Sass, tnx. Upal sem, da je na strani sodišča, da mi dokaže krivdo, ne pa na moji, da dokažem nedolžnost. Ne vem, zakaj so rabl 2 mesca, da so mi poslal pildek - očitno namenoma... Kako naj se spomnim, kaj sem počel na nek dan ob 3h popoldne pred dvema mesecemaCitat:
Uporabnik sass pravi:
kot so ti že rekli, kot meritve ne vpliva na tvojo kazen, večji je namreč kot meritve, počasneje se boš premikal glede na točko opazovanja. če karikiram, če bi te slikali pod pravim kotom, bi radar zaznal, da miruješ.
edini način, da se izogneš kazni, je da utemeljeno dokažeš, da v tem trenutku nisi ti vozil. to pa storiš tako, da:
- poveš, da nisi ti vozil ampak nekdo drug. in da ta seveda prizna in sprejme to kazen
- si priskrbiš dokazan alibi. npr obisk pri zdravniku, sestanku ali kje drugje, kjer je pisno dokazana tvoja prisotnost. v tem primeru ti ni potrebno razkriti dejanskega voznika, dovolj je le, da ti dokažeš, da nisi vozil. policija mora potem naprej sama iskati dejanskega voznika (če ga..)
pravna podlaga je v ZVCP, 233. člen:
Odgovornost lastnika vozila
233. člen
(1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
če ti vleti otrok direkt na haubo je vseena zavorna pot, ker ne pride do zaviranja ampak direktno do trka.
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Če bi šel hitreje te še na sliki nebi blo.
Ti pa nimaš kaj dosti pojma od fizike, kajne?Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Meni bolj ustreza radar. Nič ne ruka in trese ko grem lepo po omejitvah mimo, kar pa za ležečega policaja nebi mogu rečt.
In ja zavorna pot pri 30 kmh je 4m, pri 50 kmh je 16m, pri 100 pa cca 50m (brez reakcije). Če prišteješ še to so pa podatki še bolj v prid vožnji po omejitvah.
tudi ti si zamešal: reakcijski čas ni lienaren, ampak konstanten (neodvisen od hitrosti), t.j. okoli 1 sekunde. linearna je reakcijska pot v odvisnosti od hitrostiCitat:
Uporabnik sajkek pravi:
malo sicer mešate, kakor tudi mešajo v samem čalnku, a pot ustvaljanja je približno raste s kvadratom
http://www.tecajcpp.com/cpp/hitrost.php
linearen je samo reakcijski cas.