Pozor, novi radarji na AC

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Še enkrat se zapelji čez cestninsko in dobro poglej okoli sebe, ne samo pred sebe. Na Biču vem, da je znak za omejitev 40km/h

bonk.gif

To temo smo tu že ničkolikokrat pržvečili. Omejitrev je 60. Edina izjema je CP Pesnica (če niso kaj tabel spreminjali). Zakaj, ugotovi sam oz. si poišči, je bilo napisano vsaj 50x, pa se vedno najde nekdo, ki trosi neumnosti.

Mislim da je na večih cestninskih omejitev 40km/h. Označeno s tablami na obeh straneh avtoceste...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Reci da si se zaj... s to izjavo. Tabla 40 na obeh straneh je (če niso v zadnjih 2 dneh kaj tabel postavljali) le na CP Pesnica. Tudi že žnj-krat obdelano na tem forumu.

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Reci da si se zaj... s to izjavo. Tabla 40 na obeh straneh je (če niso v zadnjih 2 dneh kaj tabel postavljali) le na CP Pesnica. Tudi že žnj-krat obdelano na tem forumu.

Sem bil na začetku tega tedna v Celju. In sem na eni cestninski videl da sta na obeh straneh tabli za 40km/h.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Sem bil na začetku tega tedna v Celju. In sem na eni cestninski videl da sta na obeh straneh tabli za 40km/h.

Kateri cestninski (razen če misliš une tamele). Ker se ne spomnim, da bi zadnje čase videl table40 na obeh straneh niti na CP Kompolje niti na Vranskem. Drugih CP pa vmes ni.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nisem bral vse, ne bom bral..me pa zanima a je v nacrtu 'dvotockovno merjenje' merjenje casa recimo vrhnika..pa potem logatec..pa kalkulacija hitrosti.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Že kake 4 leta. Samo je Dars te plane dal malo v nižje prestave. Mogoče tudi zato, ker bi moral precej drag sistem zgradit, ampak ne bi nič procentov dobival.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Lukovica misliš Kompolje (tavelika)? Tabli (ne talne oznake, tabli) na obeh straneh (ne samo tam desno, pri ABC)?
Od kdaj pa?

Tako, Kompolje. Hja, res pa je, da je pa samo na desni strani. Ampak kaj zdaj to pomeni? Ker tam, kjer je na desni, na levi ne vem če je lahko, ker je že tisti del, kjer so tiste ograje ko imajo za "obračat", če je kaka piz*****? Oni si lohk to razlagajo po svoje? Ker tudi na tleh piše 40, na vseh "prehodih".

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
ne verjamem, ker to pomeni da bi lahko nekoga snemala provida in bi dobil za vsako sekundo prekoračene hitrosti svojo kazen.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Grandfelix:
smo ze debatiral,
znak(stojeci) mora biti na obeh straneh AC. Je nekdo se mi zdi tudi ze navrgel pravno podlago...ali nekaj v tem smislu

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Grandfelix:
smo ze debatiral,
znak(stojeci) mora biti na obeh straneh AC. Je nekdo se mi zdi tudi ze navrgel pravno podlago...ali nekaj v tem smislu
In zdej še vprašanje, do kje velja potem omejitev skozi cestninske, ker znak za prenehanje omejitve je samo na desni strani. (večinoma).
????? Zna to kdo odgovorit?

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Jaz mislim, da tisti znak na desni velja za oba pasa, ker na levi strani ga ne mora biti, ker imajo tam že tiste "montažne" ograje, če pride do česarkoli. Potem imamo lahko na avtocesti dve omejitve, levi in desni pas. Ne želte si tega
smile-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
če prometnega znaka zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne bi mogli postaviti na levo stran, bi ga morali pa nad cestišče. zakon o prometni signalizaciji (ki je sicer že zastarel, ampak vseeno):
Citat:
5. člen

Prometna signalizacija mora biti postavljena ob desni strani ceste poleg vozišča v smeri vožnje vozil. Prometna signalizacija mora biti postavljena tako, da ne ovira vozil in pešcev.

Če je nevarno, da na mestu, na katerem je postavljen prometni znak, zaradi gostote prometa ali iz drugih razlogov udeleženci v cestnem prometu prometnega znaka ne bodo pravočasno opazili, ga je treba postaviti tudi na nasprotni, levi strani ceste ali smernega vozišča, po potrebi pa tudi nad voziščem.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Kje je težava...? Peljite mimo c.p. lepo 40km/h pa je....:bump:

E, to pa ne, ne kupi clovek avta z 250+ konji ("premicnina") zato, da bo vozil 40 ali - bognasvaruj - kar pavsalno po predpisih
evil.gif