Prihaja,Prestigio MultiPhone 5044 duo

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Aha, torej ni samo pri meni tako. Mikrofon je preveč občutljiv in pobere vse iz okolice, tudi govorjenje sogovornika iz slušalke. Pokanje in škrtanje se zmanjša, če utišaš slušalko, še vedno pa mikrofon pobere in ojača vse zvoke okolice, zato je to pri sogovorniku zelo moteče in nerazumljivo.
Asbis predlaga pregled v servisu, ampak se mi zdi, da je napaka sistemska in bolj kaže na stvarno napako kot pa okvaro.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.238
1.011
113
Ma jebo jih pregled, že na 4040 so mi ga pregledovali in menjali zvočnik. Tole s prestigiom je kr neki. A ma kdo kak nasvet za kakega dobrega pametnjakoviča na dve sim, recimo nekje do cca 400€?

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik wilburxxx pravi:
Ma jebo jih pregled, že na 4040 so mi ga pregledovali in menjali zvočnik. Tole s prestigiom je kr neki. A ma kdo kak nasvet za kakega dobrega pametnjakoviča na dve sim, recimo nekje do cca 400€?

KLIK

KLIK

KLIK kolikor vidim obstaja tudi v črni barvi, po podatkih, zraven prejmeš dve bateriji vsaka po 2500 mAh moči. Sam uporabljam in sem zadovoljen za ta denar.

Lp.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.238
1.011
113
Evo sem pogruntal v čem je fora šumov pokov... pri sogovorniku. Drugi mikrofon. Odkar sem ga izklopil se nihče več ne pritožuje. Samo ne vem v čem je fora, v nastavitvah maš rubriko zmanjševanje šuma (vklop zmanjševanje šuma z dvojnim mikrofonom. V bistvu pa ti ravno ta nastavitev le tega še poveča. Glupost.

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Tole pri meni ni pomagalo. Mikrofon je imel še vedno prevelik gain. Tudi v Asbisu ni bilo pomoči, čeprav sem jih spraševal o servisnih nastavitvah, pa ne vedo nič o tem. Sem pa drugje našel rešitev in mikrofon zdaj dela, kot mora.

*#*#3646633#*#* > EngineerMode

Testiranje strojne opreme

Zvok

Običajni način

Tip: Mikrofon

Level 0: Vrednost je 180 (prej 64) > Nastavi
Level 1: Vrednost je 180 (prej 112) > Nastavi
Level 2: Vrednost je 180 (prej 184) > Nastavi
Level 3: Vrednost je 180 (prej 255) > Nastavi
Level 4: Vrednost je 180 (prej 184) > Nastavi
Level 5: Vrednost je 180 (prej 200) > Nastavi
Level 6: Vrednost je 180 (prej 160) > Nastavi

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.238
1.011
113
Ma kaj vem, vsaj pri meni je težava zvok v slušalki sogovornika, se pravi microfon pri meni je preveč občutljiv, kar se da rešiti z zgornjimi nastavitvami, druga težava pa je sms, namreč malo daljše sms-e mi pošlje z začetkom sms ok, potem pa po parih besedah kar ene kitajske grablce pošlje. Drugače nimam nekih težav. Je pa tud aparat dokaj bogi, z ne preveč kvalitetnimi slikami (ma žena S3 mini z manj mpikslov pa bistveno lepše fotke). Ostalo delovanje pa nimam pripomb.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Če že z dvema potem HTC 500, Prestigio bi jaz preskočil
grims-1.gif

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.238
1.011
113
Ko smo že pri delovanju prestigiota me neki zanima če kdo ve. Namreč na kartico se mi nalagajo v mapi mtklog in podmapi audio_dump neki faili vmlog-datum... Vse skupaj se naloži v enem tednu tudi za do 2.5 GB. Kako to čudo izklopit oziroma v čem je fora tega, kako to prekinit.

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Ne vem kje eni najdete toliko problemov z tem telefonom. Meni dela vse brezhibno in sem z njim več kot zadovoljen. Za ta denar mu glede delovanja(hitrost, odzivnost, kvaliteta zaslona) mislim da ni para trenutno.

Pa ne me sedaj raztrgat do konca, to je samo moje mnenje po dveh mesecih uporabe.

Aha še to, eni jamrajo glede baterije, meni drži 5 dni.

Nazadnje urejeno:

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik igorduska pravi:
Ne vem kje eni najdete toliko problemov z tem telefonom. Meni dela vse brezhibno in sem z njim več kot zadovoljen. Za ta denar mu glede delovanja(hitrost, odzivnost, kvaliteta zaslona) mislim da ni para trenutno.

Pa ne me sedaj raztrgat do konca, to je samo moje mnenje po dveh mesecih uporabe.

Aha še to, eni jamrajo glede baterije, meni drži 5 dni.

Če ti baterija zdrži pet dni, to pomeni da ti ta telefon zelo malo uporabljaš čemu je namenjen ali pa sploh nič, zato tudi ne more biti težav, če se zadfeva ne uporablja. V kolikor bi ga pa obremenil in konkretno uporabljal, potem verjamem da ti baterija ne bi zdržala pet dni ampak kvečjemu do večera, pravtako bi se lahko tudi takrat pokazalo ali cena opravičuje kvaliteto.

Lp.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.238
1.011
113
tole ti ne štima jaz mam gor na njem že verzijo 1.0.45.

Me pa neki drugega zanima glede spomina, in sicer na telefonu mi kaže notranji spomin v velikosti 1gb, od tega aplikacije 250MB in predpomnjeni podatki 2,11MB. Sedaj pa čudo?! spomin ki je še na voljo pa mi kaže 186MB. Kje hudiča se je zgubilo 550MB?

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Imaš deljene particije.
Zadnji prenos je verzija ki je uradna in druge ni, kaj imaš --če imaš --ti nameščeno je vprašanje, ne verjamem--
sem pa zasledil kot omenjaš ti in sicer od ---05. 04 .2014, poboljšanje kamere in stabilnost sistema..

Nazadnje urejeno:

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.238
1.011
113
Ne vem kako ampak mi je pred parimi dnevi sam dal na voljo posodobitev, katero sem inštaliral in sedaj imam pač to verzijo.

Particij pa nimam deljenih.
Notranji spomin telefona mi kaže 0.98 GB kapacitete, od tega je prostih med 150 in 190MB (niha, odvisno če brišem cache), cca 250 MB zasedajo programi, in par MB predpomnjeni podatki. Manjka mi dobrih 500MB. Program Clean master me opozarja da nimam dovolj notranjega spomina, zazna da imam 85% zasedenega notranjega spomina, naprava ima 11% zasedenega od 1,72GB, in SD kartica 7,4GB .
Na zadnje se mi je isto naredilo, pa sem povrnil tel na tovarniške nastavitve in je potem vse kazalo ok, samo se mi ne da spet nastavljat račune maile, gesla... pa iščem zato kak pameten nasvet kaj storiti oziroma v čem je fora.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Še enkrat napišem da imaš pomnilnik deljen na dve particiji ,
beri o tem v tem testu--link-stran 2.
http://www.google.si/url?sa=t&...bvm=bv.64507335,d.ZGU

Što se interne memorije tiče, ona je još uvijek slabija točka Prestigiovih modela. Od deklariranih 4 GB, na raspolaganju vam je 2,74 GB, s tim da je memorija opet razdijeljena na dvije particije. Prva (rezervirana za aplikacije) ima 1 GB slobodnog prostora, a druga (za pohranu sadržaja) 1,74. Naravno, memoriju uvijek možete nadograditi memorijskim karticama, ali ukoliko namjeravate instalirati “teže” 3D igre, znajte da možete naiæi na probleme upravo zbog ograničenosti primarne memorijske particije. S druge strane, ako niste gejmer, ovim se ne biste trebali previše zamarati jer je 1 GB prostora za aplikacije u pravilu dovoljno za veæinu korisnika.

posodobitev je taka kot sem ti napisal za kamero in stabilnost delovanja,

Nazadnje urejeno:

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.238
1.011
113
Saj sem napisal od teh 1GB je zasedenih cca 250MB in cca 150 MB prostih manjka pa cca 550MB.
Potem je pa še drugio del z 1,72 GB kateri je pa praktično nezaseden.
Plus dodano imam še 8GB kartico za slike in programe.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.238
1.011
113
Evo pa sedaj razloži. Telefon sem dal na tovarniške nastavitve in nazaj nasnel programe in maile ... (sem se ene dve uri zajebaval) in sedaj je stanje sledeče 0.98GB skupno na notranjem pomnilniku od tega aplikacije 217MB, predpomnjeni podatki 26,7MB, in 737MB prostih, se pravi skupaj sešteto štima z 0,98GB.
V čem je fora, kam se s časoma izgublja ta spomin... Rad bi vedel zakaj in kako se da to rešiti.