Posnetek groženj varnostniku v Izoli

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Ne, najboljš da obadva varnostnika začneta krvavet iz nosu pa naj šele potem ukrepata... predtem pa še počakata, da izpraznijo vsebina avtomobila.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Ne, najboljš da obadva varnostnika začneta krvavet iz nosu pa naj šele potem ukrepata... predtem pa še počakata, da izpraznijo vsebina avtomobila.
Še boljš pa, da vozita po cestnoprometnih predpisih, ne pa tam, kjer jima ni dovoljeno.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Dobro no, zdaj sem si ogledeal posnetek na Svetu...kaj hudiča sploh vozijo tu not varnostniki z vozilom polnim denarja? To direkt kliče na zasedo in rop? Lepo se pokaže tablo, dovoljeno za stanovalce, varnostnik pa ni policaj, da se ravno lahko vozi kjer hoče.

Če bi se to dogajalo vsak dan, pri nas, bi tudi meni dvignilo pritisk, komu pa ne bi ?

Banka je 20m stran, kamor sta peljala denar oz. ga od tam odpeljala?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.448
7.095
113
Citat:
Uporabnik Group_Therapy pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Dobro no, zdaj sem si ogledeal posnetek na Svetu...kaj hudiča sploh vozijo tu not varnostniki z vozilom polnim denarja? To direkt kliče na zasedo in rop? Lepo se pokaže tablo, dovoljeno za stanovalce, varnostnik pa ni policaj, da se ravno lahko vozi kjer hoče.

Če bi se to dogajalo vsak dan, pri nas, bi tudi meni dvignilo pritisk, komu pa ne bi ?

Potem pa spet zavajanje iz strani medijev oz napačno postavljeni cestni predpisi. Če je tam znak da je dooljeno le za občane, hkrati pa ima banka dovozno pot, je potrebno nekaj spremeniti.
Ne vem, nisem iz izole in ne vem kako točno je tam postavljena cestna signalizacija, lahko bi kak domačin povedal, da se malo bolj razjasnijo okoliščine.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Potem pa spet zavajanje iz strani medijev oz napačno postavljeni cestni predpisi. Če je tam znak da je dooljeno le za občane, hkrati pa ima banka dovozno pot, je potrebno nekaj spremeniti.
Ne vem, nisem iz izole in ne vem kako točno je tam postavljena cestna signalizacija, lahko bi kak domačin povedal, da se malo bolj razjasnijo okoliščine.
Banka ima glavni vhod in dovoz z druge strani stavbe, ob stari glavni cesti iz Izole. Verjetno pa imajo kakšna vrata tudi na zadnjo stran na ulico, ki je pač namenjena stanovalcem. Ulica je slepa, ozka, široka le za en vozni pas. Obračališča na koncu slepe ulice pa ni.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Sm si pogledal konco video, sam tle sta pa zajebala policaja po celi crti, ce ogrozen varnostnik klice pomoc zaradi enga bedaka , ga bi moral kiflc ustavit takoj ko je zacel hodit proti varnostniku, kiflc ga pa cist na izzy prime mal za tist brezrokavnik iz katerega se mu celo bedak iztrga in napade varnostnika in se po napadu model stoji na nogah?

Je pa un policaj prava gorila ni kej

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Še nekaj iz moje strani,ko ravno delam v podobni službi.
Varnostnik ni imel zadostnih razlogov,da je potegnil orožje,(vsaj sklepajoč po posnetku) čeprav bi večina varnostnikov ravnala enako
Kar se tiče njegove odgovornosti pa bo eno dobro sestavljeno poročilo o izrednem dogotku ovrglo vso njegovo odgovornost.

Kar se tiče tistega tistega izolskega kretena,bo sigurno podana kazenska ovadba za napad na uradno osebo (tak by the way napad na varnostnika,JE NAPAD NA URADNO OSEBO) in seveda še JRM in mogoče civina tožba varnostnika ali družbe Sintal.
Upam da se mu naprti vse kar se mu lahko
aplauz.gif

Kar se pa tiče policije....fantje so bistveno preblago odreagirali,saj bi mogel [cenzura] ležat preden je stopil korak naprej. situacije se v glavnem niso lotili profesionalno
ne-ne-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
zanimivo, tukaj gor vsi proti trenurkaju, ja yt in 24ur pa ravno obratno:))
tudi sam sem proti trenirkarju.
varnostnik je po mojem ravnal pravilno. oz bolje bi bilo, da bi jih malo fasal in trenirkarja oreng stožil, da bi mu plačeval mesečno rento;)
sprasujem se.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.448
7.095
113
Ampak...kaj je potem sploh varnostnik delal v slepi ulici namenjani samo stanovalcem? To je potem idealno mesto za kakšno zasedo in rop in ni ravno pameten kraj, kjer bi varnostniki vršili predajo ali dvig denarja iz/na banko ?

Nima sintal nobenega standarda, minimalnega, ki ga mora zagotavljati banka, da lahko pride do prevzema denarja? Tu bi moral sintal že v začetku reči, da na takem mestu ne morejo izvajati prevzema denarja, ker so lahko lahek plen.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.448
7.095
113
Pa še eno vprašanje, če kdo pozna odogovor. Recimo da bi v takšni situaciji varnostniki obračali na privat zemljišču, recimo na dvorišču nekoga, a potem bi bila reakcija "gorile" tudi napačne?

Ker če pa lahko nek varnostnik kar vozi po naši zemlji, potem pa imajo že preveč pooblastil. Potem pa še maha po tebi s pitšolo, ko ga hočeš napoditi...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
Polcaju odrine roko , čisti fizični stik od strani ,,državljana,, proti uradni osebi.
Če bo tole šlo skozi , bom pa js tud okol hodu in ruku polcaje ko mi bo dolgcajt , ka mi pa more.....
evil.gif

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ampak...kaj je potem sploh varnostnik delal v slepi ulici namenjani samo stanovalcem? To je potem idealno mesto za kakšno zasedo in rop in ni ravno pameten kraj, kjer bi varnostniki vršili predajo ali dvig denarja iz/na banko ?

Nima sintal nobenega standarda, minimalnega, ki ga mora zagotavljati banka, da lahko pride do prevzema denarja? Tu bi moral sintal že v začetku reči, da na takem mestu ne morejo izvajati prevzema denarja, ker so lahko lahek plen.
Zakaj je bil varnostnik v slepi ulici to ne vem. Da se vrednostne pošiljke vedno ne prevzemajo po enaki poti in da se vedno ne prevzemajo pri istih vratih je varnostni ukrep!
Seveda varnostniki nimajo nobenih pooblastil ali dovoljenj,da bi se vozili komu po njegovi zemlji.....to vsekakor drži
Seveda pa nekoga zaradi tega napast na tak način,kot je to izvedel ta osebek,pa
bonk.gif

Sploh pa še varnostnika ki je bil na službeni poti prevoza vrednostnih pošiljk.
To si bi vsak varnostnik,ki ima nekaj v glavi lahko mislil (pa čeprav zmotno), da gre za kaj druga,kot zgolj zato,ker je nekomu zapeljal na njegovo zemljo
13.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj nimajo pri nas varnostniki in/ali policisti štrom pištol? Saj verjetno niso dražje, kot navadne ? Saj nismo kolumbija, kjer bi policija redno uporabljala strelno orožje, za takšne divjake pa bi štrom prišel kar prav...pa za koga drugega tudi kdaj, ker z metki ravno ne moreš takoj opletat

a misliš taserjev? je bila ideja, da bi uvedli, pa so hipiji začeli noreti, kako strašno nevarno orožje je to in kako policaji komaj čakajo, da ga zlorabijo...in sedaj pač policist na modela ki navali z nožem, strelja s HP kroglami namesto da bi ga 'tasiral'...še en primer sloveske butalske javnosti pač...

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Tako je!
Zakonodaja je butasta, Do predkratkim,varnostniki še plinskega razpršilca niso smeli imet, zdaj ga lahko imajo,a kljub temu se morajo usposobit za njegovo uporabo. Da uporabljaš solzilec po navodilih,ki jih predpiše proizvajalec,moraš imet mislim da 5ur šolanja.
Po drugi strani pa to lahko kupi vsakdo v prosti prodaji
bonk.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Ta del ki si ti navedel, je v lasti občine če prav vidim.

Podatki o lastnikih in upravljavcih

Priimek in ime / naziv Naslov Leto rojstva / matična številka Delež Status
OBČINA IZOLA Izola, Sončno nabrežje 8 6310 IZOLA - ISOLA 5874190 1/1 Lastnik

Katastrska občina 2626 Številka parcele 1701/19

Vrsta rabe / kulture
POT
1464782-dwdddd.jpg

Priponke

• 1464782-dwdddd.jpg
    1464782-dwdddd.jpg
    114,3 KB · Ogledi: 86

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik Don_kugla pravi:
Varnostnik ni imel zadostnih razlogov,da je potegnil orožje,(vsaj sklepajoč po posnetku) čeprav bi večina varnostnikov ravnala enako
Kar se tiče njegove odgovornosti pa bo eno dobro sestavljeno poročilo o izrednem dogotku ovrglo vso njegovo odgovornost.

Kar se tiče tistega tistega izolskega kretena,bo sigurno podana kazenska ovadba za napad na uradno osebo (tak by the way napad na varnostnika,JE NAPAD NA URADNO OSEBO) in seveda še JRM in mogoče civina tožba varnostnika ali družbe Sintal.
aplauz.gif

Kar se pa tiče policije....fantje so bistveno preblago odreagirali,saj bi mogel [cenzura] ležat preden je stopil korak naprej. situacije se v glavnem niso lotili profesionalno
ne-ne-1.gif

No povej kakšna je podobna služba varnostnikovi, me pa res zanima. Zakaj ni imel zadostnega razloga, da potegne pištolo? Varnostnik ni imel zadostnih razlogov za uporabo strelnega orožja, poteg se ne šteje za uporabo in ni izvajanje nobenega pooblastila. Glede kazenske odgovornosti; ali bo podana ovadba ali pa JRM, oboje ni možno. Policista sta ravnala strokovno, ker æe bi poznal policijska pooblastila, bi vedel, da mora policist, če je mogoče, uporabiti vedno najmilejša, v tem primeru samo fizična sila.
Za to, da pa je to napad na uradno osebo pa ne bi točno vedel, lahko pa se pozanimam.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Citat:
Uporabnik Don_kugla pravi:

aplauz.gif

ne-ne-1.gif

No povej kakšna je podobna služba varnostnikovi, me pa res zanima. Zakaj ni imel zadostnega razloga, da potegne pištolo? Varnostnik ni imel zadostnih razlogov za uporabo strelnega orožja, poteg se ne šteje za uporabo in ni izvajanje nobenega pooblastila. Glede kazenske odgovornosti; ali bo podana ovadba ali pa JRM, oboje ni možno. Policista sta ravnala strokovno, ker æe bi poznal policijska pooblastila, bi vedel, da mora policist, če je mogoče, uporabiti vedno najmilejša, v tem primeru samo fizična sila.
Za to, da pa je to napad na uradno osebo pa ne bi točno vedel, lahko pa se pozanimam.
1.Sem v varnostni službi,ampak ne na prevozu denarja.
2. Zakon o zasebnem varovanju za uprabo strelnega orožja pravi da varnostnik sme uporabit strelno orožje:
-če ne mora zavarovati življenja ljudi
-preprečiti neposrednega protipravnega napada,s katerim je ogročeno njegovo življenje ali življenje osebe ki jo varuje
1.odstavek 56 člena
Glede kazenske odgovornosti je oboje še kako možno!
crazy1.gif

Kaj se pa tiče tega,da je potrebno uporabit najmilejša sredstva mi je jasno,ampak ne takrat,kadar se vpričo policista vede oseba agresivno,ter zraven tega še izvaja napad. Pri tem sta imela policista že dovolj velik razlog za uporabo fizične sile (pa ne držanje za majico)
evil.gif

Še kaj?
nahrung002.gif

delter333

Guru
21. maj 2010
1.935
1.627
113
Notranjska
Vprašanje kaj se je dogajalo pred snemanjem, sam pa vem da če mi bi nekdo redno obračal na dvorišču, sploh varnostna služba na prevozu denarja, reagiral popolnoma drugače. Prvič prijava na podjetje (pisna, dovolj e-mail) drugič na policijo, s tem imaš dokazilo da se to dejansko počne, fajn še kakšna slikca naprej pa odvetnik če je treba. Bilder je odreagiral po svoje varnostnik po svoje, ne vidimo pa začetka vse štorije.

Treba pa je tudi vedeti da varnostniki niso specijalci z opravljenim trojnim faksom ker takih za 500e ni! Njihovo delo je veliko bolj nevarno kot si lahko kdo misli (govorim o prevoznikih denarja in interventni službi) še vojaki na misijah imajo manši riziko da se jim kaj zgodi.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.