhu. Ok kaj se zgodi ko plevel odrezes? Nov zraste, ker je zadevo treba s koreninami ven potegnit. Al pa ce mu prvo korenine unicis in tisto nad zemljo umre.

In to kar zganjas oz zagovarjas v svojem postu je en zelo poceni populizem. namrec iskreno dvomim, da si sposoben lepo ziveti v kaosu in da imas tako blagostanje da brez tezav prezivis brezvladje kako leto...

Sej ni panike, nehaj placevat davke. Ampak odpovej se povsem vsem uslugam drzave. tud ne 112 ne klicat. Zate ni drzavnih sluzb. Ker podpiras tocno to kar v osnovi zagovarja alencica....Vsi bi imeli enako, delal ne bi pa nihce. In noben ne bi davkov placeval ampak imeli pa bi.

Problem je, da jaz ne vidim neke pametne resitve....vzgoja naroda...pa bodo rezultati cez 30 let morda...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.532
113
Soforumaš, ki se odziva na 112 in ima na reševalnem vozilu iz leta 2008 500.000 opravljenih kilometrov ter tri leta stare gume Fulda, je pustil sočen komentar glede odzivanja oseb na številki 113.

Ker se noče prepirati je sporočilo izgleda pobrisal.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.171
113
v lokalni ostariji
bi nekaj napisal pa nočem prilivat olja na ogenj... samo glede franclna in mehanika pa... mislm da bi se dal zadevo preprečit... ustrezne službe imajo pooblastila. če znajo zelo dobro ustavlat in kaznovat lahko tudi od franclna kleparja mal "povprašajo" pa uredijo...

samo seveda do tega ne bo prišlo. isto kot se "moj" storilec prosto sprehaja... zakaj že?

jst delam. in ker delam pošteno me država fino ocuri. sploh njeni inspektorji ker najdejo kakšno banalno malenkost. sevede barabe ne bodo odkrili. zakaj pa bi jo? itak je njihov prijatelj...

socialnih transferjev je pa sedaj malo. manj kot bi si kdo mislil.. če pa kdo misli da se da dobro živet od "sociale" naj pa proba...