Prevelika hitrost - čudna slika radarja

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.525
10.744
113
hjunadaja lantro al pa staro A4ko, pa smo ze zakljucili
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
če ti vleti otrok direkt na haubo je vseena zavorna pot, ker ne pride do zaviranja ampak direktno do trka.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
ne vpletam jaz, nekdo drug je omenil.

zgleda je to kar popularen argument tistih, ki pač pravijo, da je 50kmh v vasi ok, vse kar je pa nad pa "lahko naleti otrok".

jaz sem rekel, da če je območje kritično, se naj pač da ležečega

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
O.K. sorry, nisem bral, kdo je kaj pisal.

Hotel sem pa povedati, da trk pri 30 km/h ni enak kot pri 50 km/h.

sass

Guru
1. sep 2007
5.214
852
113
kot so ti že rekli, kot meritve ne vpliva na tvojo kazen, večji je namreč kot meritve, počasneje se boš premikal glede na točko opazovanja. če karikiram, če bi te slikali pod pravim kotom, bi radar zaznal, da miruješ.
edini način, da se izogneš kazni, je da utemeljeno dokažeš, da v tem trenutku nisi ti vozil. to pa storiš tako, da:
- poveš, da nisi ti vozil ampak nekdo drug. in da ta seveda prizna in sprejme to kazen
- si priskrbiš dokazan alibi. npr obisk pri zdravniku, sestanku ali kje drugje, kjer je pisno dokazana tvoja prisotnost. v tem primeru ti ni potrebno razkriti dejanskega voznika, dovolj je le, da ti dokažeš, da nisi vozil. policija mora potem naprej sama iskati dejanskega voznika (če ga..)

pravna podlaga je v ZVCP, 233. člen:

Odgovornost lastnika vozila

233. člen

(1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
pr 30kmh ima verjetno otrok možnost, da preživi, pr 50 pa težko..ali pa vsaj brez težjih posledic.

postavljat radar nekje je bedarije, ker ne reši problematike, razen pač, da nekdo ki divja, reče...eh..ne bom več, ampak pred tem vseeno že lahko nekoga zbije.

sass

Guru
1. sep 2007
5.214
852
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
ne vpletam jaz, nekdo drug je omenil.

zgleda je to kar popularen argument tistih, ki pač pravijo, da je 50kmh v vasi ok, vse kar je pa nad pa "lahko naleti otrok".

jaz sem rekel, da če je območje kritično, se naj pač da ležečega

jeb%*ti ležeče policaje! samo še to nam manjka, da bi bili ležeči policaji na vsakih 100m. če je radar, se lahko mirne duše pripelješ s hitrostjo do 60km/h po števcu mimo. če dajo ležeče policaje, po možnosti še kake visoke, moraš bremzati na 10km/h. raje imam radarje na vsakih 100m, kot pa ležeče policaje

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
marsikje so že policaji vsake 100m in če je "urbano" naselje zakaj pa ne.

itak mora bit ena glavna cesta, ki gre mimo

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Se strinjam. Sam že nekaj časa (v naseljih) vozim po omejitvah oz. če je situacija nepredvidljiva, počasnje. Včasih sem pa vozil po moji presoji, ki pa je bila prav tako odvisna od razmer (naselje, brez hiš, levo in desno 100 metrov nič razen trave, sem pač vozil hitreje od omejitve), ne od polnjenja proračuna.

Odgovor je namenjen tvojemu prejšnjemu postu.

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Bullshit!!!

Vsi piskajo kako so oni varni vozniki in koliko let in km imajo ze za sabo, iscejo pa dlako v jajcu. Placaj pa pika. In ja, ogrozas druge, tako kot vsi ostali, tisti po omejitvah malo manj kot ostali norci. In vecina gre vsaj sem pa tja cez omejitev in ogrozajo, tudi jaz, ceprav se vsaj po naseljih ze lep cas probam drzat omejitev.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Za vse radarje velja, da je napaka meritve res večja, če merijo pod večjim kotom. In sicer je rezultat preprosto manjši za kosinus kota.
Če policaj meri pod tako velikim kotom, kot je razvidno iz tvoje slike, je to samo v njegovo "škodo".

igi

Guru
13. okt 2007
5.601
1.205
113
Celje
pač na zadnjega....

Mater ste vsi pametni, ko je treba "pametovati".... Človek je samo povprašal po "rešitvi" iz situacije! In zakaj nebi prišel lažje skozi, če se da? a bi vi plačali naprimer žemljico 3€, če je pri sosedu 1€? Mah brez veze!
Tudi sam sem se občasno vozil dosti hitreje kot sedaj. Ampak po statistiki največ nesreč naredijo "starčki", ki 100% vozijo po omejitvah oziroma še raje nekaj kilometrov manj. Tako da hitrost ni vedno merodajna. Je pa dostikrat usodna se strinjam.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
sem slišal, videl pa ne.

kdaj je pa bilo, kakšen avto? glede na dunajsko...sploh ni problema tak peljat...če je seveda fraj.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
kje ti je spuslo? kaj na sliki ti ni jasno, avto hisa, radar kmji, [censored], bodi korenjak in plačaj.

bolj je bedno ko je naselje sredi njiv, pa te tam colajo, tist je neumnost...