Zahvaljujem se vam za vaše pohvale, veseli me, da vam je potopis všeč!
kameleon
Seveda je v naravi treba biti previden. Ves čas moraš dobro opazovati okolico. Biti moraš dovolj glasen, da te živali slišijo in se že vnaprej umaknejo. Zelo priporočljivo je vedno hoditi v skupini. Večina napadov se zgodi na samotne pohodnike.
Črni medvedi niso agresivni in se ljudem raje izognejo. Zaradi teh medvedov me ni kaj prida skrbelo. So pa seveda že bile smrtne žrtve napadov črnih medvedov.
Bolj nevaren je grizli, tega si ne bi želel srečati. So pa precej bolj redki in možnost srečati grizlija je zelo majhna.
Nevarni so lahko tudi bizoni, zato je treba imeti vedno dovolj varnostne razdalje.
Napadi pum se dogajajo, ampak smrtne žrtve so zelo redke. Pume so nočne živali, podnevi so skrite nekje, kjer imajo mir. Lahko se zapodijo za kakšnim joggerjem, ki v njih sproži lovski nagon. Še najbolj nevarne so majhnim otrokom.
Te narodne parke obiščejo milijoni ljudi, smrtnih žrtev zaradi napadov zgoraj naštetih živali je pa zelo malo - samo nekaj primerov na leto.
Tako da sem presodil, da imamo kar dobre možnosti preživetja.
first1
- Avto sem rezerviral na Hertzovi spletni strani. Pri prevzemu avta niso utrujali z nobenimi dodatnimi opcijami. Cena najema za pet tednov je bila 1027 CAD (692 EUR). Za počeno šipo sem doplačal 140 CAD (94 EUR).
- Letalske karte smo dobili za 550 EUR na osebo. Za gorivo smo plačali 460 CAD in 250 USD. Prevozili smo okoli 10.000 km, povprečna poraba goriva je bila 6,4 l/100km. Za prenočišča smo plačali 684 CAD in 838 USD. Za vstope v narodne parke, muzeje in en trajekt je šlo cca 200 USD. Za hrano pa cca 850 USD.
- Fotografiram z deset let starim digitalnim fotoaparatom Canon PowerShot SX110 IS. S telefoni ne fotografiram in o njih nimam kaj dosti pojma, tako da bi težko kaj rekel o tem.
- V bistvu smo večinoma kampirali. S seboj smo imeli naš šotor in spalne vreče. Prvo in zadnjo noč smo bili v hotelu blizu letališča, v Seattlu in v Port Angelesu smo prespali pri znancih, sicer pa v kampih.