Ta tema bi morala spremeniti naslov v "kdo je pravi prijatelj".
Prijatelj je lahko tudi takšen, ki ne zna s svojim denarjem, čeprav se z njim super razumeš. In dokler ne zna s svojim denarjem, ne bi druge niti smelo nič brigati kaj dela s svojim denarjem. . Ko pa enkrat veš, da niti s svojim denarjem ne zna razpolagati mu je težko zaupati svoj denar. Če zraven še veš, da je nemogoče zbrati nek denar za vrniti v določenem roku (njemu pa sploh), je zadeva še težja. Pustmo zdej tiste fore, da bi delnice prodal, pa avto, pa kaj jaz vem kaj še......
Izgovorov, kot so "veš, me je še nekaj nepričakovanega z_jebalo", "sm mislu, da bom lahko", tisti pa oni mi ni nekaj plačal"..... bla bla bla....
Vsak ve za svoje ljudi okoli, če je vreden zaupanja ali ne. Avtorju teme sem dal mnenje, da njegovemu prjatlu jaz ne bi posodil, ker dvomi v njega že s tem, ker tukaj sprašuje. Kako naj mi vemo za njega, če ga ne poznamo.
Sam imam dobrega prjatla, ki mu ne bi dal več kot sto evrov.... (te še pozabim).... ker vem, da nima od kod vrniti. Imam prjatla, ki bi mu brez pomislekov posodil in to brez nekih pogodb, da je nekaj potem mojega če ne vrne denarja.
Ko enkrat začneš posojati denar, imaš tudi zelooo velik krog prjatlov. Takšnih in drugačnih.
PS Mogoče je pa ta tema odprta zato, da tisti, ki bi si posodil denar , poskuša izvedeti, kako bi od "kakšnega prjatla" izvlekel kakšen € na "posojo".