Prometne informacije v Sloveniji na Garmin naprava

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.654
113
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Meni tudi ne najde prometnih informacij. Sem se šel malo naokoli z avtom vozit, če bo mogoče kaj ujel, pa nič :/

Petk.......LJ-Bled.....nobenih info...........Nedelja Bled Lj.........Ni podatkov o prometnih info
confused-1.gif

Rado

Pripravnik
12. nov 2008
98
0
6
Maribor
Zdravo!

Aktiviral po tukajšnjih navodiih .
Po vnosu Kode za prom. inf. sem napravo ( Nuvi 760 ) izključil, po ponovni vključitvi mi vse dela !!!
Vse to sem delal zunaj "na zraku" .
Rado

PS: Predlog adminom : Spojite dve enake teme ( Prom.inf. v SLO na Garmin naprava + TMC v Slo ) = v eno temo

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
KSZ!

Je še kdo opazil, da je prikaz prometnih informacij nepopolno preveden?

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Matko, kako to misliš nepopoln prevod? Men pa ni jasn, de kaže na Garminu popolno zaporo od Kranja do Žabnice (smer Škofja Loka), na internetu pa nikjer ne vidim te zapore. Tam se nisem zdej nč pelu, pa zato ne morm nč rečt iz prve roke.

Nazadnje urejeno:

kocka430

Pripravnik
8. jun 2008
46
0
6
meni nikakor ne rata aktivirat kode na nuvi 765t.napiše ,da koda naročnine ni veljavna...probal večkrat.

Jonatan

Zelenc'
14. jan 2010
8
0
1
Citat:
Uporabnik Teddy pravi:
Matko, kako to misliš nepopoln prevod? Men pa ni jasn, de kaže na Garminu popolno zaporo od Kranja do Žabnice (smer Škofja Loka), na internetu pa nikjer ne vidim te zapore. Tam se nisem zdej nč pelu, pa zato ne morm nč rečt iz prve roke.

Tam ni nobene zapore. Popolnoma napačen podatek.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Registracijo opraviš tako da prepišeš ID številko iz naprave, ki jo dobiš v Orodja-Promet - Naročnina in to številko prepišeš v postopku registracije, kjer dobiš kodo za naročnino ki jo prepišeš v nadaljevanju na napravo.
Pazi na pravilen vnos ærk in številk - številke kode so za spoznamje večje, da ne pride do zamenjave npr Z z 2.

Pa še povezava na stran za slovenski TMC:
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=268&pID=70370#overviewTab

LP

Nazadnje urejeno:

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Ja res je, sta obe 10 mestni in podobni. ID TMC sprejemnika pokaže v Prometne informacije -prvi korak pred dokončno registracijo.
Tudi sam sem na začetku zaradi površnega branja vnesel ID naprave in potem registracija naročnine ni bila možna.

LP

Nazadnje urejeno:

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
postopek je tak:

ko si izbereš pot kamor greš, klikneš na zelena dva avtomobila zemljevida, in tam klikneš promet na poti...šele tu jaz vidim ovire na poti kamor grem..tam lahko še klikneš ne drug prikaz zemljevida, ne vem čemu ta služi??

če si jst ne izberem smeri potovanja, vidim da potem ni prikaza ikone PROMET NA POTI, ..pomeni da ne sprejemam prometnih informacij?

napisa receiving...jst na svojem nuviju še nism vidu tko med vožnjo,,,a to je zato , ker ni blo ovir na cesti kamr sm se peljal?

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
če ne izbereš poti potem ne more biti prometa na poti. to misli ovire na tvoji ruti. vseeno pa sprejema informacije

Roby11

Pripravnik
16. nov 2007
501
0
16
Maribor
Jap, samo on je tam vprašal, v kolikor ne da rute če mu ne sprejema promatnih informacij. Jaz nisem nikjer omenjal promet na poti!

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
v sloveniji imamo nekje 500km uporabne avtoceste in full potrebujemo TMC ker če gremo iz maribora v celje nam pride zlo prav da ne bomo čakali na avtocesti! TMC tudi zlo prav pride če se odpeljemo na kavo v sosednjo vas..meni se zdi TMC po sloveniji neuporaben pa še zajebava včasih...po EU pa je to druga pesem sam je mala verjetnost da pomaga..včasih pa še!

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi jaz to pravim.
Vklopiš katerikoli radio in izveš prometne informacije...

Za tujca pa je to OK, ker ne razume našega jezika in mu TMC pride prav.

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
ja snecer...če grem iz maribora v berlin mi napiše da bom čakal čez 280km čakal 4 minute..ko prevozim par kilometrov mi tisti trikotnik izgine in se pelam naprej! tko da je malo kdaj da ti res pomaga, ker praksa je drugo...garmin pa ima svojo politiko..tudi če daš izogni se te potem ponavadi pelje nekje okoli tko da je bolše počakati tistih par minut kot pa iti po nejgovi novi poti!
Nočem bit pameten pa nekom pamet soliti..vsak zase ve!!

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Čakanje 4 minute je bilo za tiste ki so bili v bližini , ne pa za voznike ki so oddaljeni več km , trikotnik je pa izginil ker ni bilo več zastoja in je to kar pravilno.

LP

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Samo turistom bo ta naš TMC bolj malo koristil. Štiri dni je bil trojanski predor zaprt v smeri Maribor-Ljubljana, pa ga nobena naprava ni javila, tako, da ta RadioSI je za en ku....