Jaz skušam to ugotovit že skoz celo temo, pa mi še ni uspelo.Kaj ima svoboda tu zraven?
Jaz skušam to ugotovit že skoz celo temo, pa mi še ni uspelo.Kaj ima svoboda tu zraven?
Zato pa imajo otroci skrbnike, da zanje skrbijo, preden dozorijo in so sposobni sprejeti odločitve in (boh varuj) živeti z njimi.In spet se najbolj se razburjajo starši, kateri verjetno sploh nikoli ne bojo videli in okusili te hrane. Otrokom je itak vseeno ali je svinjino ali perutnino ali govedino. In ali ima jogurt 1,5 ali 3,5 maščobe. Ali pa navadni zelenjavni namaz. Važno, da dobijo nekaj za pomalicat.
1. Ni čisto nujno. Danes ponekod obvladajo z njive v zmrzovalnik tehnologijo, kjer je potem zmrznjena zelenjava dejansko skoraj tako sveža, kot z vrta.Problem današnje hrane je mogoče tudi, da jemo vse "staro". Naši predniki so imeli sicer bolj revno hrano, ampak poleti so jedli res svežo zelenjavo in sadje kako uro po pobiranju, svežo perutnino, zajce, pozimi pa odvisno od premožnosti in sorodstvenih vez parkrat sveže svinjsko meso. Najbolj bogati tudi govedino.
Kdor danes nima svoje pridelave hrane, vso hrano v življenju dobi na krožnik "staro", tudi če velja za "sveže".
Ce ste imeli samo za malico je to tvoj problem. Kosila so bila mesena.
to hanzeka vpraši, on začne temo z naslovom o svobodi, šinfa hrano in hkrati roman pod svobodnim soncem, in potem še drugi svobodo not mešajo.Kaj ima svoboda tu zraven?
Po moje je psanc cenej kot svinjina.Tako čisto na splošno po ZKP: svinjina se na vseh jedilnikih manjša, ker je to kao smernica zdrave prehrane, a nisi opazil da ti že ene 10 let ponujajo piščančje oz. puranje "dunajske", redko svinjske, še manj pa prave telečje. Po drugi strani pa je svinjina najcenejše meso trenutno.
Kar se otroških zabav (prekleti leni starši!) v lokalih tiče pa: margarita in nageci - ni šans da kaj ostane na mizi, ostale fenci pice - ma jaz ne bi to, drugi ne bi ono,... Gumi bomboni in ekipa hitre medicinske pomoči gredo skupaj na takih zabavah.
vprašaj stare starše, kolikokrat na mesec so jedli meso, kolikokrat na leto je bila na mizi pečenka.Tako pa politika vpije po medijih in "grozi" z vegi prehrano in podobnimi.
od tvojega 70-ega leta naprej?Nekje od leta 70 naprej je bilo meso na mizi vsak dan. In to v mestu...
Potunkala te je prehrambena industrija. Kmetijstvo ima tu zraven ravno toliko, da priskrbi poceni surovine, ki jih potem za 3x ceno prodajo naprej. Vidno na vsakem koraku, če vsaj malo spremljaš odkupne cene surovin v času žetve. Ostalo se pa zmenite s predelovalci in trgovino, tudi oni se prilagajajo željam potrošnika.1. Ni čisto nujno. Danes ponekod obvladajo z njive v zmrzovalnik tehnologijo, kjer je potem zmrznjena zelenjava dejansko skoraj tako sveža, kot z vrta.
2. Ti stari dobri časi so prehrambeno že nekaj razredov pod onimi še boljšimi starimi časi, ko so ljudje nabirali prosto rastoče zadeve in lovili prostohodeče zadeve. Kmetijstvo nas je potunkalo tako zdravstveno (zobje!) kot sociološko (lastnina, družbene ureditve). lep primer izuma, ki je izgledal tako superiorno, da nihče ni razmislil o posledicah. (GSO je lahko še en tak.)
Strinjam se, da nas prehrambena industrija tišči pod vodo.Potunkala te je prehrambena industrija. Kmetijstvo ima tu zraven ravno toliko, da priskrbi poceni surovine, ki jih potem za 3x ceno prodajo naprej. Vidno na vsakem koraku, če vsaj malo spremljaš odkupne cene surovin v času žetve. Ostalo se pa zmenite s predelovalci in trgovino, tudi oni se prilagajajo željam potrošnika.
(vir)Study of human skeletal remains from archaeological contexts shows that the introduction of grains and other cultigens and the increase in their dietary focus resulted in a decline in health and alterations in activity and lifestyle. Although agriculture provided the economic basis for the rise of states and development of civilizations, the change in diet and acquisition of food resulted in a decline in quality of life for most human populations in the last 10,000 years.