Ostanke "jela sa roštilja" je treba ven zbezat.Samo res... zakaj imajo vedno čačkalice v goflji...?
Na primer:
1. Ćevapi (Čevapčiči) – majhne mesne klobasice, običajno iz mešanice govejega in jagnječjega mesa.
2. Pljeskavica – okrogla, ploščata mesna polpeta, pogosto začinjena in postrežena v lepinji.
3. Ražnjići – koščki mesa (včasih tudi zelenjave), nabodeni na raženj (nabodalo).
4. Kobasice (Roštiljske kobasice) – sveže, začinjene klobase, posebej priljubljene na žaru.
5. Vešalica – mariniran in pečen svinjski file, pogosto postrežen s prilogami.
6. Sudžuk (Sujuk) – suha in začinjena klobasa, včasih rahlo popečena na žaru.
7. Mješano meso (Mešano meso) – kombinacija različnih vrst mesa (ćevapi, pljeskavica, vešalica, piščanec, ražnjići) na enem krožniku.
8. Leskovačka pljeskavica – začinjena različica pljeskavice, ki prihaja iz Leskovca, znanega po žar specialitetah.
9. Gurmanska pljeskavica – polnjena različica pljeskavice, običajno s sirom, slanino ali papriko.
10. Mućkalica – mesna jed, ki vključuje koščke mesa in zelenjavo, pogosto pripravljena na žaru ali v posebni posodi.
11. Pileći batak i karabatak (Piščančji bederci) – piščančji deli, pečeni na žaru.
12. Jagnjeći kotleti – kosi jagnjetine, pripravljeni na žaru.
13. Svinjski kotleti – svinjski zrezki, pečeni na žaru.
14. Pastrmka na žaru – čeprav gre za ribo, je priljubljena na žaru in jo pogosto vključujejo v jedilnike z roštiljem.
15. Šiš ćevap (Šiš kebab) – meso na dolgem nabodalu, pogosto podobno ražnjićem, a z orientalskimi vplivi.
16. Punjena vešalica – svinjski file, polnjen s sirom, slanino ali papriko in pečen na žaru.
Prase in vuneno prase pa ne bom posebej opisoval.