Ja, prej ni bilo svobode.Še nikoli v šoli ni jedilnika predpisovala aktualna politična opcija in prepričan sem, da ga tudi sedaj ne. Poleg tega itak delajo čudeže z denarjem, ki ga imajo za šolske malice/kosila na voljo in ob dejstvu, da morajo vse kupovati preko javnih naročil, kjer recimo lokalni kmetje sploh ne pridejo zraven, saj navadno ne morejo zagotoviti ustreznih zalog za x mesecev.
Sem pa dolga leta sedel v svetu staršev in svetu zavoda v OŠ in lahko rečem, da so največji pritisk na prehrano v šoli izvajali starši. Od tega, da bi prepovedali vsako sladko pijačo, do tega, da bi ukinili vsajo pohanje in ostalo cvrtje, da ne govorim o kakem namazu nutele (sped cuker) in podobno. V hčerini šoli je na srečo prevladala zdrava pamet in so imeli otroci na voljo poleg vode in vseh nesladkih pijač, tudi sok in sladkan čaj. Pa tudi hrana je bila precej raznolika vključno z dunajskim, pa kakim drugim cvrtjem in tudi kaj na žlico...
V glavnem pa lahko rečem, da so otroci izjemno izbirčni (ja tudi moji dve sta občasno med njimi) in me je groza, ko vidim koliko hrane se v šolah zavrže.
No pustimo se presenetit, da bomo videli ali bo iz te muhe kaj slona