Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Govorim za uživanje droge na način, ki vodi v pogubo. Precej drog se je razvilo primarno kot sredstvo za "delo" (tvoja koka) ali kot zdravila, delno je tak tudi alkohol ... ampak tu govorimo o normalnem uživanju droge, ki vsaj zame ni škodljivo in problematično. Kokain, trava, extazi .. vse to se lahko uživa zmerno v malih količinah, s skoraj brez posledicami za zdravje in odvisnost!
Tu govorimo predvsem o tem, da si en navaden troll, ki ne zna priznat "poraza", ampak samo še globlje in globlje koplješ svojo jamo, pri tem pa čakaš, da se bodo drugi naveličali diskutirati s tabo, da boš lahko doma za svojim računalnikom ponosen na "zmago" v debati.
V resnici pa si cel forum o tebi misli, da si bedak.
Seveda da ne bom priznal poraza, ker ne vem kaj bi sploh bil poraz.
1. Dejstvo je da v droge (odvisnost) zapadejo VEČINOMA mentalno motene/labilne osebe, ki bodisi svojo osebnost gradijo v neurejenih družbenih razmerah ali pa imajo tako genetsko sliko oz. oboje
2. Iz tega sledi da ni diler VEČINOMA primarno nič kriv da se folk drogira, diler samo izkorišča položaj zadrogiranca (bodisi ker je sam isti ali pa ker ga vleče dobiček)
3. Policija je proti takim dilerčkom VEČINOMA nemočna in ne ukrepa, četudi ukrepa se nič ne spremeni. Za konkreten primer (ontopic) je v zraku zastonj pijača na moj račun v kolikor dokažete da se motim! In tu mislim da se celo lahko motim čeprav je mala verjetnost.
4. Dejstvo je da male količine večine omenjenih drog VEČINOMA ne povzroča odvisnosti in posledic, ki sovpadajo s tem. Nikjer nisem trdil da ne moreš postat odvisen od koke, extasya, trave ... glej 1. točko. Tudi alkohol spada zame v to kategorijo.
5. Uporaba drog je prisotna skozi vso sodobno zgodovino človeštva in je bila VEČINOMA že bolj razširena kot je sedaj. Govorim za daljše obdobje ne sedaj zadnjih 5-10 let ko gre itak za par % nihanja v + ali v -! Sodobni način življena sicer ustvarja idelane pogoje za rast odstotka ljudi pod točko 1.!
Osebno nisem poskušal veliko drog; lahko štejem na prste ene roke: nikotin, alkohol, in THC. Z izjemo nikotina, ki ga apriori zavračam nimam nobenih problemov za občasno uporabo ostalih dveh drog, imam pa jasno določena načela kdaj/kako/koliko! Vsaj še 3 vrste droge so mi bile na voljo in to večkrat, več let, pa se nisem dotaknil. Dilal nisem nikoli, še mladoletnim mulcem nočem kupovat alkota ko me zato prosijo!
To da si cel alter misli da sem bedak me niti ne moti. Sem bedak za veliko stvari, za nekatere sem pač povprečen za druge pa malce boljši. Na forumu se ne bom trudil prepričevat ljudi v moje ideje se mi pa zdi prav da jih povem ker so očitno drugačne (butaste?) od ostalih.
Sem tudi omenil da se v take družboslovne debate nimam namena vključevat ker se končajo tako kot se. Konkretno ta debata mi je samo poduk za naprej da bom v takih temah raje tiho oz. bom bolj previden!
Ko bo prilika in bo kakšen alter piknik se bom pa res prišel pokazat pa mi v obraz povejte kaj si mislite!