Precenjeni sesalniki Vorwerk (sesalnik Miele)

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Imamo dva doma. Slabih 25 let starega pa enga, ki ima samo 15 let. Oba še vedno delata, sigurno pa je sesalna moč upadla, ker ju niasmo dali čistit na servis. Največji problem/fail je narobe obrnjena vrečka, ki se hitro napolni in ni tako zelo poceni. Ostalo lahko samo pohvalim.

Če bi kupoval zase bi vzel takega, ki ima vodni filter, da mi ne spu šča praha nazaj v luft, pa še stroškov z vrečkami ni.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Doma imamo vodni sesalnik Igea Compact. Žal ravno tako spušča prah v luft, dokaz za to pa je tudi dodatni filter, ki je za vodnim filtrom. In tisti filter se zamaže.
In vsakokratno čiščenje dveh posod po sesanju je tudi odveč. Danes sem se pri kolegu ponovno prepričal, da ima Vorwerk šibek podtlak. Če sesaš s krtačo, še nekako posesa, ampak brez je pa katastrofa. Sesanje z Miele sesalnikom je velik napredek.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Miele serije 8000 na vrecke. Stane cca 200 EUR, potem pa odvisno katere dodatne nastavke zelis. Imas pa modele z ze dodanimi dolocenimi nastavki in ce ti ustrezajo, je komplet cenejsi kot ce kupujes posebej.
Potem so tu se razlicni filtri. Recimo ogljeni HEPA je drazji od navadnega

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
To me pa ful zanima....mam 135 starega 10+ let pa vleče....like his life depends on it! :D

Hitro bi ugotovil pri tem Miele...se da kje sprobat?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Komot sprobaš pri meni, če želiš. Sabo prineseš Vorwerk 135 in primerjava. Seveda če nisi predaleč.
confused-1.gif
Na ZS se mi oglasi in se morda lahko dogovoriva.

Včeraj se je nekdo zanimal za vodne seslnike. Če bi kupoval vodnega, bi se odločil za http://www.robert-thomas.de/en...aqua-pet-family

LP

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Da si malo izposodim tole temo: kam po poceni sesalnik z nastavki za sesanje avta, kleti itd.?
Rabim neki, da solidno posesa kamenčke iz avta, torej neka solidna moč.
Kje imajo trenutno kakšno akcijo? Cenovno pa iščem nekaj do max. 60 €.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Uporabniki vorwerka, prosim iskreno, če vas res nič ne moti, da morte "mali servis" nardit, da uporabljate cev in še kak nastavek?
Včeri mi je na sejmu en mal na živc stopu, pa da vidim, al sem jst čuden al ...
smile-1.gif

pri navadnem sesalcu imam vse seboj, ko rabim kote po stropu ali tipkovnico imam v 3sekundah nov nastavek in posesam.
pri vorwerku, pa sesalc na tla, po cev v omaro, en nastavek v žep enga na cev, posesaš strop, cev na tla...

pač dokler ne poštimajo to v "all in one" me ne vidjo blizu.
Pa kako z eno krpo pomiješ 150m2 bi tudi rad videl;)

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Ne moti me, dejansko ko zamenjam nastavek potem vse posesam, torej obe nadstropji. Običajno je pa tako ali tako globinska gor.

Sedaj ko je pa "nov" vorwerk pri hiši pa ima en samo cev gor drugi pa globinsko
smile-1.gif
Torej mali servis odpade.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Kako se pa z "navadnim" sesalcem lotiš sesanja stopnišča brez vmesnih podestov? To ja prileti za tabo, ko zmanjka cevi...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Kako se pa z "navadnim" sesalcem lotiš sesanja stopnišča brez vmesnih podestov? To ja prileti za tabo, ko zmanjka cevi...

nimam stopnic. Če bi jih imel, bi pa res blo s čim drugim lažje.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Imamo dyson-a in je odličen sesalec. NAjbolj se mi dopade, da je bre vrečk in pa nima tistega tipičnega vonja po sesalcu, ko sesaš ene 10 minut, ko imaš občutek, da gre ves prah nazaj ven. Pa tudi trperžen je kot sam hudič!

B81

22. jul 2007
37.707
10.970
113
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Pred 13 leti sem bil kot študent na uvajanju za prodajalca, a sem hitro zaključil svojo kariero z 0 prodajami.
hysterical-1.gif

Dela že dobro, a cena je huda.

Sem bil na istem
smile-1.gif

Je ded dal cigareto pred speedyja, vorwerka in so krtačke natrgale cigaret, kirby pa je ni, le tobak je ven dobil, zanimivo.
Po tepihu sta šla dva sesat en speedy, drugi vorwerk, ko je šel s kirbyjem prek, je bil nov filter črn...
Ampak kakšno navdušenje je bilo tole na "predavaanju". Happy Happy
grin1.gif

Po pavzi se s kolegom nisva več vrnila nazaj
smile-1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Citat:
Uporabnik Nina8 pravi:
Jaz se pa želela sesalec, ki ima možnost velike vrečke, take, kot je bila včasih pri oranžnem sesalcu od Iskre. Pa da čisto dokler vrečka ni polna vleče na ful. Potem so mi pa svetovali v Big Bangu Miele http://www.miele.si/index.php?page=product&id=1333 in je zakon. Tako, kot so mi obljubili. Bil je pa dobrih 200 eur.

Točno ta model smo kupili in je res vreden vsakega centa
zmaga.gif