Premalo prekrškarjev - dvignimo kazni

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
KLIK

Recesija se pozna
grin1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
No sej v bistvu se mi zdi nekak smiselno. Danes marsikdo placa tistih 40, 50 eur. Ko ga bojo pa 2x usekal za 200 pa dvomim, da bo tretjic se parkiral na plocniku. Je pa res, da bi moral poskrbet za dovolj parkingov po zmernih cenah. Pa garaznih je ubijalskih, recimo kapitelj, pod maxijem. Zamudis minutko cez polno uro in placas dodatno uro, ki stane 2 eur. Me zanima, kdo jih je ucil racunat, pa se sreco moras imet, da pod maxijem ne crknes od svezega zraka predno najdes izhod.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Garazne hise so drage ko pes, zdej pa še vidim da so uvedli tudi nočno tarifo....sam da se služi...

Glede na to da bo drugo leto 177% več prihodka, bi clovek rekel da so nameni kristalno jasni. Polniti blagajno.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Redarjev je ze tako premalo, ampak si kdo predstavlja kaj bi bilo, ce ukinemo kazni in redarje? Tudi ce bi imeli poceni parking na voljo se bodo nasli kmetje, ki morajo parkirat pred vhodom.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Še prenizke glede na to, kako golazen parkira povsod.

Včeraj sta dve štajerski opici s krogci parkirala na pločniku v centru, direkt tam, kjer je imela Platana letni vrt. Seveda en na sredino pločnika, tadrug pa na pol na prehodu, da ju kdo slučajno nebi zaparkiral.... Takmu bi dal osebno 5k kazni pa še na pregled v ustrezno ustanovo...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
pa kaj ti to nuca, če bomo pa kazni dobival tisti, ki avto sicer nepravilno, vendar neovirajoče za vse prometne udeležence, parkiramo avto za 5 minut, tisti, ki pa res nagravžno parkirajo in blokirajo ves možni promet ter avto pustijo za dlje časa, ne dobijo kazni.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Kasirat je treba, varnost in drugi prometni aspekti so nepomembni. Sedaj je treba samo še čakat, da ko namontirajo kamere na semaforje, slednjim še namerno in na skrito znižajo trajanje rumene luči, da se bo več nabralo v blagajni.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz bi dal 500 eur kazen za parkiranje. Ker so res pacienti za volanom, mi imamo vsaj 1x na teden zaparkiran izvoz za reševalna vozila, k sreči zaenkrat ni bila nikoli prav huda urgenca, če bi bila nevem kaj bi anredili. Pa piše povsod prepovedano parkiranje, piše da so reševalna vozila, pa še rumeni križi so povsod. Tudi če je človek samo slep in nevidi križev in napisev, nima kaj delati za volanom.

EDIT : tako kazen bi dal za take primere kot sem napisal -- se pravi za extremne prekrške.

LP

Nazadnje urejeno:

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.533
854
113
Avtomobilisti pri parkiranju tipično pozabijo na
(1) promet niso samo avtomobili. Ovirati se da tudi pešce, kolesarje, rolkarje, za kanček demagogije vrzimo notri še mamice z vozički, invalide na vozičkih, intervencijska vozila...
(2) zelenice v mestu je potrebno vzdrževati
(3) zgodi se, da parkiranje na nekih mestih ni zamišljeno/dovoljeno z razlogom (npr preglednost)

Jasno je sicer tudi, da listke vedno dobijo tisti, ki 1x na desetletje zaradi nujnega opravka (reševanje življenj pa to) pustijo avto nekje popolnoma s poti za 5 min ali manj. Ker še nisem slišal nikogar, ki bi dobil listek in ne bi imel podobno dobrega razloga, zakaj ga prav on ni zaslužil in komu vsemu bi ta listek bol pristajal.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Za parking nej kar bojo visoke kazni. Lahko smo veseli, da ne merijo z radarjem po centru v butastih 30 conah itd.... Ali pac? Je ze kdo fasal?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
vsak [censored] svoj avto, a ?
bog ne daj 2-3 sodelavci na isti izmeni iti z 1 avtom?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
V Kranju so z povsod plačljivim in dragim parkiranjem okoli mesta (ter vestnimi redarji ki talajo kazni) že uspešno pregnali večino obiskovalcev starega mestnega jedra, tako danekatere trgovine le še životarijo, nekatere pa so že zaprle, ker ni kupcev.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
KLIK

Recesija se pozna
grin1.gif

Ja, naš preljubi Zoki je to napovedal že pred časom. Pač, mora človek malo zaslužiti.
Vsak na svojem, Zoki polni mestno blagajno, poslanci (prejšnji) pa državno.

Pa se še vedno najdejo pacienti, ki verjamenjo da namen zviševanja kazni ni polnjenje blagajne ampak "osvoboditev pločnikov" in "večanje prometne varnosti".

Mi pa ne gre v glavo, kako z lisičenjem osvobajaš pločnike, po moji logiki jih tja kvečjemu prilkleneš.

Hehe vidimo da imajo tud redarji normo. Za naslednje leto 5,2 miljona.
No sej, če jim bo šlo slabo od rok, bodo pa še kje prepovedali parkiranje, pa bo več od kazni.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ma dej... to je kr neki vse skupaj!

sej sm enkrat o tem že pisal....

ko so uvedli redarstvo je bilo takih prekrškarjev kar nekaj. Recimo lj je pokrivalo 20 redarjev (seveda vsi pogodbe za nedoločen čas), kateri so veselo talali kazni in se tako tud pokrivali. Zdej je pa minilo že 10 let, in teh prekrškarjev je občutno manj. Št. redarjev se pa ni tako zmanjšalo. Se pravi, počasi bomo prišli do točke, ko bojo redarji napisali premalo kazni, da bi imeli vsaj za svoje plače. In tako jim povečavajo pristojnosti. Zdej bojo že z radarji meril, nadzorovali javni red in mir, pa kakšne rdeče semaforje in pasove. Ne vem, zakaj morajo potem policaji delat šolo, ti redarji imajo pa en tečaj zakonov, k se jih tičejo in tečaj za upravljat tisto mašinco za kazni pisat. In tud ne vem, kako se bo znal en redar obnašat, ko ga bo začel kdo napi.zdevat in se mu bo upiral.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Ker se tako radi primerjamo s tujino, me prav zanima kako je drugje po evropi glede kazni za parkiranje? Kakšne so in kako je ob takih kaznih za parkiranje poskrbljeno?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Običajno so parkirne hiše dostopnejše, namreč naše cene se mi zdijo nenormalno visoke, sploh ko vidis koliko si plačal v tujini med poletno sezono recimo.

Pa zaračunavati nočno parkiranje na ulicah...zakaj že ?? Nič drugega kot namerno pobiranje denarja.

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
102
2
18
Za kazni ne vem, ampak parkiranje v centru Celovca je 0.5€ za uro in pol, pa tudi plac se dobi. In avstrijci imajo res nizek standard, kruh na nakaznice in to. Pri nas pa?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Po podatkih AMZS - kazni za napačno parkiranje:
A: 10€-70€
I: 35€ - 150€
F: 10€ - 135€
CH: 40€-120€
D: 20€-70€
HR: 40€-100€ (300kn - 700kn)
SK: do 130€

... sem upal, da bom našel vsaj enega, ki ima višje kazni kot so pri nas napovedane a žal
frown-1.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Glede na to kako balkansko se obnašajo pri nas vozniki, so kazni veliko premajhne. Če se človeku ne ljubi parkirat v prazen boks na nasprotni strani ulice in raje zasede pol pločnika in kolesarsko stezo, bi mu morda pomagala kazen par 1000€ in zaplemba avta za tri mesece. Primitivce lahko vzgajaš samo z batinami, drugo ne zaleže...
Sicer pa, živim v Ljubljani in čisto vse nakupe in opravke uredim peš, s kolesom ali mopedom. Edino v BTC in v Spar grem z avtom, tam pa so itak parkirišča. Ne vem zakaj je treba rinit z avtom v center
rolleyes-1.gif