V petek sem bil službeno v Velenju ( Gorenje ). Od krožnega prometa sem peljal proti Šoštanju, kjer je cesta setavljena iz dveh pasov. Peljal sem po levem pasu, saj je bil desni poln prometa ( kolona vozil ). Ko sem se bližal križišču na katerem je gorela rdeča luč, sem opazil da iz mojega levega pasu lahko zavijem samo levo, moja pot pa je bila naravnost proti Šoštanju. V koloni vozil na desnem pasu sem videl tudi policijski avto. Ker je bila na semaforju rdeča luč, sem normalno ustavil in čakal zeleno ter vključil desni smernik, da me nekdo iz desnega pasu spusti v križišče in da odpeljem naravnost naprej. Takoj, ko je gorela zelena, me je drugo vozilo v desni koloni spustilo naprej in sem odpeljal. Po nekaj sto metrih vidim, da za mano vozi policijski avto. Vključi luči in jaz ustavim. Policistka pride in pravi da sem storil prekršek nepravilnega razvrščanja v križišču itd... Lepo sem ji pojasnil, da nisem domačin, da ne poznam ceste in da ni bilo nazaj nobenega znaka, da če želim naravnost proti Šoštanju, da moram na desni pas. Prosil sem jo, da me spusti samo z opozorilom, saj nisem nikogar izsilil, ali ogrožal. Žensko zadeva ni zanimala in ker se je ona tako odločili, bom kaznovan s 120€, oziroma 60€, če plačam v 8 dneh. Lahko pa se pritožim. Policistka odide v avto z mojimi dokumenti in čez cca. 10 minut pride nazaj s plačilnim nalogom. Še enkrat sem jo prosil, da me spusti z opozorilom in da napake 100% ne bom nikoli več ponovil. Odgovori mi, sedaj je že prepozno, ker je že napisan nalog...
WTF. Ko sem se vračal iz Gorenja, sem takoj zavil na policijsko postajo in želel komandirja. zadevo sem mu pojasnil in tip je rekel, da me povsem razume, vendar da on ne more nič storiti. Da se lahko pritožim v osmih dneh itd... Rekel je, da je to druga najmanjša kazen in da je mogoče bolje da plačam in, da če se bom pritožil in če pritožba ne bo odobrena, bom moral plačati 120€! Pritožil se bom 100%, saj se mi ne zdi pošteno da policija odira ljudi za prazen k... Prekršek, če je že bil, bi bil lahko kaznovan samo z ustnim opozorilom in ne z €... Ni čudnega, da ljudje policaje označijo za inkasante! Zanima me, če ima kdo podobne izkušnje, oziroma kaj lahko storim, da bo najbolje zame??? Prosim za nasvet! Se opravičujem za doooolg post!