Prijava prodaje droge na 080 1200

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Če izbire ni poseže po tistem kar je.
Zanimivo. Počasi boš le začel razumeti, kaj ti želimo eni povedati - da lahko tudi ponudba sama dela povpraševanje. V konkretnem primeru: če v vasi ne bi bilo dilerja, se ne bi posegalo po drogi. Saj si sam ugotovil, da se poseže po tistem, kar je - v tem primeru bi pač bila šmarnica. In če tudi te ne bi bilo, bi bilo še lažje.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.186
1.263
113
43
Mislim naklofal ste 11 strani bedarij. POnavljate se, pišete bedarije in podobno. Trava ni dobra, droga ni dobra, dilanji ni dobro, konec zgodbe..

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.473
7.622
113
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Meni so doma, v šoli, v medijih, na forumu vsi govorili, če enkrat probaš travo boš sigurno na igli. A si zihr da imaš prav?
A si zihr da si prebral moj odgovor? A sem kje pisal o travi? Je pa res da ce s travo odganjas probleme je moznost da jih bos enkrat zacel odganjat s horsom. Ampak enako velja za tiste ki jih odganjajo z alkotom, itd...

Tole jaz težko vrjamem, da je alko.

Pri alkoholu, če ti 2x ne rata, pač pustiš u [censored] in zaspiš
grin1.gif

Tole bolj deluje kot kakšen ether
grin1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.207
4.188
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Mislim naklofal ste 11 strani bedarij. POnavljate se, pišete bedarije in podobno. Trava ni dobra, droga ni dobra, dilanji ni dobro, konec zgodbe..

... in tudi alkohol ni dober, pa tudi tobak ni dober! Konec debate!

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Povetek vsega, lahko zavestno izbiraš.
Drži - do neke mere. Zavestno lahko izbiraš dokler nisi v tem, potem je menda konec z racionalno presojo. Torej smo na začetku, kako potencialnemu bodočemu konzumerju drog preprečiti, da pade v to. Prvi del je vzgoja, brez dvoma. Potem smo pa že kar hitro pri tem, koliko je ena zadeva razširjena oz. nedostopna. Če je diler za vsakim vogalom, bo zagotovo več narkomanskih ekscesov kot če ga ne bi bilo. Sam si ugotovil - vzameš, kar imaš na dosegu. Če droge ni na dosegu ...
In ravno zato se mi zdi preenostavno reči, da diler za vsakim vogalom ne predstavlja nobenega problema in naj kar mirno stoji tam. Njemu ni treba prepričati 50 novih odjemalcev - mora samo enega, potem bo že domino efekt naredil svoje. In potem bo res tako, kot eni pišejo - da bodo odjemalci iskali njega in ne on njih.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.207
4.188
113
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Citat:
Če izbire ni poseže po tistem kar je.
Zanimivo. Počasi boš le začel razumeti, kaj ti želimo eni povedati - da lahko tudi ponudba sama dela povpraševanje. V konkretnem primeru: če v vasi ne bi bilo dilerja, se ne bi posegalo po drogi. Saj si sam ugotovil, da se poseže po tistem, kar je - v tem primeru bi pač bila šmarnica. In če tudi te ne bi bilo, bi bilo še lažje.

No vidiš, in jst pravim da ni boljše če nekdo šmarnico pije vsak dan 30 let, ob tem pretepa ženo, naredi 5 nezakonskih otrok, povozi 3 ljudi, 15 jih pretepe in posledično uniči življenja 30 ljudi! Meni je to popolnoma enako kot imet v družini iglarja, s tem da ti ponavadi težav razen svojcem ne povzročajo! Ja?

Alkoholikov je par 100.000, ostalih ki jedo "mamilje sz žlicu" je pa par 100 oz 1000!

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Kako boste vzgojil otroke je pa vaš problem. Moj ne.
Lahko tud rata tvoj problem - sosed slabo vzgoji mulca, ki bo slej ko prej tudi tvojega malega namamil v nekaj, kar tebi ne bo sprejemljivo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.207
4.188
113
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Citat:
Povetek vsega, lahko zavestno izbiraš.
Drži - do neke mere. Zavestno lahko izbiraš dokler nisi v tem, potem je menda konec z racionalno presojo. Torej smo na začetku, kako potencialnemu bodočemu konzumerju drog preprečiti, da pade v to. Prvi del je vzgoja, brez dvoma. Potem smo pa že kar hitro pri tem, koliko je ena zadeva razširjena oz. nedostopna. Če je diler za vsakim vogalom, bo zagotovo več narkomanskih ekscesov kot če ga ne bi bilo. Sam si ugotovil - vzameš, kar imaš na dosegu. Če droge ni na dosegu ...
In ravno zato se mi zdi preenostavno reči, da diler za vsakim vogalom ne predstavlja nobenega problema in naj kar mirno stoji tam. Njemu ni treba prepričati 50 novih odjemalcev - mora samo enega, potem bo že domino efekt naredil svoje. In potem bo res tako, kot eni pišejo - da bodo odjemalci iskali njega in ne on njih.

Jah ne vem, povprečen Janez je doma iz Ljublane ali enega večjega mesta, skoraj 90% ljudi pa preživi eno obdobje življenja v nekem takem mestu. Dilerji so pa povsod, meni se ne zdi to neka ovira. Droge so že dosegle kritično maso in četudi bi bil diler na vsakem vogalu se ne bi kaj dosti sprmenilo. Jasno nek vpliv ima tudi ponudba, ampak trenutno stanje kaže že na zasičenost trga!

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
No vidiš, in jst pravim da ni boljše če nekdo šmarnico pije vsak dan 30 let, ob tem pretepa ženo, naredi 5 nezakonskih otrok, povozi 3 ljudi, 15 jih pretepe in posledično uniči življenja 30 ljudi!
No, če bi se tudi pri narkomanih zavedali celotnega plaza posledic, ki jih povzroči en prevzet paketek, potem bi morda bilo celotno gledanje drugačno od tega, da se imam narkoman itak fajn, drugih pa se to itak ne tiče.

Citat:
ostalih ki jedo "mamilje sz žlicu" je pa par 100 oz 1000!
To govoriš za kateri kraj?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.207
4.188
113
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
To govoriš za kateri kraj?

Ne vem na pamet ampak narkomanov v slovenije je okrog 5000 kolikor se spomenm podatkov, od tega jasno niso vsi dnevno na "igli"! Po internetu najdem samo podatek za 3000 evidentiranih v letu 2005.

Alkoholiki so pa splošno dejstvo, je pa res da je medicinski termin dokaj strog.

Citat:

Več kot tretjina odraslih moških in približno 10 % odraslih žensk je rizičnih pivcev ter približno 10 do 15 % odraslih je alkoholikov.

Letno neposredno in posredno zaradi alkoholizma umre več ljudi kot pa je skupno število narkomanov v sloveniji.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.207
4.188
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Prav zoprni ste že, ti Utisevalec pa teke neumne mečeš da boš kar nekaj časa rabil, da te na tem forumu začnejo nazaj resno jemati.

Sicer večje droge kot je vera tudi sam ne poznam. Ena največjih verskih inštitucij, ki je posebno zasvoljiva in je povzročila ogormno gorja v preteklosti pa je ravno krščanstvo!

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ali je možen vpogled v skupen register narkomanov? Če ni možno kar tako, katere osebe bi imele vpogled v ta register?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.186
1.263
113
43
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Citat:
Kako boste vzgojil otroke je pa vaš problem. Moj ne.
Lahko tud rata tvoj problem - sosed slabo vzgoji mulca, ki bo slej ko prej tudi tvojega malega namamil v nekaj, kar tebi ne bo sprejemljivo.

Če bo dobro vzgojen pač nebo sprejel. Meni so tudi ponujali da probam travo pa sem rekel NE. Bo pa še moj tamal.

Utiševalec tudi pijem ne (saj ne tok da sm pijan) in kadim tudi ne.