Pri Razdrtem: trčilo od 30 do 40 vozil

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
Ne vem zakaj človek naredi 1000 KM po Evropi, pa se mu eden ne zalepi na rit, pol pa prideš v SLO in samo blendanje ter gnjavaza. Itak se p srečamo na prvem semaforju.

Ne vem no. Jaz se vozim večinoma po naših avtocestah, pa mi nikoli nihče ne blenda.

Je pa res da sem eden tistih čudakov, ki uporablja smernike, ne prehiteva kamionov s 105 km/h in ne vozi po prehitevalnem, ko je vozni prost.

Nazadnje urejeno:

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
809
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik Nenasiten pravi:
problem mam k se tak as sprav prehitet šleper. najbrž v tvojmu slogu to dela v peti-šesti prestavi s še kar tretjino gasa, rokcami na deset do dveh in faco na vetrobrancu. pol pa po tej neverjetni prehitevalni avanturi še piše tuki na alterju kako so mu norci furt za ritjo vozil in blendal. na poganjavčka brž
grims-1.gif

Si pravo TELE!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.659
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Zato ker je premalo kaznovanja.

Ti Mr. kaznovanja....jst bi najprej teb en dnevni ban stisnu....da bi bil mal kaznovan.....a srečen
17758-icon_confused.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Sej ima prav, kaj...če bi našim veleumom policijskim prišlo enkrat iz rit v glave, da bi lahko na vsaki cestninski postaji postavli fixni radar, bi blo dnarja k solate. In pa pri vsakem delu na cesti...

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
Ce se v normalnih okoliscinah peljes 90 kmh po ac si prilagojen za v vrtec in poganjavcka. Buci guci

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
jap
cheer.gif

drgač pa razmere mal prej: senožeče normalna megla, hitrost 100km/h bp, v klanc gor dohitim šleparja SG tablce, ki na prikolici NI imel niti luči. neviden. glede na tablce je najbrž slišal, kaj je blo tri dni nazaj tam.
na vrhu se megla zgosti, po klancu dol (malo pred krajem nesreče) pa je bla tko gosta, da je bla zgornja meja vožnje 60 km/h. nimam pojma, kdo bi tam šel več, ker greš potem dejansko čisto na slepo. ne vid se črt, ograje, nč. tisto darsovo obvestilo na stojalu da je megla in naj se hitrost zmanjša na 80km/h pa je praktično nevidno ker je v pasu, kjer je megla najbolj gosta. tistga SG kamjona z Avto kočevje cerado in BREZ kakršnikoli luči zadi bi tut pri normalnih 60km/h videl najbrž zadnji moment.
10.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.659
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Če je pa treba porabo 3,4l/100 km z 1.9 TDI lovit...
grin1.gif

Enako gnojijo tud taki TDI majstri k šparajo mrzle turbine......čakat se mu ne da....se uturi pred tebe...pol pa nikakor držat hitrost s ostalim prometom
bonk.gif

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
ksz
Če malo spremljaš promet se da BP vozit kolikor ti paše. Včasih malce zavreš, včasih malce pospešiš in ne oviraš nobenega.
Tko sam prakticiram, vozim pa tam 110/115. Nisem najhitrejši pa tudi najpočasnejši (izmed avtov) ne...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Z lahkoto celo pot med Dunajem in ŠEntiljem prevozim na tempomatu... nastavljenim na 130 ali 100 km/h (odvisno od odseka) pa ni nobenega problema. Promet je tekoč, tovornjakarji se držijo omejitev in pravil...
Samo da zapeljem na slovensko stran pa je tega konec... na voznem pasu mrjejo pacijenti z 90 ali 80 km/h, tovornjakarji kot da za njih ne velja ničesar... Prehitevalc živčneži z 150+... Res pa je da se kamionarski pekel začne od priključka pomurske avtoceste, ko navali svojat iz vzhoda...

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
pisal sem približno svoje hitrosti glede na razmere in pogoje (splošna vidljivost, vidnost cestnih oznak, ograje in spredaj vozečih). ko se megla nenadoma zgosti, valda še bolj zmanjšaš na tolk kot se vid (55-65 je blo ok, manj brez potrebe tvegaš kak trk). recmo z 80 tam sam ne bi upal peljat pa poznam cesto, sploh po unmu avtobum kočevje oslu. po razdrtem se je odprlo in normalni pogoji.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.726
113
Zadnjič sprašujem kaminonarja, kolk časa je ptoreboval iz primorske na štajersko v rangu cca 220 km...(v glavi sem imel da je itak vozil ene 4 ure, če se jajcajo 90 po AC)... in ne, potreboval je dobre 2,5 ure. in to je to. Če greš tišat, ne profitiraš dosti. Ne zagovarjam da se vozi 90 po ac, gre samo za oris situacije, da ni potrebno vozit 150 itd po AC.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Jaz imam naštudirano pot Ajdovščina - Jesenice. Držim se vseh omejitev, pa je razlike med 110 in 130 na 145 km. cca 20 minut. Al rabiš uro 40 al uro 20 se odločiš sam.
Pač počasnejše prehitiš, voziš normalno po voznem pasu ko pa prehitevaš pa paziš da ne uleti kakšna raketa pa je.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
Jaz imam naštudirano pot Ajdovščina - Jesenice. Držim se vseh omejitev, pa je razlike med 110 in 130 na 145 km. cca 20 minut. Al rabiš uro 40 al uro 20 se odločiš sam.
Pač počasnejše prehitiš, voziš normalno po voznem pasu ko pa prehitevaš pa paziš da ne uleti kakšna raketa pa je.

Matematika pravi, da je pri razdalji 145km, razlike med hitrostima 130km/h (67 minut) in 110km/h(79 minut), 12 minut.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jst tut nevem kaj morajo bledat, ce vozis 130km/h. V avstriji, mi se noben ni , ce sem po predpisih.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Danes sem gledal te LCD table nad cesto... pride megla IN JIH NE VIDIŠ VEČ ker gledaš naprej samo tiste bele črte da veš kje je cesta...opazil bi samo tiste rumene strobo lučke ki so za gradbišča ker so ravno blizu vidnega polja in so izstopajoče iz belega ozadja.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Z lahkoto celo pot med Dunajem in ŠEntiljem prevozim na tempomatu... nastavljenim na 130 ali 100 km/h (odvisno od odseka) pa ni nobenega problema. Promet je tekoč, tovornjakarji se držijo omejitev in pravil...
Samo da zapeljem na slovensko stran pa je tega konec... na voznem pasu mrjejo pacijenti z 90 ali 80 km/h, tovornjakarji kot da za njih ne velja ničesar... Prehitevalc živčneži z 150+... Res pa je da se kamionarski pekel začne od priključka pomurske avtoceste, ko navali svojat iz vzhoda...

Tukaj spet delaš budalo iz samega sebe. Kamionarji imajo blokado na nekje 85-90kmh. Če se na voznem pasu pojavi še neštevilo pacijentov, ki vozijo isto, ni nikakršne štale. Vsi vozijo več ali manj isto. Pacienti ste kvečjemu na prehitevalnem, ki bremzate in pospešujete v nedogled potem se čez 50kmh srečamo na semaforju. Vi pa vsi sklonjenih glav, ker niste profitirali ničesar.

Kdo je zdaj tukaj [cenzura]?
priden.gif
V tem postu si pozabil omeniti, da imaš novega Kadjarja!