Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Dars spušča meglo.Citat:
Uporabnik nacek pravi:
še zanimiv podatek
Dars: "Hitrosti pred tragično nesrečo so bile alarmantne, vse do 185 km/h"
http://www.siol.net/avtomoto/novice/2016/02/dars_nesreca_tiskovna_prenos.aspx
Pa kaj ima veze, če je nekdo ob drugem času na drugem mestu peljal 185km/h, če so masaker povzročili tovornjaki, ki so vozili 80?
Pa kaj ima veze, če je večina imela letne gume, saj ni bilo snega, vreme toplo, pa tud prepovedano ni?
Citat:
Uporabnik Nenasiten pravi:
a to tablo si si iz riti potegnil? omejitev na cesti rezervirani za motorna vozila je namreč 110 km/h.ni čudno da poka kar naprej
in sevede resno dvomim, da bo tak veleas kt si ti dojej razliko med VOŽNJO po PREHITEVALNEM pasu in pa VOŽNJO po VOZNEM pasu. itak se men jebe, grem po desni mim vas
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
IMHO še šleper lahko brutalneje ustavi z retardejem kot pa ti za njim...
Citat:
Uporabnik Nenasiten pravi:
kaj te [cenzura] briga moje gorivo? ti raj poskrb da te ne bodo šleperji prehiteval, ker posledično to men krade čas
A res? Komi cakam,da bo en zasanjan raketar prletu od zadej in me nabil pod sleper. Res varno. Slepr med pred sabo....zakaj? Ker.prehitro vozis? Ce prilagodis,se lahko ustavis....tko kot je nekaterim ratal...Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Nekje sem zasledil recept za voznjo v megli. Za sleperjem , toliko da se vidis njegove luci. Sleper se nikakor ne more sunkoma zaustavit, razdalja pa poskrbi za buffer zono v primeru nesrece.
Jap, odličen recept za samomor. Šleper pred tabo nabaše ščeperja pred sabo, zaradi katerega se sunkovito ustavi. Ti nabašel šleperja v rit, zadaj pa ti pomaga še kak dodatni šleper.Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Nekje sem zasledil recept za voznjo v megli. Za sleperjem , toliko da se vidis njegove luci. Sleper se nikakor ne more sunkoma zaustavit, razdalja pa poskrbi za buffer zono v primeru nesrece.
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Jap, odličen recept za samomor. Šleper pred tabo nabaše ščeperja pred sabo, zaradi katerega se sunkovito ustavi. Ti nabašel šleperja v rit, zadaj pa ti pomaga še kak dodatni šleper.Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Zakaj pišeš tako, kot da si na cesti samo ti z osebnim avtom, vse ostalo so pa šleperji? Zakaj enostavno ne bi vozil med osebnimi vozili z ustrezno varnostno razdaljo? Pa saj menda ne bodo vsi osebni vozili tako, da jim ne bo mogoče slediti ...Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Uporabnik mr_ pravi:
Vsekakor manj možnosti za ta scenarij kot pa vožnja po megli kjer si sam in imaš pred sabo zid in za sabo zid, voziš 60km/h in ne veš ali bo pred tabo kdo "stal" ali pa bo za tabo mogoče šlepar ali pa dinamik prišel 90km/h. Ko si 1x v taki situaciji oz. voziš tako 200km nonstop boš videl da je "varno" zavetje šleparja čisto ok.