Prijava prodaje droge na 080 1200

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
orej delež fizičnih zasvojencev pada, tudi narokomanov (poglej si podatke za 70 in 80 leta, pa to v jugi ko je bil režim malce bolj strog) se pa zvišuje delež duševno bolnih.
Delež alkoholikov in narkomanov pada? V kateri družbi, da ne rečem civilizaciji?

Citat:
Torej neka vzporednica je, doktorata se mi pa ne da delat, lahko kakšen FDVjevc prevzame temo.
Nihče od tebe ni zahteval doktorata temveč pojasnilo tvoje posplošitve. In zaenkrat vse kaže, da si se zapletel v protislovje, kaj šele, da bi jo pojasnil in "ubranil".

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.207
4.188
113
V vasi kjer ni gostilne jih 70% hodi v sosednjo vas, ostalih 30% moških pa pretepa svoje žene!
grims-1.gif

Dal sem slab primer ker je alkohol družbeno sprejemljiva droga in zanjo veljaj tudi ekonomska načela.

Se umikam sedaj iz debate, potrebno je kaj delat potem se it pa "zadet" ker je ravno petek! Kdor ta vikend ne bo vsaj 1x okajen naj pa nadaljuje moraliziranje!
evil.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.052
113
Citat:
... ampak tu govorimo o normalnem uživanju droge, ki vsaj zame ni škodljivo in problematično. Kokain, trava, extazi .. vse to se lahko uživa zmerno v malih količinah, s skoraj brez posledicami za zdravje in odvisnost!

Predpostavljam da to govoriš iz lastnih izkusenj.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
V vasi kjer ni gostilne jih 70% hodi v sosednjo vas, ostalih 30% moških pa pretepa svoje žene!
grims-1.gif

Dal sem slab primer ker je alkohol družbeno sprejemljiva droga in zanjo veljaj tudi ekonomska načela.

Se umikam sedaj iz debate, potrebno je kaj delat potem se it pa "zadet" ker je ravno petek! Kdor ta vikend ne bo vsaj 1x okajen naj pa nadaljuje moraliziranje!
evil.gif

Tudi ce drzimo tvoje logike je vse slabse ce je "vec gostiln". V najslabsem primeru imas svoje alkoholike, tako da pridobis se vse iz okolice. Kdo doma koga pretepa ni opravicilo za karkoli drugega. Ce bi pedofil doma pretepal zeno bi mu ti verjetno serviral otroka da neha pretepati zeno
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Droga je kot prvo posledica nedela oz. posledica umske razvitosti človeka kateremu možgani ne pustijo počivat. V bistu ta stvar, ki nas je naredila take kot smo nas tudi pogublja. Človek, ki nonstop dela za preživetje zaposluje možgane na živalski ravni in ne potrebuje droge. Ko se usede in počiva se šele začne proces iskanja alternativnih "rešitev" preživanja časa.

Sicer pa ne vem od kej ti ideja da droge včasih ni bilo, preberi si kakšno knjigo o alkoholizmu in boš videl da je bilo včasih (recimo pred 1. s.v.) delež alkololikov zelo visok. Se ne spomnem točno, ampak recimo da je bila 1/3 moških alkohlikov. Torej delež fizičnih zasvojencev pada, tudi narokomanov (poglej si podatke za 70 in 80 leta, pa to v jugi ko je bil režim malce bolj strog) se pa zvišuje delež duševno bolnih. Torej neka vzporednica je, doktorata se mi pa ne da delat, lahko kakšen FDVjevc prevzame temo.

Spet jebeš ježa v hrbet. A te ne boli al kako?

Poglej kje so se najprej uporabljali kokini listi? Kako se je razvila sintetična droga ter v kakšne namene. Sej boš zalaufal Googla, ti bo vse povedal.

Govorim za uživanje droge na način, ki vodi v pogubo. Precej drog se je razvilo primarno kot sredstvo za "delo" (tvoja koka) ali kot zdravila, delno je tak tudi alkohol ... ampak tu govorimo o normalnem uživanju droge, ki vsaj zame ni škodljivo in problematično. Kokain, trava, extazi .. vse to se lahko uživa zmerno v malih količinah, s skoraj brez posledicami za zdravje in odvisnost!

Seveda. Pojma nimaš kako mala količina je potrebna za psihično odvisnot, pazi, ne fizično, ampak psihično, ki je bolj nevarna od fizične.
Koka se primarno ni uporabljala za delo.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Kokain, trava, extazi .. vse to se lahko uživa zmerno v malih količinah, s skoraj brez posledicami za zdravje in odvisnost!
Počasi. Prej si pisal o tem, da droge danes prevzemajo potencialne morilce, psihopate in ne vem koga še vse. A zdaj pa pridemo do tega, da uživanje droge itak ni nič nevarnega, kaj šele škodljivega.
Ja čestitam! Mislim, da si odkril zdravilo za vse probleme sveta! Vsakemu vrečko kokaina v roke pa boš s tem izkoreninil vse družbene prestopke! Psihopatov in prestopnikov sploh ne bo več, ker jih boš ti navadil na drogo, ki pa itak ni škodljiva! Super, Nobelova ti ne uide!

Jaz sem se hecal, ko sem ti v prvem postu napisal, da si očitno ti bil tisti, ki ga je Guinness ujel pri preprodaji droge. Zdaj pa vidim, da sem imel morda celo prav! Ker zdaj pa že zagovarjaš takšne teze, da gotovo moraš imeti neko korist od droge.

PS: Če bi v prvem postu napisal, da si zagovornik droge in da se zavzemaš za njeno popolno legalizacijo in dekriminacijo in da te posledice zlorabe drog sploh ne zanimajo, se sploh ne bi spuščal v debate s tabo. Pač imaš svoje mišljenje. Ampak da pa se pri dokazovanju svojega pogleda upaš spustiti v nizanje domnevnih družboslovnih podatkov in dejstev (ki so seveda izmišljena) - to si pa precej pogumen! Pa naiven tudi, če pričakuješ, da ti jih bo kdo kupil.
PPS: Nekdo ti je že namignil, da raje ostaneš v naravoslovju. Ne vem, kako domač si tam, ampak družboslovje res ni zate.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Govorim za uživanje droge na način, ki vodi v pogubo. Precej drog se je razvilo primarno kot sredstvo za "delo" (tvoja koka) ali kot zdravila, delno je tak tudi alkohol ... ampak tu govorimo o normalnem uživanju droge, ki vsaj zame ni škodljivo in problematično. Kokain, trava, extazi .. vse to se lahko uživa zmerno v malih količinah, s skoraj brez posledicami za zdravje in odvisnost!

Tu govorimo predvsem o tem, da si en navaden troll, ki ne zna priznat "poraza", ampak samo še globlje in globlje koplješ svojo jamo, pri tem pa čakaš, da se bodo drugi naveličali diskutirati s tabo, da boš lahko doma za svojim računalnikom ponosen na "zmago" v debati.

V resnici pa si cel forum o tebi misli, da si bedak.
priden.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.207
4.188
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:

Tu govorimo predvsem o tem, da si en navaden troll, ki ne zna priznat "poraza", ampak samo še globlje in globlje koplješ svojo jamo, pri tem pa čakaš, da se bodo drugi naveličali diskutirati s tabo, da boš lahko doma za svojim računalnikom ponosen na "zmago" v debati.

priden.gif

Seveda da ne bom priznal poraza, ker ne vem kaj bi sploh bil poraz.

1. Dejstvo je da v droge (odvisnost) zapadejo VEČINOMA mentalno motene/labilne osebe, ki bodisi svojo osebnost gradijo v neurejenih družbenih razmerah ali pa imajo tako genetsko sliko oz. oboje
2. Iz tega sledi da ni diler VEČINOMA primarno nič kriv da se folk drogira, diler samo izkorišča položaj zadrogiranca (bodisi ker je sam isti ali pa ker ga vleče dobiček)
3. Policija je proti takim dilerčkom VEČINOMA nemočna in ne ukrepa, četudi ukrepa se nič ne spremeni. Za konkreten primer (ontopic) je v zraku zastonj pijača na moj račun v kolikor dokažete da se motim! In tu mislim da se celo lahko motim čeprav je mala verjetnost.
4. Dejstvo je da male količine večine omenjenih drog VEČINOMA ne povzroča odvisnosti in posledic, ki sovpadajo s tem. Nikjer nisem trdil da ne moreš postat odvisen od koke, extasya, trave ... glej 1. točko. Tudi alkohol spada zame v to kategorijo.
5. Uporaba drog je prisotna skozi vso sodobno zgodovino človeštva in je bila VEČINOMA že bolj razširena kot je sedaj. Govorim za daljše obdobje ne sedaj zadnjih 5-10 let ko gre itak za par % nihanja v + ali v -! Sodobni način življena sicer ustvarja idelane pogoje za rast odstotka ljudi pod točko 1.!

Osebno nisem poskušal veliko drog; lahko štejem na prste ene roke: nikotin, alkohol, in THC. Z izjemo nikotina, ki ga apriori zavračam nimam nobenih problemov za občasno uporabo ostalih dveh drog, imam pa jasno določena načela kdaj/kako/koliko! Vsaj še 3 vrste droge so mi bile na voljo in to večkrat, več let, pa se nisem dotaknil. Dilal nisem nikoli, še mladoletnim mulcem nočem kupovat alkota ko me zato prosijo!

To da si cel alter misli da sem bedak me niti ne moti. Sem bedak za veliko stvari, za nekatere sem pač povprečen za druge pa malce boljši. Na forumu se ne bom trudil prepričevat ljudi v moje ideje se mi pa zdi prav da jih povem ker so očitno drugačne (butaste?) od ostalih.

Sem tudi omenil da se v take družboslovne debate nimam namena vključevat ker se končajo tako kot se. Konkretno ta debata mi je samo poduk za naprej da bom v takih temah raje tiho oz. bom bolj previden!

Ko bo prilika in bo kakšen alter piknik se bom pa res prišel pokazat pa mi v obraz povejte kaj si mislite!
zmaga.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Jao ste tecni

In ja labilne osebe vecinoma zjebe droge, vsaj kolkr jih jest okoli sebe poznam in primerjam.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Jao ste tecni

In ja labilne osebe vecinoma zjebe droge, vsaj kolkr jih jest okoli sebe poznam in primerjam.

To pri celi zadevi nima nobene veze. Tudi morijo, posiljujejo, itd, itd. vecinoma motene osebe pa to ne pomeni da je prodaja orozja, otrok, itd. normalna stvar
bonk.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.207
4.188
113
Seveda da ni normalno, jutri naj država sprejme prepoved prodaje in pridelave alkoholnih pijač in tobačnih izdelkov! Kaj misliš da bo? 500.000 ljudi bo šlo na ulice prvi dan, po enem mesecu pomanjkanja "droge" bo v sloveniji nastal kaos in vsak dan se bo tako ali drugače pobilo 20 ljudi!

Lahko pa seveda poveš svojo verzijo kaj se zgodi če raji vzameš liziko ki jo drži v družbenih vajetih!
zmaga.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Seveda da ni normalno, jutri naj država sprejme prepoved prodaje in pridelave alkoholnih pijač in tobačnih izdelkov! Kaj misliš da bo? 500.000 ljudi bo šlo na ulice prvi dan, po enem mesecu pomanjkanja "droge" bo v sloveniji nastal kaos in vsak dan se bo tako ali drugače pobilo 20 ljudi!

Lahko pa seveda poveš svojo verzijo kaj se zgodi če raji vzameš liziko ki jo drži v družbenih vajetih!
zmaga.gif

Kaj ima pa alkohol ali tobak pri vsem? Ce ni mozno prepovedati eno je pol vse drugo ok, je to ta mentaliteta?
stupid-1.gif

Sicer si pa zagotovo opazil da se povsod omejujo uporaba alkohola in tobak. Omejeno je ze samo oglasevanje teh izdelkov. Prav zaradi tega ni mozno kupiti cigaret in viskija v solski menzi ceprav bi tudi to bil biznis. Kupoval bi vsak prostovoljno, kajne.
V nekaterih (naprednejsih) drzavah so celo pri hrani delajo selakcijo in ni mozno kupit gaziranih pijac (recimo), ker pelje v prekomerno tezo, teza vpliva na zdravje, to pa vlece za seboj cel kup drugega s.

Stekas?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
256
83
Citat:
1. Dejstvo je da v droge (odvisnost) zapadejo VEČINOMA mentalno motene/labilne osebe, ki bodisi svojo osebnost gradijo v neurejenih družbenih razmerah ali pa imajo tako genetsko sliko oz. oboje
2. Iz tega sledi da ni diler VEČINOMA primarno nič kriv da se folk drogira, diler samo izkorišča položaj zadrogiranca (bodisi ker je sam isti ali pa ker ga vleče dobiček)
3. Policija je proti takim dilerčkom VEČINOMA nemočna in ne ukrepa, četudi ukrepa se nič ne spremeni. Za konkreten primer (ontopic) je v zraku zastonj pijača na moj račun v kolikor dokažete da se motim! In tu mislim da se celo lahko motim čeprav je mala verjetnost.
4. Dejstvo je da male količine večine omenjenih drog VEČINOMA ne povzroča odvisnosti in posledic, ki sovpadajo s tem. Nikjer nisem trdil da ne moreš postat odvisen od koke, extasya, trave ... glej 1. točko. Tudi alkohol spada zame v to kategorijo.
5. Uporaba drog je prisotna skozi vso sodobno zgodovino človeštva in je bila VEČINOMA že bolj razširena kot je sedaj. Govorim za daljše obdobje ne sedaj zadnjih 5-10 let ko gre itak za par % nihanja v + ali v -! Sodobni način življena sicer ustvarja idelane pogoje za rast odstotka ljudi pod točko 1.!

Daj raje kakšen .edu link prilepi namesto teh svojih razmišljanj z "večinoma".

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
256
83
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
No ja... V ti to bi rahlo podvomil. Ce prijatelja napijem do nezavesti, mu stisnem kljuce od avto v ruke in usmerim na AC sem v bistvu nedolzen.
crazy1.gif

Ti kar dvomi, nimaš pa prav in tudi tvoj primer je jalov.

Diler bi bil v tem primeru prodajalec v trgovini, kjer si ti kupil alkohol, da si napil frenda. Ostalo si pa naredil sam.

Ne me narobe razumeti - ne zagovarjam dilerjev, še posebej ne v okolici osnovnih šol, ampak njegova neposredna osebna moralna odgovornost je pač manjša kot pri kriminalcih, ki se ukvarjajo z bolj fizičnim kriminalom. Tudi človek, ki oropa banko za 10 mio. EUR je moralno manj obremenjena oseba, kot nekdo, ki sredi ulice pretepe človeka za en mobitel.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Kaj bi ti sploh rad povedal, da je narobe, da je prijavil po njegovi oceni dilanje droge? Kaj ni s tem namenom, ta številka tam? Kaj ni naloga tistih drugih kamor je poklical, da le to raziščejo? Ti je lažje pogledati stran in si misliti, ah saj itak nihče nič ne naredi (tako kot ti, le da si v drugi vlogi)? Te je mogoče strah dilerjev, ker to bi bil tudi hitro razlog zakaj se otepati oz. izogibati tovrstnim zadevam.

Avtorju svaka čast in samo upam, da bo vedno več takih, ne pa samo pussyi, ki z okna preko zavese opazujejo okolico in jamrajo, joj kakšna je ta mladina, pa same droge povsod in podobno
bonk.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:

priden.gif

Seveda da ne bom priznal poraza, ker ne vem kaj bi sploh bil poraz.

Osebno nisem poskušal veliko drog; lahko štejem na prste ene roke: nikotin, alkohol, in THC. Z izjemo nikotina, ki ga apriori zavračam nimam nobenih problemov za občasno uporabo ostalih dveh drog, imam pa jasno določena načela kdaj/kako/koliko! Vsaj še 3 vrste droge so mi bile na voljo in to večkrat, več let, pa se nisem dotaknil. Dilal nisem nikoli, še mladoletnim mulcem nočem kupovat alkota ko me zato prosijo!

To da si cel alter misli da sem bedak me niti ne moti. Sem bedak za veliko stvari, za nekatere sem pač povprečen za druge pa malce boljši. Na forumu se ne bom trudil prepričevat ljudi v moje ideje se mi pa zdi prav da jih povem ker so očitno drugačne (butaste?) od ostalih.

Sem tudi omenil da se v take družboslovne debate nimam namena vključevat ker se končajo tako kot se. Konkretno ta debata mi je samo poduk za naprej da bom v takih temah raje tiho oz. bom bolj previden!

Ko bo prilika in bo kakšen alter piknik se bom pa res prišel pokazat pa mi v obraz povejte kaj si mislite!
zmaga.gif

1. tl;dr
2. ekzekli d
aplauz.gif
e pojnt of maj previjus poust

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
No ja... V ti to bi rahlo podvomil. Ce prijatelja napijem do nezavesti, mu stisnem kljuce od avto v ruke in usmerim na AC sem v bistvu nedolzen.
crazy1.gif

Ti kar dvomi, nimaš pa prav in tudi tvoj primer je jalov.

Diler bi bil v tem primeru prodajalec v trgovini, kjer si ti kupil alkohol, da si napil frenda. Ostalo si pa naredil sam.

Ne me narobe razumeti - ne zagovarjam dilerjev, še posebej ne v okolici osnovnih šol, ampak njegova neposredna osebna moralna odgovornost je pač manjša kot pri kriminalcih, ki se ukvarjajo z bolj fizičnim kriminalom. Tudi človek, ki oropa banko za 10 mio. EUR je moralno manj obremenjena oseba, kot nekdo, ki sredi ulice pretepe človeka za en mobitel.

V bistvu ni res. Njegova moralna odgovornost je se vecja, bistveno vecja. On se zaveda da za par EUR prodaja/kupuje clovesko bedo in bolezen. Pri ropu stvar ni tako "nemoralna". Ukrades samo nek objekt/stvar in ne clovesko bedo.

Prav zaradi tega si ti "poslovnezi" zakrivajo obraze na sojenjih ,ker se zavedajo nesprejemjivosti svojega pocetja v druzbi i da te to spremlja celo zivljenje.