Prometne informacije v Sloveniji na Garmin naprava

Bane_

Pripravnik
19. jun 2008
95
0
6
Prometne informacije na garmin naparavah že delujejo. Imeti morate kartografijo CN Europe 2010.20 ter aktivirano naročnino na prometne informacije za slovenijo.
cheer.gif
Še uradna novica Garmin
42021.jpg

42885.jpg

44634.jpg

45707.jpg

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Tudi jaz sem si nastavil prometne po navodilih in vse OK. Le prometnih informacij ne ujame.

LP

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Se pravi, do tistega datuma je brezplačno, potem bo pa naročnina ? To pomeni, da tisti, ki se bo registriral zdaj, po tistem datumu ne bo imel naročnine ali kako je to sploh mišljeno ?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Aha, samo koda, potem pa ne več. Ok, potem se mi še ne mudi kupiti TMC antene.

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Tole je pa malce bolj zahtevno kot so obljubljali na Geosetu...90% ljudi, ki ima napravo s TMC-jem si spet tega ne bo namestilo...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
pa saj je to tudi namen - manj ko jih bo samo "registriralo" več jih bo moralo iti na Garmin - tam pa "zahlen bitte"
uf-1.gif

v današnjih cajtih je treba pač znati iz vsega nekaj gnarja naredit

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Tole sem sicer že napisal v temi TMC v SLO, sam je tukaj tudi taka tema pa bom še tle prilimal.
Zakaj pa je na Garminovi strani za plačat TMC v Italiji, če greš pa tja ti pa lovi in kaže prometne informacije. V Franciji sem tudi mislil, da jih pač ne oddajajo, ker nisem lovil TMC signala, tukaj pa vidim, da imajo to storitev in je plačljiva. Skandinavija je tudi brezplačna, sam tam pa ni nič limita do kdaj lahko naložiš. Pa še eno vprašanje. A so v ostalih državah tud mel na začetku zastonj prijavo?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
mene pa bolj jezi, da si na 765 ne znam aktivirat - no da ne bo nesporazumov: "kupil", aktiviral, vnesel kodo - pa čakam na TMC signal, pa čakam, pa čakam, pa ...
rolleyes-1.gif

(al sn pa sam preveč nestrpen - al pa sn neki nekaj za....l
redface-1.gif
- čakam do jutri grem itak na pot - bom videl če bo po poti kje kaj lovilo)

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
men je po 15 minutah celo uspel vse naredit...že vidim stranke, kako bodo letele k meni, jaz jim pa ne bom mogel pomagat..ker se mi res ne bo dal ukvarjat, da jim bom odpiral račun na Mygarmin...moram poizkusit, če lahko pod svoje ime naložim več naprav. Pri Geosetu pa bo verjetno cena tega 40 eur.

Nekateri ponudniki TMC-ja imajo plačjiv servis, nekateri, večinoma tisti, ki jih plačuje država, pa so brezplačni. Trenutno je pri nas zunaj državni razpis za izvedbo TMC-ja, ki bo verjetno popolnoma brezplačen...tega trenutno časti Garmin, ki bo Madžarski firmi, ki je prva vzpostavila TMC v Sloveniji, od vsakega uporabnika nekaj plačal. Zato je verjetno na Garminovi strani italijanski privatni ponudnik teh informacij, državni pa je za vse brezplačen. Načeloma bi morale biti plačljive informacije boljše in hitrejše, vendar vedno ni tako...

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Bo pa sedaj zanimivo slediti kakovosti prometnih informacij v Sloveniji, ker mora biti sistem informacij za navigacije precej hitreje ažuriran kot pa za radijske postaje in seveda podatki morajo biti precej bolj natančni...vse pritožbe pa kar na DARS na tel. 1970

daltonix

Pripravnik
6. okt 2007
115
0
16
Imam nuvi350, in "kupljeno" 2010.20 naloženo v napravo. Ali je to dovolj za TMC - ali pa potrebujem še kakšne datoteke

I

Izbrisan uporabnik #488

Na drugem sprejemniku imam malo več ponudnikov tmc.
183.png

191.png

208.png

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
ne, ni novega FW-ja...zadeva se andgradi samo z vnosom kode.

Teddy: Kot vem ima Avstrija zaenkrat samo državnega ponudnika TMC:
In Austria, ORF is broadcasting the free service on the radio channels Ö1, Ö2 (9 regional channels), Ö3, Radio Salzburg and FM4 and is supported by the Federal Ministry for Traffic, Innovation and Technology (BMVIT). ASFINAG is responsible for the location table, currently in version 2.1, in which a lot of new codes have been added for the Euro2008 championship. In total, around 8.000 location codes are present in this table.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Koliko casa ste morali cakat po uspesni nadgraditvi? Ker sam sem uspesno nadgradil, sam prometni informacij ni uspelo najti.

LP

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Hvala voznikvozniku. Se pravi, če država oddaja to brezplačno boš avtomatično lovil TMC informacije. A za tiste plačljive pa sploh vidiš kako ikono pri TMC naročninah.