Predogled Garmin Nuvi 765T

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Moja izkušnja. BT pri tem modelu (Garmin) ni ravno najboljša rešitev za telofoniranje. Vsi so me slabo slišali. Zato sem raje spet šel nazaj na slušalko.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Jap... Na 760 je deloval perfektno, pri tem modelu pa je sranje...
frown-1.gif

cene

Pripravnik
6. mar 2010
40
0
6
"mislim pa da se je v tistem času pojavil tudi update za TMC za 765T (ki sem ga seveda naložil) - morda je to krivo "

Ha ... mislim, da zna res bit TMC kriv za to ... jebemnti ..... in kaka ideja ?? Kako bi se znebil TMC? nikakr , al pa še enkrat na novo (povozit) FW . 3.90 ...

Ali se ta problem pojavlja samo pri nokiji .???.... ali se ta problem pojavlja samo pri 765 ???... Kake so izkušnje s TMC - jem in ali je to to ??

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
s ponovnim nalaganjem FW 3.90 ne boš nič spremenil (nima veze s TMC updatom) - sem povedal kaj trenutno edino deluje - izklop BTja in slušalko v uho
crazy1.gif

edino kar še nisem probal (in tudi ne bom) - downgrade FW na 3.60 - če rabiš takoj nujno želiš 765T spariti z Nokio 51 - se mogoče splača (ne morem pa potrditi ali deluje)

tukaj je FW 3.60

PS: jaz ne grem nazaj na 3.60 ker ima težave z rutanjem "preko meje"

cene

Pripravnik
6. mar 2010
40
0
6
Ne sej ni panike , bolj firbec in probat rešit težavo , pač živcira me če stvar ne deluje .... Daš denar za nekaj kar bi delovalo in ne deluje ...
frown-1.gif
Ja in zanima me izkušnje drugih z ostalimi telefoni in Nuviji ter TMC:::.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Na GPS napravi, ki podpira Bluetooth, mi je le-ta nehal delovati. Kako rešim težavo?

prilepite KLIK datoteko v mapo Garmin\Remote SW na nüvi. Ko se bo nüvi naslednjič vključil, bo Bluetooth nadgrajen in pripravljen za uporabo.

cene

Pripravnik
6. mar 2010
40
0
6
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Na GPS napravi, ki podpira Bluetooth, mi je le-ta nehal delovati. Kako rešim težavo?

prilepite KLIK datoteko v mapo Garmin\Remote SW na nüvi. Ko se bo nüvi naslednjič vključil, bo Bluetooth nadgrajen in pripravljen za uporabo.

Probal in ne dela žal , vseeno hvala.
confused-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik cene pravi:
Citat:
Uporabnik zakon pravi:

Probal in ne dela žal , vseeno hvala.
confused-1.gif

kaj ne dela? update ali BT kot tak? (da ne bom jaz se po nepotrebenem matral)
smile-1.gif

cene

Pripravnik
6. mar 2010
40
0
6
Hm , kako naj razložim. Datoteko sem npripopal v dotično mapo a se ni nič spremenilo. To pomeni, da ko se telefon in Garmin najdeta mi garmin ugasne . Preverjam pa še eno zadevo. Opazu sem da garmin ugasne v tistem trenutku , ko telefon pošlje vizitke na garmina !!! Hm, zakaj to naredi , ne vem ... moram dobit še kaki drugi telefon da sprobam.

cene

Pripravnik
6. mar 2010
40
0
6
Citat:
Uporabnik zakon pravi:

A moram samo pripopat datoteko ali jo zamenjam ?

cene

Pripravnik
6. mar 2010
40
0
6
O.K. sem tako naredil in ni napredka , žal...

Opazil sem to kar sem že prej sumil. Ko se napravi povežeta je uredu , tisti moment ko mobi pošlje imenik na garmina se garmin izklopi - ugasne !!!

Kakšna ideja ???

cene

Pripravnik
6. mar 2010
40
0
6
Morda ja. Samo sumim , da bi zaradi tega ugasnu. Kaj pa vem, morda bi se moral na garmin obrnit.

yxcvbnm

Zelenc'
10. mar 2010
1
0
1
meni tudi ne pokaže imenika od telefona če vklopim prvo garmin in potem telefon , če pa prvo vklopim telefon in potem vklopim na garminu bluetooth dela pa normalno samo šumnikov ne prepozna na tem telefonu na prejšnjem jih pa je . Ne vem probaj tako vkopiti pa boš videl
wink-1.gif

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Očitno je tu velik problem pri podpori novejših telefonov- nove gonilnike za Bluetooth izdajo pri Garminu precej redko.
Moje izkušnje: imel sem Nokio 6233 (Symbian v40) in mi je delovala brezhibno na Nuvi 760 in kasneje na Nuvi 765, kjer je bil zvok precej boljši kot na 760. Ko sem nabavil Nokio 5800 (Symbian s60v5) mi zadeva sploh ne deluje-poveže se, potem povezava pade. Nekateri znanci, ki imajo Nokie s60v3 (e72) pravijo da zadeva deluje, a se občasno povezava prekine.
Dobro, naprava sicer ni prednostno namenjena telefoniranju, a lahko bi bil Garmin bolj agilen pri posodobitvah BT gonilnikov..
Vendar je še vedno Nuvi 765 superioren proti seriji 1xxx- pod pogojem da si malce naprednejši uporabnik (MapSource) in nisi zadovoljen samo z funkcijami ki so pisane na kožo "Janezu Novaku".

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
jaz sem pa zdaj čist zmeden - sta se mi Garmin 765T in Nokia E51 pred tremi "skregala" - se je Garmin ko sem vklopil BT in povezal telefon kar vgasnil/vgaševal - ker mi BT telefonija itak ni prioriteta sem si pač nazaj vtaknil slušalko v uho - no in včeraj za štos (iz golega dolgcajta med vožnjo domov) vklopim BT na Garminu - povežem s telefonom - in glej ga zlomka - dela ko grom (nisem pa ne na Garminu ne na Nokiji nič ampak popolnoma nič spreminjal (no - kak naslov dodal v imenik) - res nič jasno kaj ga je pred tremi tedni matralo
17758-icon_confused.gif

cene

Pripravnik
6. mar 2010
40
0
6
No po malo raziskovanja sem nekaj malega odkril. Ne vem zakaj ampak nekateri modeli niso povsem kontapibilni z garminom , kot na primer prav nokia E51 ( kontapibilnost se da preverit na garminovi uradni strani) . Garmin podpira prostoročno kljicanje samo brez imenika.... hm ...... Ja , na Nokii sem izklopil SINHRONIZACIJO , tako da sedaj ko vžgem in povežem oba, dela normalno , samo da se ne sinhronizira, kar pomeni da E51 ne pošlje imenika na garmina ...... V čem pa je fora, da je tako pa ne vem ?!?