I8M je danes v Bruslju predstavil, za kaj sploh gre pri njihovi akciji.
Inštitut 8. marec v Bruslju: Ker niso ukrepali politiki, moramo mi
Inštitut 8. marec je v Bruslju predstavil kampanjo Moj glas, moja izbira. Gre za pobudo za dostopno umetno prekinitev nosečnosti v Evropi.n1info.si
EU pozivajo, naj sprejme zakonodajo za vzpostavitev finančnega mehanizma. V tistih državah, ki bi se mehanizmu prostovoljno pridružile, bi nosečnost lahko prekinile tudi državljanke drugih držav članic. Prek finančnega mehanizma želijo pomagati tudi posameznicam, ki nimajo urejenega zdravstvenega zavarovanja, med njimi so številne prosilke za azil in druge.
“Če se na primer mehanizmu pridruži Slovenija, bi EU financirala splav za ženske na primer iz Poljske in Hrvaške, ki zdaj bodisi nimajo dostopa do splava bodisi ta ni brezplačen,” je pojasnila Krajnc in poudarila, da bi bilo sprejetje mehanizma velik korak naprej. “Vsem želimo, da se lahko same odločajo o svojem telesu – ne glede na to, od kod prihajajo,” je sklenila.
Ja bravo! Se lahko še kaj bolj debilnega spomnijo. In zdaj bom jaz sofinanciral splav tujim državljankam, ki ne znajo poskrbeti za kontracepcijo? In to ob tem, ko je naše zdravstvo za nas državljane že itak poden in brez denarja. Pa na katerem planetu živijo te norci?