Š vedno imaš ostale avte te znamke z drugačno opremo s katerimi se izračuna referenčna vrednost glede na opremo.Vozilo je eno leto uporabljal. Če bi mu ga ukradli, vmes se je eueotax cenik posodobil. Kaj se zgodi? Itak ima tako redek avto za slovensko trzisce, da se reference nima.
Da, osnova za izračun kasko zavarovanja bi se zmanjšala.Mogoče malo obrnjeno vprašanje - kaj pa če bi letos recimo enak model, ki je stal lani 38k€, stal 34k€. Bi se mu premija znižala?
Da, če bi bil to samo popust prodajalca, to ne vpliva na premijo zavarovanja, saj je osnovna cena vozila iz cenika enaka.Razen, če bi šlo za popust, ki bi veljal do "smrti" modela. Običajno so znižanja izvedena v taki obliki.
Si že predebatiral?Tole bom prav predebatiral s kolegom brokerjem. Mi je zanimivo še iz enih drugih razlogov.
Jaz bi rekel, da je bil avto stolčen in so vgradili cenejše vetrobransko steklo. Acc je bil poškodovan in ga tudi niso vradili, ravno tako senzorji za parkiranje ...Živjo,
prvič sklepam zavarovanje za avto Ford Mondeo, ki je prišel iz uvoza, v SLO je bil že registriran 2 leti. Pri Zav.Triglav mi tako na spletnem obrazcu za AO kot pri agentu (če želim kasko) pokaže, kot da ima avto veliko dodatne opreme (recimo da dvigne ceno "novega" za 5000 EUR). V resnici te opreme ni notri, tudi pri proizvajalcu imam potrdilo, da te opreme ni (nikoli) bilo notri.
Agent pravi, da zavarovalniški sistem prebere podatke iz MRVL baze (Register motornih vozil).
A to pomeni, da je pri uvozu bila narejena "napaka"?
Obstaja kakšna rešitev - zavarovanje je namreč na ta račun verjetno dražje.
Če pa se kljub vsemu na ta način sklene zavarovanje, a to pomeni, da se pri popravilu pri eventuelni nesreči mora upoštevati (naknadno vgraditi) vsi zavarovano opremo avtomobila?
Gre pa za ogrevana stekla, zimski paket, ACC, samodejni sistem parkiranja,...
Hvala!
Jaz bi rekel, da je bil avto stolčen in so vgradili cenejše vetrobransko steklo. Acc je bil poškodovan in ga tudi niso vradili, ravno tako senzorji za parkiranje ...
Poglej še debelino laka na pokrovu motorja, koliko odstopa
Da, napaka pri uvozu in to je pri avtomobilih, ki so uvoženi iz tujine kar pogosta reč, saj se v tujini prodajajo vozila z drugačnimi paketi opreme kot pri nas. Rešitev je kot je napisal že sajkek in sicer izbris te dodatne opreme, ki je vozilo dejansko nima ter posledično manjše znižanje premije.Agent pravi, da zavarovalniški sistem prebere podatke iz MRVL baze (Register motornih vozil).
A to pomeni, da je pri uvozu bila narejena "napaka"?
Obstaja kakšna rešitev - zavarovanje je namreč na ta račun verjetno dražje.
Ne, se ne upošteva in ti nikakor ne vgradijo, bi bilo pa fino, če bi, bi tako poceni prišel do dotične opreme. V bistvu gre v tem primeru potem za nadzavarovanje kar po domače pomeni, da si malo denarja vrgel stran.Če pa se kljub vsemu na ta način sklene zavarovanje, a to pomeni, da se pri popravilu pri eventuelni nesreči mora upoštevati (naknadno vgraditi) vsi zavarovano opremo avtomobila?