Prodaja avta na Hrvaško....help

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Ok... dam v petek avto na avto.net.... me po parih urah kontaktira hrvat...če mu avto pripelem na Hrvaško.... ceno sem dal 1500€ (full ugodno).....pač mu razložim da je avto odjavljen iz prometa.... mi pribije da mi da dodatnih 500€, če mu ga zavarvam...in dol pripeljem....

to je men mal sumljiv ( pač sm slišal že da je imel folk probleme s tablicami....

ok recimo da tip dejansko hoče avto ( je res poceni ).... in mi pač da 2k€...mu dol prpelem...uredim priepis ( že prej pri nas ? )k mu oddam avto...počopam tablce in je to - to ?

je to kdo že počel ?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Jst ga nebi nikamor peljal dokler ni vsaj nekaj € na TRR , npr. 500€ .

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Ma pomojem to nebi blo tolk panike se dogovort da pride v SLO...da keš...in pol skupaj peljemo dol ( ker ga je pripravljen pridt gledat v Slo)

a obstajajo kakšne enodnevne izvozne tablice ( domnevam da se s preizkusnimi ni možno peljat preko meje ? )

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Pride sem, se zapeljeta do najbližje poslovalnice kjer delajo tehnične preglede. Tam kupita, napišeta in overita kupoprodajno pogodbo (4€). On naredi zavarovanje za 14dni (se mi zdi da je to najkrajša doba) in dobi izvozne tablice.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
sem mu omenil to opcijo in že muti.....rad bi ga zdilal po delih... in noče plačevat trošarin in davkov....jebeš to...
obstaja kaka opcija da dam na vleko in da nekako tip ne plača dajatev ?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Daj ne blodi... :S Bos samo ti na koncu imel probleme z dacarji ali policijo, ce bo kaj narobe.

Naj pride, naredita prepis, zacasno zavarovanje, hvala, adijo.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Daj ne blodi... :S Bos samo ti na koncu imel probleme z dacarji ali policijo, ce bo kaj narobe.

Naj pride, naredita prepis, zacasno zavarovanje, hvala, adijo.

+1

gr69

Guru
15. dec 2009
11.641
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
obstaja kaka opcija da dam na vleko in da nekako tip ne plača dajatev ?

ne-ne-1.gif
Avto na "vleki" brez tablic je ob prestopu meje "carinsko blago" - ven iz SLO prideš BP - na drugoj strani pa buš moral prijaviti carini, tak da nisi niš napravil (ali drugače - oni bo plačal dajatve).

Enako velja z izvoznimi tablicami.

Edina varianta, da bo zmutil na svoji strani je, da mu ga normalno registriranega pripelješ čez - tablice dol pa odjava v Sloveniji (mislim, da bi celo moralo iti s kupoprodajno s tujcem - ne vem ali naši zahtevajo dokazilo, da je šel avto čez mejo
confused-1.gif
) - ali si to upaš pa boš moral presoditi sam

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Ko avto odjaviš, moreš navesti tudi lokacijo kje se nahaja. Kako boš rešil to težavo?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ne bodi nor
bonk.gif

Boš avto peljal na hrvaško, ti bo pa rekel da ti da 500eur za njega, če nočeš pa pejt domov. Isto zgodbo imaš s srbi, makedonci... na koncu boš samo plačal benz pa še totalna budala boš izpadel.

LP

Jan

Pripravnik
25. okt 2007
337
0
16
Poznam nekoga, ki se ukvarja s tem, hyundaje imajo baje najrajši, do zdaj ni imel problemov... nevem pa kako bi spravil dol neregistreran avto... koliko izgubiš če ga registriraš in odjaviš v 2-3 dneh ?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Zakaj bi se za*ebaval s tem ? Avto stane tolikointoliko, tukaj, ce kupcu ostaja 500 EUR, naj pogrunta nacin, kako bo s 500 evri spravil avto dol.

To je tako kot nigerijski nategi, rulja je pogoltna, pa se jih da nategovat.