Prometni kolaps v Ljubljani

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Kaj pa mi na koroškem ki nam je tako stanje prihranjeno!
cheer.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
dej no, kake pa coolpower klati?
bos reku, da pametne?
un bi bagerje prvleku pa kiperje, pa ne vem se ka?

kak pa? s helikopterjem?

kolone povsod un bi pa tesko mehanizacijo na motorjih prpelu?

Kak pa? Mogoče tako, kot lahko šleper mirno za več ur stoji na odstavnem pasu. Ne mi bluzit, da so to sranje sedaj čistili z rikšami. Tudi to je moral nekdo pospraviti, pogasiti in odšlepati. Ne vem zakaj ne more po taistem odstavnem pasu prilezti tudi bager in kiper.

Problem te zabačene evropske države je v tem, da ga ni junaka, ki bi takšne zastoje spucal na horuk, ne glede na dodatno škodo pri povzročiteljih in žtrvah nesreče. Isto je pri štrajkih tovornjakarjev. Bog ne daj, da bi jih kdo s tanki zrinil s ceste.
Hkrati policija tolerira totalni kaos na avtocestnih počivališčih. Tam je kot v Teksasu, tovornjakarji parkirani povsod, na uvozu, izvozu, odstavnem pasu, do črpalke pa itak prideš kvečjemu s helikopterjem.

Se peljem prej po avtocesti. 4 šleperji mirno stojijo na odstavnem pasu, od tega eden takoj za vključevalnim pasom, drugi na ABC stezi, tretji kar nekje, četrti pa tudi. Samo čakal sem, da bom par metrov naprej zagledal taborni ogenj in dva umazana smrduha, ki si na grilu pečeta čevapčiče.

Policija? Hmja. Booli njih peenis. Ni jih nikjer.

Verjamem pa, da presvetli evro birokrati povsod vidijo milijon birokratskih razlogov, zakaj nekaj ni dobro narediti. Potem pa se čudimo našim politikom in birokratom. Imajo dobre vzornike v Bruslju.
10.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
očitno tebi še evdno ni ajsno.

če kapljica naredi sranje 10 litrom vode, 400l iz rezervarja nardi štalo, dve cisterni pa propast sveta.

in če so se z dvemi rezervarji ukvarjal cel dan, bi s ez dvema cisternama dva dni. torej frej dan.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ti pa se nisi pomolil nosa izven LJ al odkoderkoli se ze,

npr. danes so v Bruslju ribici zaprli glavno prometnico,
zaprti sta bili dve postaji metroja

pa pel se mal po nemskih avtocestah, mala nesreca in takoj stau 15, 20 km

in ti bi to kr s tanki zrinu? ojej
priden.gif
, kam pa naj grejo tovornjaki, ce ne smejo vozit?

in kak naj bager sploh pride do odstavnega pasu, ce so ze vsi uvozi na avtocesto polno nabiti?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
torej smo gradili avtoceste z odstavnimi pasovi, katere pa ne moremo uporabljati, razen če je mehanizacija že na avtocesti.

pa ima eu kak pameten predlog kako narediti odstavne pasove na uvozih in izvozih

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
v takeih primerih moramo biti vozniki tisti, ki smo uvidevni in se razmaknemo, da dostop omogocimo vsaj vozilom na nujni voznji

pac, promet bo moten nekaj ur dokler se do mesta nesrece ne prebijejo ekipe z mehanizacijo primerno za sanacijo

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kako so do prometne nesreče prišli gasilci s tovornjaki, rešilci, vlačilec, ki je odpeljal razbita tovornjaka? Po zraku?
Po isti poti bi prišel tudi bager in kiper.
Ampak ne. Pri nas nihče sploh ne zna oceniti posredno škodo takšnega zastoja. Koliko delovnih ur, goriva itd je šlo v zrak. Vse samo zato, ker cestarji ne znajo ali želijo hitreje pospraviti ostankov.

Res me zanima, kako bi izgledalo, če bi se razbili in vneli dve cisterni ter kakšnih 5 vozil, v katerih bi zgoreli vozniki. Bi avtocesto zaprli za en teden in razglasili dela proste dni?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
a kdo ve kak je pol s cestnino za tiste ki so te dolge uro stali v koloni za nsrečo? A ti jo zaračunajo polno? Da imaš dvojne šoke?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
a ni fajn občutek ko prideš do gajbe sredi avtoceste in ti reče 1,55 evra prosim! Vsa spočita pa sveže ker celi dan ni kaj delala!
cheer.gif
i love DARS too!

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Čaki mal. A je država zaradi državljanov ali česa tretjega? Mentalno nehendikepirana vlada bi morala skrbeti za dober vtis v javnosti tudi s takimi ukrepi.
Pa morda še s tem, da sankcionira vse tovornjakarje, ki kršijo predpise, se vozijov tranzitu po lokalnih cestah, ustavljajo na ABC stezah itd.
Boli njih za ostalo. Če ga bom jaz ustrelil bom kriminalc, čeprav bi v tem verjetno v določenem trenutku kar užival. Priznam. Call me whatever you like, a kaj drugega ostane ljudem, če se ne morejo zanesti na represivne organe, ki počnejo vse drugo, kot tisto, za kar naj bi jih menda plačevali.
Policija pa jih ne šljivi. Raje ustavijo mene nekje na lokalni cesti, kamor sem primoran zaradi gneče na avtocesti in se peljem 4 km nad omejitvijo po cesti, kjer ni blizu nobene hiše.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Aha, torej verjetno vsi ostali državljani naravnost uživajo v plačevanju cestnine za čakanje v zastojih in še čem. Daj ne klati neumnosti. Država je sama sebi namen, še bolj kot EU. To, da jo briga za državljane, je velik nateg.
Osebno bi se bistveno bolje počutil v monarhiji. Tam se vsaj ve, kdo je šef in kakšne interese ima. Drobtinice pa padajo z mize tam in v demokraciji.

Back to subject. Zanima me, ali ima slovenija krizne načrte, kaj storiti v primeru zaprtja avtocest. Recimo, da se poruši most na avtocesti, raznese bombo ipd. Skratka nekaj, kar bi za sanacijo vzelo več kot 6 ur za pospravljanje banan.
Bi kakšen prisklednik to silno načrtovalsko logiko delil s plebejci, davkoplačevalci?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.341
6.145
113
Vprašanje je tudi, zakaj je ta tovornjak sploh stal celo jutro na odstavnem pasu? Zakaj ga niso že prej odstranili? Ali je en mali trikotnik res dovolj, da je mirujoči tovornjak "ustrezno označen", ali bi moral DARS v takih primerih poslati vozilo s signalizacijo?

jakao

Pripravnik
19. jul 2007
406
0
16
nokia
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
pa še samo nekaj a je pol vsem normalno da je tovornjak več kot 6 ur po nesreči še vedno ob cesti?
confused-1.gif

seveda je, če je treba prešteti vsako banano, ako ni kaka slučajno zmanjkala
pozdrav.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik jakao pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
pa še samo nekaj a je pol vsem normalno da je tovornjak več kot 6 ur po nesreči še vedno ob cesti?
confused-1.gif

seveda je, če je treba prešteti vsako banano, ako ni kaka slučajno zmanjkala
pozdrav.gif

a si naj delavec cestnega podjetja tovornjak na hrbet oprta?
pa odnese na odpad?

kakorkoli, tist tovornjak je od nekoga last, kot tudi tovor na njem
in ne more se ga kar tako zrinit s ceste in dodatno unicit

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Si že kdaj slišal za tehtanje med interesi posameznika in množice? Prometna infrrastruktura je strateškega pomena, enako njena pretočnost. Me zanima kaj bi se zgodilo s šleperjem na gorenjski avtocesti, če bi se razsul tisti dan, ko nas obišče Bush. Bi ga gledali 6 ur na avtocesti, par dni parkiranega ob robu?
My ass.

Pkvarjene šleperje bi moral brez dodatne debate takoj odvleči DARS, lastniku izstaviti račun za interventno reševanje, vozilo pa izdati šele po prejemu garancij, da bo račun plačan. Če komu kaj ne paše pa naj se ne cijazi čez Slovenijo. Ne bomo imeli prav nič proti mnogi.