Predogled Garmin Nuvi 765T

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

MatoMan

Pripravnik
25. mar 2008
53
0
6
Citat:
Uporabnik srapos pravi:
Prva zadeva, ki jo omenjaš, so 3D zgradbe, druga je osnovna karta, tretja pa usmerjanje po pasovih. Osnovno karto lahko izbirišeš, saj jo ne potrebuješ, če imaš dreuge karte. Če izbrišeš drugi dve karti, ne boš imel več 3D zgradb in usmerjanja po pasovih, še vedno pa ti bo delal CNE. Če karte posodabljaš legalno preko Garminove spletne strani, se ti bosta posodobili tudi ti dve datoteki, sicer ju moraš posodboiti (zamenjati) ročno.

Za CNE je bolj, če se imenuje gmapsupp, dbeh CNE tako ali tako ne potrebuješ. Mogoče le rezervo kopijo na spominski kartici.

Sem še za začetnik, kar se tiče uporabe navigacije, vendar me zanima naslednje:
- imam vklopljeno karto 3d vedar mi voznih pasov na avtocesti ne prikazuje, sem poskusi tudi s simulcijo po kaki drugi avtocesti (okolica Dunaja), če bi slučajno bilo kaj ob drugem večjem kraju kaj drugače vendar nič. Ob samem odcepu mi karto zumira, pasov pa od nikoder.
- kako je najbolje oz. sploh posodobiti karte, se to da iz mapsourca ali kako drugače

lp Matej

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16

Sem še za začetnik, kar se tiče uporabe navigacije, vendar me zanima naslednje:
- imam vklopljeno karto 3d vedar mi voznih pasov na avtocesti ne prikazuje, sem poskusi tudi s simulcijo po kaki drugi avtocesti (okolica Dunaja), če bi slučajno bilo kaj ob drugem večjem kraju kaj drugače vendar nič. Ob samem odcepu mi karto zumira, pasov pa od nikoder.
- kako je najbolje oz. sploh posodobiti karte, se to da iz mapsourca ali kako drugače

lp Matej

[/QUOTE]
Vozne pase ti prikazuje, vendar le na avtocesti, ki je na navigaciji rdečo obarvana. Deluje preverjeno (v Sloveniji ne) v Avstriji, Nemčiji...
zmaga.gif

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Točno tako, vendar deluje ponekod tudi pri nas. Če se npr. pelješ v smeri Vrhnika proti predoru Šentvid. Sem ravno danes preveril.Zakaj pa Matomanu ne dela se mi pa sanja ne. Ali si mogoče piratsko posodabljal zemljevid in ti manjkajo datoteke na Garminu?

RaPMaN

Zelenc'
26. nov 2008
7
0
1
Pozdravljeni! Danes sem dobil Garmina 765T z naloženimi kartami adriatopo,adriaroute,europe cn,scg route,hungary route... Ali lahko imam vklopljene vse karte naenkrat ? (baje da imam izbrisane karte iz evropske CN če imam recimo adriaroute - da se ne prekrivajo) Sam sem izklopil adriatopo, ker je nerabim pa mislim da ne najde vseh ulic če imam vklopljeno topo. Ko imam možnost izbire države in vnesem recimo Švico, mi da možnost Svica in Schweiz itd. (katero torej izbrati)? Sumim pa tudi da mi prehitro izgovarja ukaze (350m pred križiščem reče "zavijte levo" pa čeprav se peljem počasi). Kolega ima model 760 pa mu normalno 15-20 m pred križiščem, zadnjič reče "zavijte levo". Meni pa zadnjič reče 300m pred križiščem.

Pa še nekaj. Danes sem bil na Hrvaškem na neki glavni cesti (vklopljene vse karte) in sem dal v naslov eno ulico v mb, nakar je napisalo "Računam", nato pa pri kakih 80% izpisalo "izračun poti ni možen". Nato sem ponovno poizkusil s izklopljeno adriatopo pa ni pomagalo. Je pa mi en ki mi je to navigacijo prodal, rekel da je izbrisal vse karte ki so dvojne (se pravi iz evropske je izbrisal slovenijo, če je slovenija pokrita z adriaroutom itd...) in da lahko imam vse karte vklopljene pa nebo štekalo, ampak vseeno mislim da nekaj zafrkava...

Aja pa opravičujem se za butasta vprašanja ampak sem čisto nov na področju navigacij. Upam da mi boste lahko odgovorili na čim več vprašanj. Hvala že v naprej in lep pozdrav.

Nazadnje urejeno:

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Glede kart. CNE Slovenijo že kar dobro pokrivo. Sam uporabljam vklopjeno AR za Slovenijo in Hrvaško, sicer pa CNE. AT v cestni navigaciji nima nobnega smisla. Za CRO sta karti tako ali tako že združeni. Meni na 765t dela kombinacija AT in CNE, vendar večinoma tega niti ne uporabljam. Več kart je vključenih počasneje zadeva deluje, pa včasih se mu tudi malo ... Uporabljaj torej tisto karto, ki je ustrezna temu kjer si.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Imam eno težavo. Ko hočem navigirati po ruti mi ob vklopljeni Evropski in Adriaroute nuvi zmrzne. Ko pa izklopim Evropo in imam vklopljeno samo Adriaroute pa mi po izračunu piše Off Road. Kaj bi to lahko bilo.

104.png

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
V takšni situaciji zamrzne tudi meni. Možno je, da si ruto kreiral na CNE, ceste na AR pa so vrisane drugače.

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Možno. Sam namesto rut raje uporabljam več točk. Tudi zaradi časovnega izračuna kdaj do katere točke.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Joj, kakšna banalna stvar ti naredi sive lase. Ugotovil sem namreč, kaj je bilo narobe. Preden sem posla AR na napravo sem pomotoma odtranil kljukico pri "vključi podatke izračuna načrtovane poti", ki se nahaja nad imenom kompleta zemljevidov.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Pa še to. Vedno moram imeti vklopljeno samo eno karto, drugače zmrzne. Vedno novejše so naprave vedno več je problemov.

cene

Pripravnik
6. mar 2010
40
0
6
Kupu Garmina 765T .... PROBLEM se mi je pojavu ko sem nokio E51 prek bluetootha povezal z garminom , pa mi je začel ugašat in se ponovno prižigat .... prižgan cca 1 min in hop... ponoven zagon , ko sem izklopu bluetooth na mobiju je delovalo normalno !!

Ima morda kdo izkušnje s tem ???

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
še moje izkušnje - 3 mesece sta 765T (FW 3.90) in E51 perfektno sodelovala - od pred ca. 3 tedni doživljam enake simptome - pojavljati se je začelo ko sem naložil CN EU 2010.30 in AR 3.0 - čeprav mi ni logično, da bi mape imele vpliv na BT?!?
17758-icon_confused.gif

mislim pa da se je v tistem času pojavil tudi update za TMC za 765T (ki sem ga seveda naložil) - morda je to krivo
sprasujem se.gif

drugače pa uporabljam trenutno edino delujočo rešitev - izklopljen BT na 765T in spet slušalka v uho
crazy1.gif

(pozitivni je to, da me klicoči spet boljš slišijo
tongue-1.gif
)