Prodaj avtomobila - kaj sem dolžan pustiti v avtu?

tequila

Pripravnik
30. sep 2007
35
0
6
45
Obala
Obišči stran
Kar sem dobil z avtom (rezervne žarnice, orodje,...) to ja.
Sem pa pri prodaji avtomobila dolžan v avtu pustiti prvo pomoč, trikotnik oz. kaj moram obvezno pustiti v avtu?

Hvala in lep vikend!

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.116
1.058
113
A prodajaš avto v voznem stanju, registriran, za na cesto?
Potem morajo tudi vse te obvezne zadeve notri biti. Drugače avto ni po zakonu.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Dolžan nisi nič...vse odvisno od dogovora.

Moj nasvet je, da pusti raje vse notr in si kupi novo, ker recimo prva pomoč ima le rok trajanja in je zato tudi dobro imeti novo zase.
Lahko pa vn poberes ( avtomobili ki sem jih jaz kupil običajno niso imeli notri žarnice in prve pomoči, imeli pa so trikotnik.

lp

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
@tequila

Dolžan nisi nič, je pa odvisno, če te bo kupec gnjavil za obvezno opremo. Če te ne bo, si jo bo pač moral priskrbeti sam.

Poleg tega, kot je že lost1 napisal, prvo pomoč je fajn meti novo, prav tako trikotnik, žarnice pa itak, vprašanje če ti bodo ustrezale v novem avtu. Mislim, da ne pridobš nevemkaj, če boš prvo pomoč in trikotnik ven pobral.

Strošek ponovne nabave teh treh stvari je cca. 40 EUR.

Lahko pa boš imel srečo, in boš kupil drug avto, ki bo to imel zraven.

Jaz sem v 2 avtih dobil 2 kompleta vsega... in sedaj se valja po garaži... so pa to tisti kompaktni kompleti, ki jih pooblaščeni prodajalci s svojo reklamo dajejo v vozilo (vsaj nekoč so jih).

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Upam da nisi en tistih, ki niti rezervne gume ne pustijo zraven.

Jaz sem do sedaj vedno pustil vso obvezno opremo... da bi to jemal ven se mi zdi bolano.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
A prodajaš avto v voznem stanju, registriran, za na cesto?
Potem morajo tudi vse te obvezne zadeve notri biti. Drugače avto ni po zakonu.

ne-ne-1.gif

Kupec je po podpisu kupoprodajne soglašen da je vozilo kupljeno po sistemu "videno-kupljeno" in za
skrite napake prodajalec ne odgovarja.

Moj avto je registrian, ne delajo zadnje bremze, kaj morem it jih prvo popravit pa pol prodat?
stupid-1.gif

V avtu nerabiš pustit NIČ! Še zice lahko ven pobereš; če le nebo težil, edina stvar ki se ti lahko zgodi je da odstopi
od pogodbe oz. da neda denarja, ampak zarad prve pomoči,... Nevem no. Ko grem kdaj kupit kaj za nadaljno porabo
nikoli ne gledam za prvo pomoč trikotnik, so v tistem momentu bol pomembni pregledi vozila kot pa potrošen material za
30€,...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:

Jaz sem do sedaj vedno pustil vso obvezno opremo... da bi to jemal ven se mi zdi bolano.

Je pa 70€ profe, za ta denar jaz morem delat skor delovnik pa pol.

Jaz poberem ven vse, še orginalno prvo pomoč, trikotnik, žarnice, rezervno (te že pri prodaji ni not, če zagnjavi jo dobi, sicer pa ne),
skratka avto mu olupim do kraja. Avto prodajam zarad zaslužka, ne zarad srečnega kupca.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Če nočeš imeti koga na vesti, bi bilo lepo zamenjati bremze oz. ga na napako opozoriti.

Ne spoznam se na avtomobile, to je moje prvo prodajanje avta...

Če za napako neveš je isto kot da ne obstaja,... (pa za bremze sem tako banalno rekel, ponavadi samo erbege ven poberemo
in kontrolne lučke v števcih)

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.528
1.129
113
No ja, jaz sem nazadnje seveda vse potrebno pustil v avtu in avto popolnoma brezhiben tudi prodal. Še najbolj sem se sekiral za popolnoma poln rezervoar bencina, ki je takrat predstavljal 2% vrednosti tistega avtomobila.

Avto se res prodaja po sistemu videno/kupljeno in res ni treba teh zadev puščat notri, samo to je spet tisti sistem v današnjih časih, da je na vseh področjih življenja treba bit svinja in vse po vrsti nategnit.

blazzzzz

Pripravnik
18. avg 2007
107
0
16
što
iz avta vzemi vse,tudi rezervno kolo in dvigalko, ter prvo pomoč ter paket žarnic pa tudi odsevni jopič.

P.S. skoraj bi pozabil gumijaste predpražnike

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:

Je pa 70€ profe, za ta denar jaz morem delat skor delovnik pa pol.

Jaz poberem ven vse, še orginalno prvo pomoč, trikotnik, žarnice, rezervno (te že pri prodaji ni not, če zagnjavi jo dobi, sicer pa ne),
skratka avto mu olupim do kraja. Avto prodajam zarad zaslužka, ne zarad srečnega kupca.

Kaksen Cigan.
stupid-1.gif