Še boljš pa, da vozita po cestnoprometnih predpisih, ne pa tam, kjer jima ni dovoljeno.Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Ne, najboljš da obadva varnostnika začneta krvavet iz nosu pa naj šele potem ukrepata... predtem pa še počakata, da izpraznijo vsebina avtomobila.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Dobro no, zdaj sem si ogledeal posnetek na Svetu...kaj hudiča sploh vozijo tu not varnostniki z vozilom polnim denarja? To direkt kliče na zasedo in rop? Lepo se pokaže tablo, dovoljeno za stanovalce, varnostnik pa ni policaj, da se ravno lahko vozi kjer hoče.
Če bi se to dogajalo vsak dan, pri nas, bi tudi meni dvignilo pritisk, komu pa ne bi ?
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Dobro no, zdaj sem si ogledeal posnetek na Svetu...kaj hudiča sploh vozijo tu not varnostniki z vozilom polnim denarja? To direkt kliče na zasedo in rop? Lepo se pokaže tablo, dovoljeno za stanovalce, varnostnik pa ni policaj, da se ravno lahko vozi kjer hoče.
Če bi se to dogajalo vsak dan, pri nas, bi tudi meni dvignilo pritisk, komu pa ne bi ?
Banka je 20m stran, kamor sta peljala denar oz. ga od tam odpeljala?
Banka ima glavni vhod in dovoz z druge strani stavbe, ob stari glavni cesti iz Izole. Verjetno pa imajo kakšna vrata tudi na zadnjo stran na ulico, ki je pač namenjena stanovalcem. Ulica je slepa, ozka, široka le za en vozni pas. Obračališča na koncu slepe ulice pa ni.Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Banka je 20m stran, kamor sta peljala denar oz. ga od tam odpeljala?
Potem pa spet zavajanje iz strani medijev oz napačno postavljeni cestni predpisi. Če je tam znak da je dooljeno le za občane, hkrati pa ima banka dovozno pot, je potrebno nekaj spremeniti.
Ne vem, nisem iz izole in ne vem kako točno je tam postavljena cestna signalizacija, lahko bi kak domačin povedal, da se malo bolj razjasnijo okoliščine.
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
zanimivo, tukaj gor vsi proti trenurkaju, ja yt in 24ur pa ravno obratno)
tudi sam sem proti trenirkarju.
varnostnik je po mojem ravnal pravilno. oz bolje bi bilo, da bi jih malo fasal in trenirkarja oreng stožil, da bi mu plačeval mesečno rento![]()
Zakaj je bil varnostnik v slepi ulici to ne vem. Da se vrednostne pošiljke vedno ne prevzemajo po enaki poti in da se vedno ne prevzemajo pri istih vratih je varnostni ukrep!Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ampak...kaj je potem sploh varnostnik delal v slepi ulici namenjani samo stanovalcem? To je potem idealno mesto za kakšno zasedo in rop in ni ravno pameten kraj, kjer bi varnostniki vršili predajo ali dvig denarja iz/na banko ?
Nima sintal nobenega standarda, minimalnega, ki ga mora zagotavljati banka, da lahko pride do prevzema denarja? Tu bi moral sintal že v začetku reči, da na takem mestu ne morejo izvajati prevzema denarja, ker so lahko lahek plen.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj nimajo pri nas varnostniki in/ali policisti štrom pištol? Saj verjetno niso dražje, kot navadne ? Saj nismo kolumbija, kjer bi policija redno uporabljala strelno orožje, za takšne divjake pa bi štrom prišel kar prav...pa za koga drugega tudi kdaj, ker z metki ravno ne moreš takoj opletat
Citat:
Uporabnik Don_kugla pravi:
Še nekaj iz moje strani,ko ravno delam v podobni službi.
Varnostnik ni imel zadostnih razlogov,da je potegnil orožje,(vsaj sklepajoč po posnetku) čeprav bi večina varnostnikov ravnala enako
Kar se tiče njegove odgovornosti pa bo eno dobro sestavljeno poročilo o izrednem dogotku ovrglo vso njegovo odgovornost.
Kar se tiče tistega tistega izolskega kretena,bo sigurno podana kazenska ovadba za napad na uradno osebo (tak by the way napad na varnostnika,JE NAPAD NA URADNO OSEBO) in seveda še JRM in mogoče civina tožba varnostnika ali družbe Sintal.
Upam da se mu naprti vse kar se mu lahko![]()
Kar se pa tiče policije....fantje so bistveno preblago odreagirali,saj bi mogel [cenzura] ležat preden je stopil korak naprej. situacije se v glavnem niso lotili profesionalno![]()
1.Sem v varnostni službi,ampak ne na prevozu denarja.Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Citat:
Uporabnik Don_kugla pravi:
Še nekaj iz moje strani,ko ravno delam v podobni službi.
Varnostnik ni imel zadostnih razlogov,da je potegnil orožje,(vsaj sklepajoč po posnetku) čeprav bi večina varnostnikov ravnala enako
Kar se tiče njegove odgovornosti pa bo eno dobro sestavljeno poročilo o izrednem dogotku ovrglo vso njegovo odgovornost.
Kar se tiče tistega tistega izolskega kretena,bo sigurno podana kazenska ovadba za napad na uradno osebo (tak by the way napad na varnostnika,JE NAPAD NA URADNO OSEBO) in seveda še JRM in mogoče civina tožba varnostnika ali družbe Sintal.
Upam da se mu naprti vse kar se mu lahko![]()
Kar se pa tiče policije....fantje so bistveno preblago odreagirali,saj bi mogel [cenzura] ležat preden je stopil korak naprej. situacije se v glavnem niso lotili profesionalno![]()
No povej kakšna je podobna služba varnostnikovi, me pa res zanima. Zakaj ni imel zadostnega razloga, da potegne pištolo? Varnostnik ni imel zadostnih razlogov za uporabo strelnega orožja, poteg se ne šteje za uporabo in ni izvajanje nobenega pooblastila. Glede kazenske odgovornosti; ali bo podana ovadba ali pa JRM, oboje ni možno. Policista sta ravnala strokovno, ker æe bi poznal policijska pooblastila, bi vedel, da mora policist, če je mogoče, uporabiti vedno najmilejša, v tem primeru samo fizična sila.
Za to, da pa je to napad na uradno osebo pa ne bi točno vedel, lahko pa se pozanimam.