Prometna, kolaps

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik keber pravi:
pa recimo še nekaj kilometrov zahodne in severne obvoznice ...

Iz smeri Bežigrada smo malo čez 16.00 stali slab kilometer pred izvozom za Podutik. In zanimivo - samo eden je prehiteval po odstavnem pasu.
tongue-1.gif

lp

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz....

kolegica s sestro šla 14:50 iz Lj, padla notr v kolono, tako da je prišla v Logatec ob 18:30, sestra je morala biti pa ob 19h nazaj v Lj na maturantskem plesu. Sta malo ovinke šle delat in sta peljali čez Črno vas, Borovnico, na Vrhniko in v Logatec.

Sodelavec šel iz centra Lj ob 15:30, pri cerkvi na viču znorel in šel dol iz trole
hysterical-1.gif
pa peš do Dolgega mosta v avto in via Dolenjska. Nekako okoli 17h mislim, da mu je šele uspelo priti ven iz gneče.

Sodelavka iz Žiri hotela iti na Dobrovo in čez Horjul, pa je bilo vse zabasano, da se je obrnila in šla čez Škofjo Loko.

jst sm šla pa kar skoz peš iz centra do dolgega mosta, pa nekje zalutala po enih cestah, da sm prišla v Trnovo, pa potem smer Črna vas, Borovnica, Vrhnika in Logatec. Iz Lj speljala okoli pol sedmih in prišla domov nekaj čez 19h.

kok sm se smejala modelu, k sva ga s kolegico srečale, je reku, da je na troli znorel in po pol urnem cjazenju od Name pa do Tobačne šel dol iz busa in peš do Dolgega mosta.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Ob 14.40 sem šel iz LJ- ind. cona šiška (verovškova) do izvoza LJ-vič in sem rabil 1h45min, s tem, da se je malo pred izvozom za vič komaj začelo basati.. štala totalna

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Podobna scena je bila torek na severno-vzhodni obvoznici. Po polžje smo se premikali oz. bolje rečeno večino časa stali, od izvoza za Jarše do izhoda za Sneberje, za teh par km porabil 1uro . Trije so verižno trčili in so bili razmetani po obeh pasovih tako, da je potem ves promet bil preusmerjen na odstavni pas.

So pa na tem odseku itak dnevno zastoji, ker se vozniki iz smeri Jarš, kateri se vključujejo na štajersko AC ne znajo vključevat. Na pospeševalnem pasu namesto, da pospešujejo (še celo dva "pospeševalna" pasova sta) raje zabremzajo in takorekoč čakajo, da jih 40t romunski šleper spusti, da se vključijo
crazy1.gif

Sej bo bolje, nekoč
smile-1.gif

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Jest pa sem šel ob 15:20 izpred Opera bara na železniško postajo se vsedel na vlak ob 15:53 in bil ob 17:10 že na Jesenicah:) Vmes pa sem do Škofje loke bulil v joške, ki so sedele nasprot mene, potem pa eno oddremal...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sam domžale lj in lj domžale ne mine dan..v smeri domžale lj, d ani sranja in ne mine teden v kontra smeri. jaz bi tam zaprl avtocesto

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Gledam kamere, zastoj tudi z druge strani do Vrhnike, torej samo južna obvoznica do Vrhnike je okoli 22 km kolon, pa recimo še nekaj kilometrov zahodne in severne obvoznice ... Bo še kak rekord padel. Po okoliških cestah in južnem delu Ljubljane se tudi nikamor ne pride.
No ja, sem se iz Šiške mirno pripeljal na Vič (in nazaj) ... Nobene gužve ... Sam kako cesto je treba poznat za obvoz.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.129
93
48
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Saj če bi v tanovo trčil, bi vseskupaj ostalo na enem pasu (zastoji pa vseeno ne bi bili kaj dosti krajši). Problem je, da ograje Dars menja samo ob rekonstrukcijah (pa še to ne vedno), ne pa da bi vseh sredinskih naenkrat.
Pri nas pač velja, da je beton "grd". In ker ni všeč ministru oz. kakemu drugemu mudirju in ker so projektanti taka teleta kot pač so, je pri nas alfa in omega ločilnega pasu jeklena varovalna ograja s posejano travico.
Zunaj so že zdavnaj pogruntali, da je varnejša in cenejša na dolgi rok betonska varovalna ograja. Predvsem ker je ne moreš kar tako prebiti in je "maintenance free", ni treba kositi trave in menjevati plank. Samo kaj ko pa ne paše v našo lepo zeleno Slovenijo... Vijolice pa narcise v ločilni pas, pa proteusa in potočne rake v kanalizacijo!
Zgolj za primer: angleži vso JVO menjujejo z BVO. Če ravno koga zanima: CSB .

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Namesto da lenarjo policaji vidim ogromn zasluzek (desni odstavni pas). Prav vse bi colal po vrsti.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
So pa na tem odseku itak dnevno zastoji, ker se vozniki iz smeri Jarš, kateri se vključujejo na štajersko AC ne znajo vključevat. Na pospeševalnem pasu namesto, da pospešujejo (še celo dva "pospeševalna" pasova sta) raje zabremzajo in takorekoč čakajo, da jih 40t romunski šleper spusti, da se vključijo
crazy1.gif

Sej bo bolje, nekoč
smile-1.gif

Sem dnevno na tem odseku pa me optimizem mineva počasi... Tolk placa, tolk pasov, folk pa dela take traparije... Kreteni furajo od Jarš do vključitvena štajersko AC po prehitevalnem, da grejo ponavad še šleperji mimo po desni (in seveda še marsikdo drug).... pol pa po ovinku manevri razni od postoljerosov ki se izstrelijo čez 2 pasova direkt na prehitevalnega, do tistih ki se še do izvoza Sneberje ne znajo vključit....

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Ob 14.40 sem šel iz LJ- ind. cona šiška (verovškova) do izvoza LJ-vič in sem rabil 1h45min, s tem, da se je malo pred izvozom za vič komaj začelo basati.. štala totalna

Podobna situacija; štartal izpred MC Šiška... Sem se naredil "pametnega" in krenil na izvozu Brdo proti Vrhovcem da bi prišel do Viča... Do Viča (jamova) sem rabil 1,5h
bonk.gif

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
ksz....

ko

Sodelavka iz Žiri hotela iti na Dobrovo in čez Horjul, pa je bilo vse zabasano

iz Žirov
cheer.gif

Kar je od Dobrove naprej proti Horjulu-Žiri je vedno cesta frej.

Nazadnje urejeno:

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
ksz

Iz LJ sem štartal ob 16:15, v NG sem prišel ob 19:30 ... za znoret, kaj se zgodi s prometom ob takšni nesreči.

Jap, takle mamo...

Mogoče ti je kaj v tolažbo podatek, da sem jaz stal eno uro v koloni na M25 (ring okrog Londona), ker je bil zaradi pokvarjenega šleperja zaprta eden izmed treh (!) voznih pasov. Kolega Anglež me je pomiril, da je to povsem vsakdanje in naj se ne sekiram zaradi take malenkosti.
grin1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Saj vem, da ni Ljubljana nobena izrednost glede tega. Vseeno pa mi je zanimivo, kakšne zastoje lahko povzroči takšna nesreča. Takole čez palec ne bi nikoli rekel, da bodo taki zastoji v takem primeru.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
men tud ni jasno, kako so lahko v obeh smereh taki zastoji. sej proti lj sta bila 2 pasa... proti kp je mogla bit pa tema ja... zdej se vidi, da so naše ceste navite do konca, in da še komaj zadovoljujejo količino prometa! Ena zapora in rata cel kolaps AC, obvoznice, celo centra mesta...