Premalo prekrškarjev - dvignimo kazni

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik xaxid pravi:
Parkirna "kultura" je res katastrofalna, pa vendar, obstajati mora neko normalno razmerje med težo prekrška in kaznijo!

Za primer, vožnja po napačni strani avtoceste: 300 EUR, napačno parkiranje v Ljubljani: 200 EUR!!!???
Vožnja brez vinjete ( koga ogrožaš?) 300-800€

Pa še nekateri še kar verjamejo, da so kazni namenjene večji prometni varnosti in nikakor ne polnjenju proračuna.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Vožnja brez vinjete ( koga ogrožaš?) 300-800€

Pa še nekateri še kar verjamejo, da so kazni namenjene večji prometni varnosti in nikakor ne polnjenju proračuna.

Vožnja brez vinjete kolikor vem ni kršenje ZVCP...zakaj potem to mečeš v kontekst s prometno varnostjo?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
vožnja v napačno smer bi jaz dal takoj 1000€ najmanj
vožnja čez rdečo 500€ najmanj

glede na riziko......

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
vožnja v napačno smer bi jaz dal takoj 1000€ najmanj
vožnja čez rdečo 500€ najmanj

glede na riziko......
glede na polnjenje proračuna bi pa jest dal najvišje kazni za prehitro vožnjo, (ker jih je največ in je prekrškarje lahko dobit), male pa za vožnjo kontra po avtocesti, ker jih je malo, težko je koga ujet, pa dostikrat mrtev še plačat ne more.
Ja vožnjo v rdečo bi tud podražil, ko bi nabavil kamere, še prej pa ukinil utripajočo zeleno in malce skrajšal rumeni interval.

Vsaka podrobnost s sedanjo prometno politiko je zgolj naključna in nenamerna

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
kaj pa vem synthman šmenta no, na AC kle k jaz vozim če grem 140 sem
že caR......edino mestna vožnja, dostikrat folk pretirava.....kle bi jih lovil ja....
kontra vožnja če se krivec ubije, je OK....ne pa tako kot MAČEK, ubije tri prasec pa preživi.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
...še prej pa ukinil utripajočo zeleno in malce skrajšal rumeni interval.

1. Kje so skrajšali rumeni interval?

2. Večina semaforjev je postavljenih v mestih, kjer je omejitev hitrosti 50km/h. Iz 50 km/h do 0 km/h se skupaj s povprečnim reakcijskim časom na suhi cesti ustavimo v okoli 25 metrih. Pa ker nihče pred semaforjem ne zavira na polno, recimo nekje 30m. Povprečna rumena luč pa gori koliko? 3 sekundi zagotovo, prej bi rekel še kakšno sekundo več (govorim za mesta, izven mest je interval primerno podaljšan). 3 sekunde so pa ob prilagojeni hitrosti več kot dovolj, da se varno ustaviš pred rdečo lučjo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
...še prej pa ukinil utripajočo zeleno in malce skrajšal rumeni interval.

1. Kje so skrajšali rumeni interval?

2. Večina semaforjev je postavljenih v mestih, kjer je omejitev hitrosti 50km/h. Iz 50 km/h do 0 km/h se skupaj s povprečnim reakcijskim časom na suhi cesti ustavimo v okoli 25 metrih. Pa ker nihče pred semaforjem ne zavira na polno, recimo nekje 30m. Povprečna rumena luč pa gori koliko? 3 sekundi zagotovo, prej bi rekel še kakšno sekundo več (govorim za mesta, izven mest je interval primerno podaljšan). 3 sekunde so pa ob prilagojeni hitrosti več kot dovolj, da se varno ustaviš pred rdečo lučjo.
Postavi se pred semafor, pa opazuj. Pa boš v praksi videl, al je dovolj ali ni. Pred ukunitvijo utripajoče zelene si videl vožnjo v rdečo res izjemoma, od trenutka ukinitve UZ je pa to obiučajen pojav.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Niso predrage? Garaza zraven Maximarketa... vceraj parkiral tam od priblizno 15:30 do priblizno 20 ure... Placal sem 10€ ... Za primerjavo... Nazadnje, ko sem bil v Celovcu (v septembru letos) placal za parkiranje v centru mesta za cca. 6 ur 6€ ... Tudi v Nemciji se nikoli nisem placal 10€ za par ur parkiranja
bonk.gif
...
garaža zraven maxija je v zasebni lasti, tako da jankoviæ nima vpliva na ceno. če bi parkiral na katerem od parkirišč, ki so v lasti MOL , bi videl, da je parkirnina od 0,5 do 1€ na uro.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik frisk pravi:
Na Zokija (še) nisem alergičen ampak tole je pa bedarija. Če hočeš situacijo popravit, moraš najprej zagotovit dodatne rešitve (npr. parkinge in parkhiše z normalnimi cenami, možnost mesečnih zakupov parkplaca, boljši javni prevoz) in šele potem po žepu usekat tiste bedake, ki jim to ni zadost in hočejo še vedno parkirat direkt pred vhodom. Pa še v tem primeru ne moreš glob povečat kar za faktor 2 ali celo 4. Kmalu nas bo vsaka napaka v prometu koštala pol plače.
se strinjam. tako kot pri vrtičkarjih, se je jankoviæ tudi te zadeve lotil na napačnem koncu. najprej bi moral zagotoviti ustrezno alternativo (dovolj P+R mest na obrobju LJ, hiter javni prevoz do centra), šele nato bi se lahko (upravičeno) lotil preganjanja mirujočega prometa iz centra. potem bi lahko tudi upravičeno dvignil kazni, saj temu, da pustiš avto na pločniku ali zelenici, ne moreš reči napaka v prometu.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Postavi se pred semafor, pa opazuj. Pa boš v praksi videl, al je dovolj ali ni. Pred ukunitvijo utripajoče zelene si videl vožnjo v rdečo res izjemoma, od trenutka ukinitve UZ je pa to obiučajen pojav.
Ja, zaradi budal. Kako se lahko jaz normalno ustavim, potem pa 5 sekund za tem mimo mene še vedno folk rine v rdečo?
Ali pa sem videl včeraj, nek stric s kombijem globoko v rdečo luč kar skozi pešce? A vzporedno je že stal voznik mestnega avtobusa (ki tudi radi rinejo v rdečo).

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Ja, zaradi budal. Kako se lahko jaz normalno ustavim, potem pa 5 sekund za tem mimo mene še vedno folk rine v rdečo?
Ali pa sem videl včeraj, nek stric s kombijem globoko v rdečo luč kar skozi pešce? A vzporedno je že stal voznik mestnega avtobusa (ki tudi radi rinejo v rdečo).
To so posledice ukinitve UZ. Pred tem ukrepom so čisto iste budale vozili po cesti, ampak so pred rdečo,( razen v redkih primerih) vsi ustavili.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Utripajoča zelena ni po mednarodnih standardih. Posledično so se iznajdljivi pritožili, povlekli pred sodnikom ven na plano konvencijo staro 50 let in odšli iz sodišča brez kazni. Loleki so pa kazen plačali.
smile-1.gif

Rdeča, rumena in zelena luč, sta zame čisto OK. Samo tajming rumene luči ne sme biti namerno prekratek. Slednje so dokazano počeli v nekaterih ameriških mestih ter kasirali kazni. Dokler je niso zakasirali nekomu, ki je sistem prokužil in se sistematično spravil s sistemom nad sistem.
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
To so posledice ukinitve UZ.
Razloži. Jaz lahko ustavim pravočasno z normalnim zaviranjem, drugi vozi skozi pešce globoko v rdečo. Zakaj je to posledica ukinitve utripajoče zelene?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
se strinjam. tako kot pri vrtičkarjih, se je jankoviæ tudi te zadeve lotil na napačnem koncu. najprej bi moral zagotoviti ustrezno alternativo (dovolj P+R mest na obrobju LJ, hiter javni prevoz do centra), šele nato bi se lahko (upravičeno) lotil preganjanja mirujočega prometa iz centra. potem bi lahko tudi upravičeno dvignil kazni, saj temu, da pustiš avto na pločniku ali zelenici, ne moreš reči napaka v prometu.
Jankovič je zadost pameten, da se je zadeve lotil čisto na tapravem koncu.
Kolk bi pa pokasiral, če bi prej naredil vse našteto? Verjemi da precej manj.

Ampak dokler vas je dovolj takšnih budal, ki mislite da je kaznovanje namenjeno "očiščevanju pločnikov" (z lisicami?) in ne polnjenju privatnih žepov, takšnih, ki mislite da so kazni namenjenje večji prometni varnosti in takšnih, ki tu javno razglašate da so kazni še prenizke, bodo Jankovič in drugi župani, vlada.... kazni še zviševali. Kot to počnejo že zadnja leta, že več kot desetletje.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Razloži. Jaz lahko ustavim pravočasno z normalnim zaviranjem, drugi vozi skozi pešce globoko v rdečo. Zakaj je to posledica ukinitve utripajoče zelene?
Dej ti meni najprej razloži, zakaj je na vsakem mostu ograja. Jest lahko normalno čez most peljem po voznem pasu in jo ne rabim.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
S kaznimi ne moreš ničesar polnit. Če ni ovc, ki bi jih plačevale.
Ampak tega se v Sloveniji ni za bati...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Dej ti meni najprej razloži, zakaj je na vsakem mostu ograja. Jest lahko normalno čez most peljem po voznem pasu in jo ne rabim.
Kaj ima zdaj to veze z utripajočo zeleno?
confused-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik sass pravi:

garaža zraven maxija je v zasebni lasti, tako da jankoviæ nima vpliva na ceno. če bi parkiral na katerem od parkirišč, ki so v lasti MOL , bi videl, da je parkirnina od 0,5 do 1€ na uro.

Jaz kot "neljubljancan" nimam pojma v cigavi lasti je katera parkirna hisa... niti nimam pojma, kje lahko najdem take, ki so v lasti MOL ...
bonk.gif
... Cene parkirnin bi bilo potrebno poenotit, glede na lokacijo, tako kot je to v navadi recimo v Nemciji ... pa verjetno se kje ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
S kaznimi ne moreš ničesar polnit. Če ni ovc, ki bi jih plačevale.
Ampak tega se v Sloveniji ni za bati...

Seveda lahko... tako, da postavis nesmiselne omejitve, vsak parkirni prostor zaracunavas,... itd. ... Jankovic bi verjetno najraje zaracunaval se vsa parkirisca okoli stanovanjskih naselji ...
evil.gif
... Ce velja neka prepoved za vse, naj velja za vse... brez izjeme... Zakaj bi moral imeti on za svojega BMWja parkirisce na Mackovi, ce nihce drug tam ne sme parkirat? Saj mu nic ne bo skodilo, ce se tudi sam malce sprehodi ali?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Kaj ima zdaj to veze z utripajočo zeleno?
confused-1.gif
Se mi je zdelo, da ti s svojo pametjo ne boš dojel analogije.
No na vprašanje pa še vedno lahko odgovoriš.