Prepoved zalivanja na Primorskem

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.100
2.888
113
Če bi bli vsaj verni, da bi jim vsaj bog pomagal a ne 32
evil.gif

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
rekel bi inšpektorju da to ni voda ampak belo vino
smile-1.gif

a bo delal analize v koritu za rože?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.328
7.085
113
pri taščici
pa se res je.
Ko bi enkrat mladina bila kaksno uro, se bolje pa dan s suho pipo v hisi bi hitro nasli nacin kako vodo dobiti iz korita. Poznam ljudi ki ne samo od pranja solate ampak tudi cesa drugega nosijo vodo v vrt itd.
No preseratorji ali pa uber varcnezi so si recimo omislili vodo iz umivalnika spravit v wc kotlicek kar je trenutno IN

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.580
5.146
113
Zadnje dni sem mi po glavi podi misel, kako bi bilo, če bi v Sloveniji imeli velike zaloge nafte. Ali bi imeli kaj od tega? Če bi bila stvar privatna, bi nafta tekla, bi pa le redki imeli delež. Mi bi se najbrž odločili za državno varianto. To bi pa pomenilo, da do te nafte ne bi uspeli priti, ker je hudič skrit v zemlji in noče teči v dovolj čisti obliki po površini. Kadar pa bi kak bolj zagret uradnik v službi državljanov uspel kaj spraviti na površje, pa bi se našlo drugo ministrstvo, ki bi dokazalo, da je preskočil neko dovoljenje ali pa je neka napaka v postopku.
Kako je možno, da v Sloveniji ni dovolj vode v vodovodu
bonk.gif
. Slovenija ima lahko en vodovodni sistem. Kako lahko plin po ceveh pride iz Rusije?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zato, ker je že obstoječi vodovod obupno dotrajan. Izgube so povprečno v SLO 30%, v nekaterih vodovodih tako tudi 50%.

Potem pa kot praviš glupa birokracija, kjer raje popravijo vsakokrat počeno cev (če jo že glih najdejo), namesto da bi obnovili cel odsek.

Samo vodovod naj obnovijo, pa bo kot po čudežu naenkrat dovolj vode.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.580
5.146
113
Po mojem so nek delež izgube zaradi katerih je v kmetijskih območjih tudi precej manjših plazov, kjer je bila zemlja stoletja stabilna, drug delež pa so kraje vode. 50% iz vodovoda ne steče kar tako mimo števcev, ker v večini primerov slej ko prej nekje udari ven ali pa en hrib zdrsne.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Nekaj me zanima .. zdaj ko je prepoved zalivanja vrtov in pranja avtomobilov. Avtopralnice normalno obratujejo, tudi tiste na žetone. (ročne)

A če kljub prepovedi tam opereš avto si v prekršku ali ne?

Predvidevam da ne bi smel inšpektor stat na izvozu in delit kazni ...

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.840
141
63
@Gox
Ne, če imajo podzemne rezervoarje in voda samo kroži čez filtre. Kaj misliš, da gre v avtopralnici vsa voda iz pipe?
Samo v nedogled pa to ne gre, je treba vsake toliko vodo menjat.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Ja glih na to sem mislu ... verjetno vsake toliko vodo tudi menjajo ... do sedaj se mi je voda še vedno zdela "čista" in brez vonja, tako da ali imajo zelo dobre filtre, ali pa precej sveže vode.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.580
5.146
113
Meni se zdi, da tudi naš državni aparat preveč računa na Boga. Do potrebnih količin vode lahko v tem delu sveta pridemo sami. Ne moremo pričakovati, da jo bo Bog tankal v pipe.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.589
5.910
113
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Ja glih na to sem mislu ... verjetno vsake toliko vodo tudi menjajo ... do sedaj se mi je voda še vedno zdela "čista" in brez vonja, tako da ali imajo zelo dobre filtre, ali pa precej sveže vode.

filter pesek. nimaš boljšega filtra