Protikorupcijska komisija obupala

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Janez je še bolj besen, ko mu letno država preko davkov ukrade po enega Golfa VI, ker pred državo ni kasko zavarovanja, pred lopovi pa je.
Še bolj besen, ko vidi, kam je država tega njegovega Golfa VI letno zmetala.
In potem se odloči, da pač ne bo več državi dajal letno Golfa VI, temveč kvečjemu za rabljenega Yugota 45.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Ja , 60% zaposlenih Slovencev zelo dobro skriva svoje dohodke, ...vse kar je nad 600€ nikakor ne najde, tako dobro skrijejo
15let nazaj je imala policija še zadosti kadra in več kot solidno plačanega, ampak začuda, tudi takrat niso našli ukradenih avtov
sprasujem se.gif

no , moje laično mnenje je, da zato, ker iščejo avto namesto kriminalcev, ki se s tem ukvarjajo......no to je verjetno butasto razmišljanje, da preprečuješ vzrok namesto posledic
tongue-1.gif

greš kej na smučarijo na tuje?
grims-1.gif

se splača, malenkost dražje kot pri nas, ampak boljše, ....za plače javnega sektorja bomo že nov kredit vzeli, ne se sekirat
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
V prvi vrsti taki kot ti, lumpenlastniki kapitala, ki bi najraje zaposlene brezplačno pretvorili v svoje sužnje. V bistvu je pri nas vpeljan najbolj krut kapitalizem, tak kot ga opisuje Dickens v svojih knjigah iz nekega drugega stoletja/tisočletja.

Enkrat za zmeraj. Mene ne tišči v družbo turbo levih kapitalistov kateri ne razumejo da je človek v firmi najpomebnejši in da dobri delavci ne rastejo na drevju kot hruške ! Upam da sva to razčistila enkrat za zmeraj in ne obtožuj me vedno znova stvari katerih ne počnem ! Ali ti je to jasno
jezen.gif

Če pa državni organi prakticirajo brezplačno pripravništvo in dejansko zaposlujejo brezplačno delavno silo pa se obrni nanje ne name !
A je to sedaj jasno in ne seri mi več s takšnimi
stupid-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
600€ plača je brezplačno delo, suženjstvo, ki pokrije samo življenske stroške, da sploh lahko delaš,
tak da pravljice prodajaj drugim

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
"Janez" sem besen, ker mi država pobira davke za storitve, ki jih potem itak grem oz. moram it urejat k privatniku hitro, kvalitetno in učinkovito.

Če bi imel za izrezat znamenje sploh ne bi spraševal po čakalni dobi, ker to se mi zdi že luksuz. Če imam za rovat modrostne, bom šel privat in plačal in ne bom čakal v vrsti nekaj let. Če rabim hitro magnetno bom šel v tujino in jo plačal.

Če mi bi ukradli avto se ne bi jezil na nobenega, ker od naše države trenutno ne pričakujem prav nič. Če bom želel brezskrbno imeti golfa bom plačal za hud alarm oz. še bolje...ne bom kupil golfa.
smirk-1.gif

Glede politike nasplošno pa....morali bi zahtevat konkretne volilne programe, ampak ne take z bombončki ampak realnimi scenariji. Absolutno uvedba "preferenčnega" glasu ipd.

Take politike imamo, kot smo jih volili? Bratuškove ni volilo niti 100 ljudi, pa se gre premierko...
uf-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Ja , 60% zaposlenih Slovencev zelo dobro skriva svoje dohodke, ...vse kar je nad 600€ nikakor ne najde, tako dobro skrijejo
15let nazaj je imala policija še zadosti kadra in več kot solidno plačanega, ampak začuda, tudi takrat niso našli ukradenih avtov
sprasujem se.gif

no , moje laično mnenje je, da zato, ker iščejo avto namesto kriminalcev, ki se s tem ukvarjajo......no to je verjetno butasto razmišljanje, da preprečuješ vzrok namesto posledic
tongue-1.gif

greš kej na smučarijo na tuje?
grims-1.gif

se splača, malenkost dražje kot pri nas, ampak boljše, ....za plače javnega sektorja bomo že nov kredit vzeli, ne se sekirat
zmaga.gif

Sej po svoje je zalostno, da si kot reply le tole skup spacal. Ampak zato pa je tko kot je.

Ne ne hodim smucat v tujino. V bistvu sploh ne smucam, ker se mi zdi zadeva predrag spas. Oprema, karta, bivanje... Ce pa bi smucal, bi verjetno hodil v tujino saj kot razumem tam dobis bistveno vec za isti denar.

Ampak a ves, meni folk najraje odgovarja z floskulami o javnih usluzbencih itd... Vse kar jaz dobim od drzave je placa. Za delo, ki ga opravim. Vsaj pol userjev tega foruma pa od drzave dobiva nepregledno mnozico transferjev za katere pa ne naredi nic.

Jaz sem takoj za to da se davki znizajo. Samo jaz bi ukinil tudi socialne transferje. Tok kot se ti zmenis v sluzbi, tok bos mel place. ostalo si pa pac placuj kot rabis. Kaki otroski dodatki? ce si tri naredil, tri vzdrzuj. Ce pa je drzavi v interesu da ji dvigas nataliteto pa naj povedo, da za vsakega otroka nad 2 dajo po 1000 EUR na glavo. vsem, ne sam unim ki kao nimajo.

Ampak a ves visoki davki so zato, da bo tebi alenka zagotovila "pravično razdelitev sredstev". jaz lahko delam ko iditot po 20 ur na dan ampak me bo alenka prisilila v to, da bom imel na koncu isto kot ti. meni bo z davki vzela 500 da bo tebi dala 500 in na koncu bova oba imela 1000. Ampak a ves davke bos utajeval ti in se kao znasel...jaz jih bom pa placeval in tebi omogocal lagodno zivljenje. Ampak alenka tako razmislja, ker so jo naucili, da morajo vsi imet enako. Lenuhi in delovni. Lenuhi se malo utajijo, kupijo kaj ukradenega, na koncu pa jim se alenka malo doda zraven pa je. In ti isti lenuhi bentijo cez to drzavo, ki jim dejansko omogoca obstoj in na volitvah bodo pa spet alenko volili, ker IVAN BO PENZIJE VZEL IN OTROCI BODO LACNI.

Sej na koncu boste sami ostali in se igrali socializem. Mi bomo pa na dopust prihajali in vam napitnine delili.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
to pa ja , ker kaj ti bo določena minimalna plača če je nekateri nekaznovano NE izplačujejo, ne plačujejo prispevkov,torej je tudi določitev minimalne plače brez veze, oziroma je ta sama sebi namen. večji učinek bi imela dovolitev davčni upravi da javno objavlja statistične podatke o podjetjih kjer bi se videlo strukturo plač.
Si predstavljaš "dobro stoječe podjetje" katero dela na zunanji podobi, statistika pa bi pokazala par dobrih plač,nekaj tistih srednjih , vsi ostali pa na 600€.
Edino to bi spodbudilo "dobre" delodajalce k boljšemu nagrajevanju zaposlenih

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Si predstavljaš "dobro stoječe podjetje" katero dela na zunanji podobi, statistika pa bi pokazala par dobrih plač,nekaj tistih srednjih , vsi ostali pa na 600€.
Izpadejo kot supersposobni in vsi se strinjajo, da si menedžer zasluži nagrado

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
. Samo jaz bi ukinil tudi socialne transferje.
da boš lahko zaradi povečanja kriminala delal po 30ur dnevno, tačas pa plačeval privat varnostnika, da ti avto na parkirolacu čuva?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
... ti koc cilna stranka boš tudi ploskal ? Ja pajade, rekel boš jebeš tako firmo in šel boš kupit drugam, no lahko boš pa kupil tudi tam kjer ne plačujejo ljudi

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
da boš lahko zaradi povečanja kriminala delal po 30ur dnevno, tačas pa plačeval privat varnostnika, da ti avto na parkirolacu čuva?
Cak samo malo. A mi delimo socialne pomoci da bi ljudje lazje ziveli al delimo podkupnine narodu da ne krade?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ja , sej zato je pa tretjina materjala za današnja kosila na slovenskih mizah iz TUŠa in iz podobnega razloga kracamo po računalnikih, kjer mogoče samo še strokovnjak najde delček, ki ni kitajski
na nogah pa copate, ki jih šivajo indijski otroci
ampak menedžerji firm, ki nam to furajo, so full sposobni, tak vsaj trdijo

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Cak samo malo. A mi delimo socialne pomoci da bi ljudje lazje ziveli al delimo podkupnine narodu da ne krade?
ne eno in ne drugo
socijalne so da sploh preživijo brez da bi kradli, vsaj večina potem ne krade
po tvojem modelu bi pa kradla večina

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Torej bi ti raje imel 90% slabse stvari na sebi samo da so domace. lej ni problema, baba naj ti doma puloverje plete pa bos srecen.

A res ne vidis, da davke visajo in so zaljubljeni v javni sektor, ravno ti, ki jih imas rad ker so proti grdim grdim kapitalistom? A mislis da dnar za doklade in ne vem kaka drzavna darila vse, pride iz neba? Ne od unih ki davke placujemo in se ne znajdemo.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
kot prvo niso proti kapitalistom, ker so sami zakamuflirani kapitalisti , -novodobni, ker taprav kapitalist je čist nekaj drugega
dnar za doklade in druga državna darila prihaja pa iz istega žaklja, kot za tvojo plačo - dragi krediti

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Ja in ce ukinemo nepotrebno socialo in nehamo utopicno verjet da so nase male bucke pametnejse ker jih je 25 v razredu namesto 30 teh kreditov ne bomo vec rabli. In ce potem se janezki zacnejo davke placevat in ne krast drzavi in sodrzavljanom jih lahko celo znizamo.

Sicer pa ne skrbi, vsaj pol place vrnem skozi take ali drugacne obdavcitve mojih ostalih prihodkov tako da nisem ravno drag za to skupno vreco.