Pregrinjalo proti toči

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ker je vse več primerov toče me zanima, ali obstaja pregrinjalo proti toči. Pri tem nimam v mislih starih odej temveč nekaj podobnega kot je pregrinjalo, s katerim avto zaščitimo pred soncem.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ja, saj imam kasko. A vseeno. Imaš kar nekaj opravkov, malce si brez avta, izgubi na vrednosti. Dosti bolje je kupiti ponjavo in jo voziti v prtljažniku ter vreči gor, če se obeta k toči.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Na avstrijski črpalki mislim, da je bil OMW nisem pa 100% so prodajal nekaj takega notri so bili tisti "povstrčki ki pokajo ko jih stisneš" hudir ne morem se spomnit kako točno se jim reče.

Nazadnje urejeno:

jenej

Pripravnik
18. jul 2007
60
0
6
40
Takole pregrinjalo ki ga omenja Tenforest ima moja mati. Ko pridem domov bom pogledal od katerega proizvajalca je in sporocim. Izgleda kot navadna ponjava oz. pregrinjalo s tem, da ima spodaj tele mehurcke. Ce pomaga ne vem. Mati vedno nori pokrivat njen avto kak so malo bolj temni oblaki, jaz pa v smeh :D

Lp, Jernej

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
In jo boš fiksiral kam?
17758-icon_confused.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Mislil sem tole ja
evil.gif
...sem dal link od splosne strani za prevleke.

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Iz lastnih iskušenj ...

Ko je toča ko jajce in večja ti to nič ne koristi ...

Sem videl ko je človeku, ki je imel napihnjeno blazino čez šipo avta le to razbilo ....

Pokalo je vse možno od lavorjev, okn od prikolc in skoz prikolice ...

Ko je konkretna toča ti edino pomaga dobra streha ...

Ko pa padajo tisti bobki in vsi norijo pokrivat avte je pa vse brez veze, ker ne naredijo škode ...

Sem tud v to že prletel s 130km/h pa ni blo avtu nič ...

Kasko in to je to ...

Izguba na vrednosti??? Zakaj pa bi izgubil na vrednosti če je bil potolčen od toče in dobro popravljen? Saj od toče ni nič vitalnega poškodovanega zaradi česar bi trpela varnost oz. sama mehanika avta ...

neyc

Zelenc'
18. nov 2007
10
0
1
MB
Obišči stran
baje se v merkurju dobi neko pregrinjalo, sam ne direkt na avto ampak, da ga razpneš od npr. nadstreška (ki je prekratki) do ograje.... treba it pogledat...

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
jaz sem kupil v merkurju gradbeno peno 10mm, široka je 1.3m, sem narezal tako, da pokrijem zadnje steklo in pokrov prtljažnika z enim kosom, potem še streho, in pa še en kos za havbo in prednje blatnike počez; čez to pa eno navadno nylon ponjavo iz obija...

strošek skupaj 15 EUR + 37 EUR

če deluje še ne vem, in raje ne izvem, ampak po moje je neka zaščita, da vsaj malo bolj mirno spim, namreč za ss sabo voziti to ni, ker je pena precej okorna za zlagat
386336-Slika003.jpg

Priponke

• 386336-Slika003.jpg
    386336-Slika003.jpg
    41,1 KB · Ogledi: 312

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
ksz

Včasih smo s seboj vozili deke. Ki pri debeli toči seveda ne pomagajo prav dosti, v močnem vetru ne stojijo tam, kot bi morale... jih pa vedno lahko uporabiš za kakšne avanture s sopotnico v naravi
wink-1.gif

Jaz sicer bolj računam na bližnjo streho in kasko, kot pa da bi s trudil s pokrivanjem. Pri kot jajce veliki toči pa mi na kraj pameti ne pade, da bi skakal okroga avta in ga pokrival s čimerkoli že.

B.